Podswietlenie takze w ciagu dnia poprawia komfort.
Szukaj
Podswietlenie takze w ciagu dnia poprawia komfort.
Zdecydowanie paperwihite. Jak Ci się nie spieszy, to poczekaj do Wielkanocy. Rok temu kupiłem Paperwhite 2 za 80 Euro. 2 miesiące temu Paperwhite 3 za 100 euro. Do Polski wysyłana jest tylko wersja bez reklam, bo niemieckie reklamy nie miały by u nas sensu.
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
Wersje z reklamami są normalnie dostępne w dystrybucji np tu http://www.komputronik.pl/product/27...erwhite_3.html , swój kupiłem parę lat temu w Neonecie , też z reklamami. Inna sprawa to opłacalność zakupu w kraju.
Tak przy okazji wersje z reklamami mi się podobają bardziej niż bez reklam. Reklamy wyświetlane są jako wygaszacz ekranu i jako wąski pasek na dole listy ebooków.
Opłacalność plus kwestia gwarancji.
Często te kundle kupowane w komputroniku czy innym x-kom są z egzotycznej dystrybucji.
Są inne firmy niż Amazon. Zobacz co ma do zaoferowania Nook czy Kobo. Kobo ma nawet 6.8 cala, co przydaje się przy oglądaniu PDFów. Myślę nad wymianą mojego wysłużonego Sonika PRS-950 na coś o podobnej wielkości ekranu. 6" zdecydowanie za mało a 5" jest jakąś pomyłką.
Mam od kilku lat Kindle Keyboard 3g i jego zaletą jest, że mozna korzystać z internetu darmowo niemal na całym świecie (nawet w 3g), parę lat temu Amazon wprowadził 50Mb miesięczny limit do ściągnięcia ale to wystarcza do przeglądania poczty, stron internetowych, nawet robiłem przelewy bankoweoczywiście w odcieniach szarości (co mi nie przeszkadza), przy dobrym sygnale szybkość jes Ok. Jest to jednak funkcja powiedziałbym dodatkowa, czytnik ma tyle zalet i powinien służyć głównie do czytania. Nadal korzystam z książek tradycyjnych ale baz kundelka nie wybrażam sobie życia
Moim zdaniem ważnna jest treśc a nie forma. Czasy się zmieniają..
Na swiatczytników.pl jest artykuł opisujący mocne i słabe strony różnych czytników w różnych zastosowaniach. Do beletrystyki moim zdaniem absolutnie Kindle Paperwhite. Mam w rodzinie 3 sztuki + program Kindle na dwóch tabletach. Do tego świetna funkcja wysyłania książki do czytnika po sieci. PW 3 ma zauważalnie lepszy ekran od PW1, ale ciągle używam PW1 i nie widzę powodu do zmiany.
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
Ja wczoraj poszedłem do empiku. I już się odzwyczaiłem od cen książek drukowanych.
Jestem pewny, że z Kindla będziesz zadowolony. Warto kupić etui będące w miarę dobrą podróbką oryginału.
Nie wiem jak jest na innych czytnikach, ale SendToKindle po prostu dla mnie działa idealnie. Mam w Amazonie zarejestrowanych 5 urządzeń. Ściągam sobie książkę do Dropbox i z menu kontekstowego wywołuję funkcję wysyłania. Wyświetla się lista moich urządzeń i zaznaczam na które chcę wysłać książkę. Tak zasilam w książki tablet mojej mamy (76lat), która z manipulowaniem plikami średnio sobie radzi i urządzenia żony i córki (leniuchy).
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
Skontaktuj się z nami