Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: 35 mm pod FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Wsadź go sobie z przeproszeniem w ... nocnik.

Szkoda babrać rąk czymś takim.
    Być może masz rację, być może ja przyjmuję niewłaściwe założenie, że jest tylko tak słaby jak 85f1.4 UMC, którego często używam.
    A jako, że jest jakiś używany na allegro to być może niedługo się o tym przekonam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ogryzek Zobacz posta
    Być może masz rację, być może ja przyjmuję niewłaściwe założenie, że jest tylko tak słaby jak 85f1.4 UMC, którego często używam.
    A jako, że jest jakiś używany na allegro to być może niedługo się o tym przekonam.
    On jest przede wszystkim za drogi, bo nowy wyceniany jest na niecałe dwa tysiące.
    A za tą sumę otrzymujemy szkło ciężkie jak grzech pierworodny, użyteczne od f2.0, winietujące w pełnym zakresie przysłon, a co najbardziej pikantne, po prostu manualne.

To dobre do jakiegoś wycinka fotograficznej roboty, ale nie jako najczęściej używany obiektyw i to dla kobiety, która i tak już musi dźwigać D610.

To szkło jest nawet optycznie nienajgorsze, ale zważywszy na wymienione cechy niekoniecznie najlepsze.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Z Twoich wypowiedzi wiem już jedno. Na pewno nie znasz się na kobietach bo są takie, które obraziłyby się gdybyś powiedział, że D3s+70-200+lampa to dla nich za ciężki zestaw.
    Biorąc pod uwagę, że Twoja druga wypowiedź nt. Samyang'a przeczy pierwszej zakładam także drugą ewentualność, że tak samo znasz się na obiektywach.

Domyślnie

Czy aby na pewno przeczy ?
    Przeczytaj ją sobie tak dla pewności ze trzy razy.

Ja się w ogóle nie znam na obiektywach, tylko nimi robię zdjęcia.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    Okej, zdaję sobie sprawę pod co został zaprojektowany. Niemniej jednak zastanawia mnie fakt, że komuś mogło to szkło przypasować na DX, a zupełnie nie leży 50/1.8G pod FX, szczególnie, że chyba pod każdym względem jest to szkło lepsze od 35/1.8G wg. mnie. A co do używania 35/1.8DX na FX- jak dla mnie to nieporozumienie
    Dokładnie.
    35 na dx jest cud miód i malina . wszystcy sie rozplywaja na forum.
    a 50 na fx jest nijakie
    R | 35 | 50 | 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Assire Zobacz posta
    35 f/2D - Najtańsza 35 kryjąca FF, ale niestety też najsłabsza. Pod praktycznie każdym względem, poza winietowaniem ustępuje 35DX
    Zamieniłem 35DX na 35 2.0 i jestem kompletnie innego zdania. Jedyna przewaga DX to była praca pod światło, bo 2.0 faktycznie wypada słabo. Pod każdym innym względem 2.0 jest o niebo lepaza. AF jest cudowny z dobrym śrubokrętem, ostrość od 2.0 taka jak w DX od 2.8, kolorki super, ładniejszy bokeh, świetny kontrast (nie pod światło). Miałem przez kilka tygodni obie, myślałem czy sprzedawać DX czy nie. Sprzedałem, bo była słabsza, a uważam że miałem dobrą wersję. 2.0 kupowałem używaną za kwotę ciut wyższą od DX, miała być tylko do analogów, została do wszystkiego Pozdrawiam serdecznie
    Ostatnio edytowane przez madebyzosiek ; 11-08-2016 o 06:53

Domyślnie

Jak 35mm, to proszę pamiętać o Zeiss 35/2. Osobiście uważam, że to nalepsze 35mm do Nikona, choć jest jeszcze wersja 1.4.

Domyślnie

Manualne obiektywy są raczej dla koneserów, niż do codziennej roboty.

Po kiego zaawansowane korpusy, jeżeli podczepialibyśmy do nich wszyscy manualne szkła (?).

Zeiss robi wspaniałą robotę, ale to w naszym systemie raczej wisienka na torcie.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rybuuu Zobacz posta
    ...Używałam tego obiektywu i na małej i na pełnej klacie stad taki mój prywatny wniosek...
    Purysta onanista napisałby, że mały obrazek i pełna klatka to to samo (w kwestii wymiarów).

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    Jak 35mm, to proszę pamiętać o Zeiss 35/2. Osobiście uważam, że to nalepsze 35mm do Nikona, choć jest jeszcze wersja 1.4.
    Możliwe, że masz rację ale wydaje mi się, że koleżanka prosiła o budżetowe opcje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Zamieniłem 35DX na 35 2.0 i jestem kompletnie innego zdania. Jedyna przewaga DX to była praca pod światło, bo 2.0 faktycznie wypada słabo. Pod każdym innym względem 2.0 jest o niebo lepaza. AF jest cudowny z dobrym śrubokrętem, ostrość od 2.0 taka jak w DX od 2.8, kolorki super, ładniejszy bokeh, świetny kontrast (nie pod światło). Miałem przez kilka tygodni obie, myślałem czy sprzedawać DX czy nie. Sprzedałem, bo była słabsza, a uważam że miałem dobrą wersję. 2.0 kupowałem używaną za kwotę ciut wyższą od DX, miała być tylko do analogów, została do wszystkiego Pozdrawiam serdecznie
    Ja mam 35 f/2D i chociaż nie mam porównania do wersji DX, to mogę podpisać się pod tym co kolega wyżej napisał - z moim D4 sprawuje się świetnie, nie mam nic do zarzucenia w kwestii AF czy ostrości na f2.0, w tej cenie to chyba najlepsza 35-ka na rynku dla Nikon FX
    www.code.cm | MacBook 2016, Hero 5 Session, Nikon D4 + Samyang 14/2.8AE, N24/2.8D, N35/2D + di-GPS

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni