No i stało się, zakupiłem nx300 z kitem. Pytanie tylko, nie chcę wyjść na ignoranta, ale nie mogę tego rozkminić. Nie mogę zejść z ISO poniżej 200, tę opcję mam zacienioną. Coś pewnie jest włączone i to blokuje, tylko co?
Szukaj
No i stało się, zakupiłem nx300 z kitem. Pytanie tylko, nie chcę wyjść na ignoranta, ale nie mogę tego rozkminić. Nie mogę zejść z ISO poniżej 200, tę opcję mam zacienioną. Coś pewnie jest włączone i to blokuje, tylko co?
NX300 +18-55, J200/4, N70-300/4,5-5,6, H58/2,
Włączyłeś rozszerzanie zakresu dynamiki. Jak wyłączysz, będziesz mógł zejść do ISO 100.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Dzięki, rzeczywiście to było to. Jutro przy świetle dziennym się pobawię więcej.
walsodar za ile wyhaczyłeś tego nx300 jeśli można zapytać ?
Masz problem z pokrętłem wyboru trybów ?
950 zł z kitem. Nic nie zauważyłem póki co, także trochę się zdziwiłem, bo tu na forum był opisywany ten częsty problem. Jeszcze nie miałem okazji go bardziej pomęczyć bo aura jest jaka jest![]()
Witam.
jako, że posiadam system nx to od dłuższego czasu przeglądam wątek, dowiaduję się sporo ciekawych rzeczy jednak zazwyczaj się nie udzielamJednak nadeszła pora kiedy i ja potrzebuję pomocy...właściwie obiektywu 50-200. Jednocześnie chciałbym pozbyć się swojego 30mm, ponieważ przeważnie używam 45mm, stąd pytanie, może jest ktoś komu zbędny 50-200 a potrzebuje 30mm, chętnie bym się zamienił. Możliwość na zasadach znanego portalu aukcyjnego. Pytam, ponieważ nie chciałbym dopłacać kilku stówek do nowego, i tak będzie to obiektyw dość rzadko używany.
Poradźcie mi dobrzy ludzie w sprawie kupionego przeze mnie szkiełka 50-200.Jak skuteczne jest tam VR bo niby u mnie działa ale ...... no właśnie,nie do końca jestem zadowolony ze skuteczności.Porównując do nikonowskiego 55-200 w przypadku samsunga 50-200 (mojego) skuteczność vr jest sporo żeby nie powiedzieć dużo gorsza.Czy tak jest faktycznie czy to mnie się trafił taki egzemplarz ?
Bo ja wiem? Jakoś tam działa. Nie oczekuj cudów, ale jakieś 2EV da się wycisnąć.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
W końcu mogłem bardziej potestować sprzęt. I krótko - jestem zadowolony. Tryb filmowania mega. Z ergonomią też nie jest źle, idzie się przyzwyczaić. Mam tylko jedno zastrzeżenie: bateria. W ciągu 1 dnia padły mi dwie baterie - zrobiłem ok 70 zdjęć plus dwa filmiki po 10 minut. Fakt, zdarzyło mi się wyłączać i włączać aparat może trochę za często, co na pewno zżera mocno baterie, ale chyba nie aż tak. Taki pstryk z wczoraj, Śnieżyca wiosenna z bieszczadzkich łąk.
Skontaktuj się z nami