Close

Strona 2065 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1065156519652015205520632064206520662067207521152165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20 641 do 20 650 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    Jakby nie było, F1.4 ma. Wiec sie nada do wielu sytuacji.
    Nie każde szkło jest przeciez the best, ale ważne żeby właścicielowi odpowiadało

Ikit
    Dzieki, ale albo sie nie wyspałeś, albo se żarty robisz, albo na psy zszedłeś moim śladem.
    To fotka z komórki przeciez !!!
    Nie moze sie podobać, bo jpg i kompa do tego widział !!!
    No to spory minus porsta że nie ma 8 listków Rzadko go sam mocniej domykam.

Co do zdjęcia cz-b to: jest coś ostrego (), jest kompozycja, stonowana szarość podkreśla nastrój przemijania czyli mamy spójność treści z formą...
    Wbrew pozorom nie jestem ascetą idealnych obrazków. Że np. nie lubię fujianów to głównie dlatego że ciężko o tę spójność treści z formą, mało do którego zdjęcia się nadają i ciężko go dobrze użyć. Agresywna obróbka też rzadko mi pasuje bo często mam wrażenie że bardziej psuje niż pomaga dobrym zdjęciom a ze słabych próbuje coś na siłę wyciągać na zasadzie szoku.
    Jakby w/w foto miało mniej szumów i lepsze przejścia to by było fajnie bo by miało dodatkową wartość techniczną aby je powiesić na ścianie czy coś, tak jest po prostu fajne foto
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

No cóż. Dziekuje bardzo.
    Wyjaśnię, ze gdyby było szykowane "na ścianę"
    miało by ciut "inne".

A co do listków - wiadomo ze wiecej - znaczy lepiej.

Ostatnio widziałem w necie heliosy z przesloną - w kwadrat !!!
    Ale jaja. Co to ludzie ...

Ostatnio edytowane przez d90 ; 23-06-2016 o 21:02

Domyślnie

Gdama
    Bardzo mi się podoba zdjęcie - niezależnie od ilości listków.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Zadam może głupie, niekoszerne, obrazoburcze, heretyckie i pożałowania godne pytanie:

Czy te wszystkie bebły, bąbelki i rozmazy robicie czasem na czymś innym niż kwiatki vel habezie vel badyle? Ja wiem, że to najwdzięczniejszy temat, sam stosuję (z lekkim obrzydzeniem) ale daje radę co innego? Bo czasem mam skojarzenia z programem "koncert życzeń" z lat 80tych, gdzie Kazimierz Kowalski śpiewał co niedziela: "byłaś mi, mamo..." i te kwiaty imieninowe, złotogodowe, jubilackie...

Kiedyś w ramach próbki wkleiłem tu kółeczka na figurce C3-PO z ostrym R2-D2 w tle, właśnie celem przełamania, ale chyba się wówczas żenująco wygłupiłem

Edit: szukałem kiedyś etui na a6k z primoplanem i odpoczywając na ławeczce w tzw. galerii handlowej zrobiłem fajne cycki manekina za szklaną wystawą ale natychmiast wyrósł z podziemi ochroniarz oznajmiając, że jest zakaz i że muszę przy nim wykasować. Byłem zmęczony i nieskory do dysput a jego oblicze nie zapraszało do intelektualnych dywagacji. Zdjęcia wiec nie mam (nie było aż tak dobre, by bić lub uciekać)
    Ostatnio edytowane przez Owain ; 23-06-2016 o 22:42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta
    Zadam może głupie, niekoszerne, obrazoburcze, heretyckie i pożałowania godne pytanie
    ... do kwiatkorobów.

Masz tu coś innego, byś się nie czuł osamotniony:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=235798
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Mogłeś spokojnie wykasować, a potem odkasować w domu. Programy do odzyskiwania zdjęć z kart pamięci radzą sobie z tym zwykle bez większego problemu. Co więcej, nawet zrobienie na karcie dalszych zdjęć po wykasowaniu jednego nie zawsze powoduje nadpisanie tego wykasowanego - kontroler chipów pamięci w karcie dba o to, by nie zapisywać stale do tych samych komórek pamięci (by zużywały się równomiernie), więc jest duże prawdopodobieństwo, że - jeśli tylko karta nie jest zapełniona po czubek - kolejne zdjęcia zapiszą się w innych komórkach pamięci, i tamto skasowane nadal będzie do odzyskania. Można więc przy takim ochroniarzu skasować, a potem i tak mieć zdjęcie...

Domyślnie

A najlepiej włożyć drugą kartę, którą się ma chytrze w zanadrzu, i wtedy pewność odkasowania będzie równa 100%.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Ofkors. Ale nawet z tą samą kartą numer może się udać. Im karta puściejsza, tym większa szansa.

Domyślnie

A żeby kwiatkowcom nie było przykro - kolejne kwiatki, a wśród nich Mela jako Bielinek Kapustnik:

Snoblesse oblige:

Domyślnie

Bielinki fajne som.
    Czym ?

A co do kFiatkow, bombelkow itd
    Ja se foce takie obrazki, gdzie znajduje relaks.
    A ze lubie kwiaty, robale i łąkę - jest łąka.
    Z resztą - ja lubie takie klimaty i basta

Poza tym - czesto - zeby kadr złożyć i uzyskać te bomBelki - trzeba zaplanowac i sie czas schodzi.
    Nic żywego nie da rady tyle stać w bezruchu...a jakby nawet - prawa do publikacji człowieków pozostają...
    Kwiatek praw nie posiada. Moge zrobic z niego cokolwiek, nie pytając o zgodę !!!
    Mozna co prawda zamrozić robala, i spokojnie focic, ale to paskudna metoda i pogardzana przez ogół.
    Nigdy tak nie zrobiłem i nie zrobie.
    Jeszcze dodam - do takich fotek trzeba modela świadomego. Takiego ktory nas zna, a my jego. Musi byc porozumienie
    i zaufanie. Nie łatwo o to.

Osobiście mam tylko dwie takie modelki, koleżanki/przyjaciółki.
    Ufają mi. Zrobia przed obiektywem wszystko. Moim obiektywem.
    Ale to ja musze musze pamietać, ze wizerunek postaci...
    Piekne to i mądre kobiety są.
    Nie mam czasu jednak teraz na zabawy. Kiedys jeszcze...zrobie pewnie malowanie obrazków z ludziami.
    Szkła odpowiednie juz mam. Takich chyba szukałem...

Tak wiec - kwiatki sa super !!!

Owain
    Jesli masz bomBelki itd na cyckach sfocone - dawaj !!!
    Zrobisz karierę ja nie potrafie chyba bombelkow z cycka zrobic
    Chętnie popatrze !!!

A na oklaski nie czekaj. Rób swoje i dawaj !!!
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 24-06-2016 o 08:21

Strona 2065 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1065156519652015205520632064206520662067207521152165 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów