Close

Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4121314
Pokaż wyniki od 131 do 139 z 139

Wątek: D800 vs D810

Domyślnie

Mnie w takiej sytuacji najbardziej by pasował D750 - załatwia sprawę niepozornego aparatu (nawet bardziej niż D500) z bardzo dobrym wysokim ISO, a w studiu lepiej się sprawdzi niż D5, bo trochę większa rozdzielczość, lepsza jakość na niskim ISO, a z gripem będzie nawet wygodniejszy przy pionowych kadrach. Ewentualnie jeśli street zajmuje zdecydowaną większość, to D500 ma jedną dużą zaletę - nowy AF świetnie działa, zajmuje całą szerokość kadru i ma dużo możliwości konfiguracji ze sprytną korektą kalibracji, a do studia wtedy D810 albo D750 (będzie jako backup na ulicę).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scheibus Zobacz posta
    ..zabieranie sprzętu wartego 40k na czasem dosyć podejrzane ulice (nawet po jego ubezpieczeniu), to ewidentne proszenie się o kłopoty.
    ale ja ci nie każę kupować D4 czy D5 o streeta.
    Kup D750. Jest wiele tańszy o D500 - którego w tych ciemnych ulicach możesz stracić. W D750 masz świetne wysokie ISO - lepsze niż w D500. Masz lepszą plastykę bo FX.
    Za D500 przemawia tylko fps, o ile tak focisz streeta.
    Tak ciągle nawiązywałeś o małego sensela, a wybierasz body które ma go najmniejszego (pomijam D7200 itp).

Nie kontynuujmy rozważań o innych body.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scheibus Zobacz posta
    Jacku, jesteś doświadczonym fotografem, zatem wiesz co mówisz i ja to szanuję, ale z mojego punktu widzenia, zabieranie sprzętu wartego 40k na czasem dosyć podejrzane ulice (nawet po jego ubezpieczeniu), to ewidentne proszenie się o kłopoty.
    Kolego na podejrzanych ulicach, jak spotkasz "chłopców z ferajny", to nie ma znaczenia czy masz sprzęt za 40K, czy poczciwego D90 za jednego tysiaka.
    A co do ubezpieczenia sprzętu Foto, bardzo mało firm i za dość wysokie ceny ubezpiecza, same otrzymanie zwrotu od ubezpieczyciela też jest bardzo problematyczne (spełnienie wielu warunków)
    NIKON - D4S + D800 i kilka słoiczków

Domyślnie

W kwestii ubezpieczenia: ponieważ wybieram się we wrześniu do Barcelony - zapytałem w centrali UNIQUA o ubezpieczenie sprzętu foto wartości 20.000 zł od rabunku na ulicy lub kradzieży z pokoju hotelowego (na terenie UE). Powiedzieli, że za 400 zł ubezpieczą na 1 rok. O szczegóły nie pytałem bo akurat załatwiałem z nimi inną sprawę.
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Panerai błagam UNIQA!!!!!
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_C Zobacz posta
    Panerai błagam UNIQA!!!!!
    Ale o co błagasz ? O poprawną nazwę ? Czy, że dziadowska firma ?
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Tak o poprawną pisownię firmy. O firmie możesz myśleć/pisać/mówić co chcesz. Ale przekręcanie nazwy to tak jak mylić swoje własne imię i nazwisko.
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Muszę dodać po ostatniej imprezie jedną uwagę - dla mnie migawka/lustro w D810 jest dużo przyjemniejsza niż w D800, ale po reakcji ludzie wiem, że jednak lustro czasem musi walić, bo wtedy ludzie wiedzą, że zdjęcie zostało zrobione

Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4121314