Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: 35 mm pod FF

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Poza tym jeśli 35mm FX ze światłem 1.4 to oczywiście, że Samyang.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ogryzek Zobacz posta
    Poza tym jeśli 35mm FX ze światłem 1.4 to oczywiście, że Samyang.
    Wsadź go sobie z przeproszeniem w ... nocnik.

Szkoda babrać rąk czymś takim.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Wsadź go sobie z przeproszeniem w ... nocnik.

Szkoda babrać rąk czymś takim.
    Być może masz rację, być może ja przyjmuję niewłaściwe założenie, że jest tylko tak słaby jak 85f1.4 UMC, którego często używam.
    A jako, że jest jakiś używany na allegro to być może niedługo się o tym przekonam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ogryzek Zobacz posta
    Być może masz rację, być może ja przyjmuję niewłaściwe założenie, że jest tylko tak słaby jak 85f1.4 UMC, którego często używam.
    A jako, że jest jakiś używany na allegro to być może niedługo się o tym przekonam.
    On jest przede wszystkim za drogi, bo nowy wyceniany jest na niecałe dwa tysiące.
    A za tą sumę otrzymujemy szkło ciężkie jak grzech pierworodny, użyteczne od f2.0, winietujące w pełnym zakresie przysłon, a co najbardziej pikantne, po prostu manualne.

To dobre do jakiegoś wycinka fotograficznej roboty, ale nie jako najczęściej używany obiektyw i to dla kobiety, która i tak już musi dźwigać D610.

To szkło jest nawet optycznie nienajgorsze, ale zważywszy na wymienione cechy niekoniecznie najlepsze.
    NIKON

Domyślnie

Uuuh. Po kolei. ������ I jeszcze raz.

Pisząc, że 35 mm DX daje bardziej radę na cropie, nie mam nic innego na myśli niż to, że taki duet przez konstrukcyjne dopasowanie do siebie daje przyjemniejszy obrazek. Takie moje subiektywne odczucie. Używałam tego obiektywu i na małej i na pełnej klacie stad taki mój prywatny wniosek.

Z kolei w kwestii kątów widzenia, mówiąc o samym tylko FF, 35 mm pasuje mi znacznie bardziej niż wspomniane 50 mm. Mam nadzieję, że się rozumiemy. ������

Ktos zapytal, czy wiedziałam, ze jest też 1.8 g na FF - ano wiem. Ale szukam różnych alternatyw. ������
    amatorką jest i na dodatek bezczelnie sobie bloguje.

Domyślnie

Marylko, zamiast z przeproszeniem szukać, po prostu nabądź dobre szkło i rób zdjęcia.
    Po co Ci eksperymenty, skoro z góry wiadomo, które obiektywy sprawiają najmniej problemów i dają przyjemny obrazek.
    NIKON

Domyślnie

Z Twoich wypowiedzi wiem już jedno. Na pewno nie znasz się na kobietach bo są takie, które obraziłyby się gdybyś powiedział, że D3s+70-200+lampa to dla nich za ciężki zestaw.
    Biorąc pod uwagę, że Twoja druga wypowiedź nt. Samyang'a przeczy pierwszej zakładam także drugą ewentualność, że tak samo znasz się na obiektywach.

Domyślnie

Czy aby na pewno przeczy ?
    Przeczytaj ją sobie tak dla pewności ze trzy razy.

Ja się w ogóle nie znam na obiektywach, tylko nimi robię zdjęcia.
    NIKON

Domyślnie

Jak 35mm, to proszę pamiętać o Zeiss 35/2. Osobiście uważam, że to nalepsze 35mm do Nikona, choć jest jeszcze wersja 1.4.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rybuuu Zobacz posta
    ...Używałam tego obiektywu i na małej i na pełnej klacie stad taki mój prywatny wniosek...
    Purysta onanista napisałby, że mały obrazek i pełna klatka to to samo (w kwestii wymiarów).

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    Jak 35mm, to proszę pamiętać o Zeiss 35/2. Osobiście uważam, że to nalepsze 35mm do Nikona, choć jest jeszcze wersja 1.4.
    Możliwe, że masz rację ale wydaje mi się, że koleżanka prosiła o budżetowe opcje.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni