Close

Strona 196 z 371 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246296 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 951 do 1 960 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja miałem przez pewien okres NX3000, NX300, D90 i D7000, i najlpesze użyteczne ISO dawał mi NX300 mimo że nie wskazują na to suche testy na dxomark, na oko po zbliżeniu najlepiej wypadał też NX300, obecnie mam NX30 i D300, gibany wizjer w NX30 wymiata, patent świetny.

Domyślnie

Samsung NX-300M kółko wskazania trybu szaleje, często wybiera nie to co wskazałem albo sam przełącza na inny tryb po delikatnym muśnięciu palcem podczas robienia zdjęć.
    Miał ktoś z tym problem ?
    Naprawa przez serwis przyniosła efekt ?

ksh
    Gość

Domyślnie

Opisywana usterka nawet tu na forum, wymieniają ten element w serwisie dość szybko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez son78 Zobacz posta
    Samsung NX-300M kółko wskazania trybu szaleje, często wybiera nie to co wskazałem albo sam przełącza na inny tryb po delikatnym muśnięciu palcem podczas robienia zdjęć.
    Niestety, nie tylko ten Samsung miewa taki problem.
    W moim NX1000 też czasem występuje.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez son78 Zobacz posta
    To zdaje się być dość częstą usterką w nx300 też mi to występowało ale po jakimś razie straciło się i mam spokój.
    Co do iso w nx300 spokojnie robię zdjęcia na 1600 do 2000,szumy są do zaakceptowania,w nx20 już tak różowo nie jest ale do 1600 daje radę
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FelTom Zobacz posta
    Tego nie wiedziałem o Olku. W takim razie powinno być lepiej.
    AF w NX500, którego posiadam aż tak długo się nie męczył. Choć z drugiej strony, może to ja aż tak długo nie męczyłem jego? Jak nie dawał rady ustawić ostrości na słabo oświetlonej płycie, przenosiłem wskaźnik na lepiej oświetlone elementy - jakieś znicze lub blisko nich umieszczone kwiaty i dawał radę.
    Trochę osób ma te aparaty. Jakby ktoś chciał zobaczyć na żywo, można zaproponować wspólne fotografowanie i sprawdzić na własnej skórze
    Ja w zasadzie wgl nie używam lampy do doświetlania, ale wyobraź sobie że robisz zdjęcie na jakimś spotkaniu rodzinnym w ciemniejszym pomieszczeniu i 2/3 razy dostajesz z takiego stroboskopu po oczach, tragedia...

Zakupiłem nx300 dzisiaj i trochę się pobawiłem na sucho bo nie mam karty i musze jutro koniecznie lecieć do jakiegoś sklepu i jak narazie to wydaje mi sie że bije na głowę olka z mojej totalnie amatorskiej strony, szybszy AF, szczegółowość zdjęć (wiec pixeli),obiektyw całkiem fajny , ale wszystko sie okaże jak na monitor trafi póki co super sprzęt za małe pieniążki

Domyślnie

Gratulacje!!
    Będziesz zadowolony.
    System NX można powiedzieć, jest tak tani, w porównaniu do innych systemów, że aż śmiesznie tani.

Generalnie ma tylko jedną wadę:
    Zapychający się bufor - potrafi go przytkać. Do zastosowań reporterskich nie za bardzo się nadaje.
    Najczęściej występująca usterka - opisane wcześniej problemy z pokrętłem trybów tematycznych.
    W moim NX1000 od jakiegoś czasu też spokój, bez żadnej ingerencji.

Obiektywy fajne, które można niedrogo dostać. Teraz co prawda kilku spekulantów poskupowało większość obiektywów na znanym portalu aukcyjnym, ale jak posiedzą z nimi jeszcze z rok, to chyba powinni zacząć sprzedawać je taniej.
    W razie czego są adaptery do starych obiektywów innych systemów.
    Gorzej z akcesoriami typu GPS, lampy itd...
    Światła i cienie...
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Wizjer w nx30 kusi, ale jednak to już nieco przekracza mój budżet. Więc pewnie zdecyduję się na nx300. Widziałem powystawowe body za nieco ponad 7 stówek. Do tego jakiś używany kit na początek 18-55 albo 20-50 za 200-300 zł da się znaleźć, zmieściłbym się w tysiącu. Docelowo jakaś szeroka stałka oczywiście.
    edit. W sumie w sklepie z czerwonym logiem widzę, że są również końcówki/powystawowe za 1180 z kitem i dwuletnią gwarancją.
    Ostatnio edytowane przez walsodar ; 05-03-2016 o 13:55
    NX300 +18-55, J200/4, N70-300/4,5-5,6, H58/2,

Domyślnie

Nie mam w tym żadnego interesu bo ogłoszenie nie moje i nie traktujcie tego jako reklamę ale znalazłem http://olx.pl/oferta/samsung-nx300-s...tml#d8977d016a sam bym się skusił ale kupiłem nowy kilka dni temu.

Domyślnie

W podobnej cenie można kupić powystawowy jeszcze na gwarancji. No może trochę drożej.

Swoją drogą śmieszne pieniądze jak za taki sprzęt.
    Światła i cienie...
    Samsung i Nikon

Strona 196 z 371 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246296 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów