Szukaj
Ten konkretny model akurat trochę lepiej spisuje się na dx, bo w sumie z myślą o nim został zaprojektowanynie oznacza to, że nie da się go używać na FF
Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.
Okej, zdaję sobie sprawę pod co został zaprojektowany. Niemniej jednak zastanawia mnie fakt, że komuś mogło to szkło przypasować na DX, a zupełnie nie leży 50/1.8G pod FX, szczególnie, że chyba pod każdym względem jest to szkło lepsze od 35/1.8G wg. mnie. A co do używania 35/1.8DX na FX- jak dla mnie to nieporozumienie
Edit:
Jeśli budżet ograniczony to wg. mnie tylko 35/2.0.
Ostatnio edytowane przez nikoniarz ; 10-08-2016 o 20:03
Nieco więcej: http://konradlesniak.pl/
Poza tym jeśli 35mm FX ze światłem 1.4 to oczywiście, że Samyang.
Uuuh. Po kolei. ������ I jeszcze raz.
Pisząc, że 35 mm DX daje bardziej radę na cropie, nie mam nic innego na myśli niż to, że taki duet przez konstrukcyjne dopasowanie do siebie daje przyjemniejszy obrazek. Takie moje subiektywne odczucie. Używałam tego obiektywu i na małej i na pełnej klacie stad taki mój prywatny wniosek.
Z kolei w kwestii kątów widzenia, mówiąc o samym tylko FF, 35 mm pasuje mi znacznie bardziej niż wspomniane 50 mm. Mam nadzieję, że się rozumiemy. ������
Ktos zapytal, czy wiedziałam, ze jest też 1.8 g na FF - ano wiem. Ale szukam różnych alternatyw. ������
amatorką jest i na dodatek bezczelnie sobie bloguje.
Marylko, zamiast z przeproszeniem szukać, po prostu nabądź dobre szkło i rób zdjęcia.
Po co Ci eksperymenty, skoro z góry wiadomo, które obiektywy sprawiają najmniej problemów i dają przyjemny obrazek.
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Skontaktuj się z nami