Close

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 106

Wątek: E book

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Zajrzałem na amazon.de i wersji podstawowej nie wysyłają do Polski lub nie widzę takiej opcji (w Polsce do kupienia za ok 320 plnów) a paperwhite 3 kosztuje już ponad 600 plnów dlatego zastanawiam się czy oprócz tego podświetlenia jest jeszcze coś za co warto dopłacić. Szkoda, że wcześniej nie zajrzałem bo była walentynkowa promocja. O pdfach napisałem w sumie tak na wszelki wypadek bo nie jest to konieczne. Konieczny jest za to dobry słownik bo osoba która będzie go używać chce się w ten sposób uczyć języka. Gdzieś doczytałem, że w Kindlach można sobie tworzyć fiszki co byłoby bardzo fajne, nie wiem jedynie czy ta opcja jest we wszystkich modelach. Czy podświetlenie poprawia komfort czytania także za dnia, bo wieczorem w sumie za dużo nie będzie czytane? Może to głupie pytanie bo "normalne" książki mi nie świecą i jakoś daję radę ale na wszelki wypadek wolałem dopytać I ostatnie pytanie. Za 450 plnów znalazłem też Pocketbook Touch Lux 3, który wg niektórych testów i specyfikacji prezentuje się podobnie do Paperwhite, ma podświetlenie i czyta kilka formatów. Ktoś korzystał z tego modelu? Można tam korzystać ze wspomnianego słownika na zasadzie po przytrzymaniu palca na słowie pojawia się definicja i czy tam można wgrywać inne słowniki? Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 13-02-2016 o 12:01

Domyślnie

Podswietlenie takze w ciagu dnia poprawia komfort.

Domyślnie

Zdecydowanie paperwihite. Jak Ci się nie spieszy, to poczekaj do Wielkanocy. Rok temu kupiłem Paperwhite 2 za 80 Euro. 2 miesiące temu Paperwhite 3 za 100 euro. Do Polski wysyłana jest tylko wersja bez reklam, bo niemieckie reklamy nie miały by u nas sensu.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Wersje z reklamami są normalnie dostępne w dystrybucji np tu http://www.komputronik.pl/product/27...erwhite_3.html , swój kupiłem parę lat temu w Neonecie , też z reklamami. Inna sprawa to opłacalność zakupu w kraju.
    Tak przy okazji wersje z reklamami mi się podobają bardziej niż bez reklam. Reklamy wyświetlane są jako wygaszacz ekranu i jako wąski pasek na dole listy ebooków.

Domyślnie

Opłacalność plus kwestia gwarancji.
    Często te kundle kupowane w komputroniku czy innym x-kom są z egzotycznej dystrybucji.

Domyślnie

Są inne firmy niż Amazon. Zobacz co ma do zaoferowania Nook czy Kobo. Kobo ma nawet 6.8 cala, co przydaje się przy oglądaniu PDFów. Myślę nad wymianą mojego wysłużonego Sonika PRS-950 na coś o podobnej wielkości ekranu. 6" zdecydowanie za mało a 5" jest jakąś pomyłką.

Domyślnie

Na swiatczytników.pl jest artykuł opisujący mocne i słabe strony różnych czytników w różnych zastosowaniach. Do beletrystyki moim zdaniem absolutnie Kindle Paperwhite. Mam w rodzinie 3 sztuki + program Kindle na dwóch tabletach. Do tego świetna funkcja wysyłania książki do czytnika po sieci. PW 3 ma zauważalnie lepszy ekran od PW1, ale ciągle używam PW1 i nie widzę powodu do zmiany.
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kojocisko Zobacz posta
    ...Do tego świetna funkcja wysyłania książki do czytnika po sieci...
    W sumie się nie znam ale byłem przekonany, że funkcją którą opisujesz jest we wszystkich w miarę nowych czytnikach. Zamówiłem kundelka bo niestety mi się spieszyło i nie mogłem poczekać do jakiejś promo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    W sumie się nie znam ale byłem przekonany, że funkcją którą opisujesz jest we wszystkich w miarę nowych czytnikach. Zamówiłem kundelka bo niestety mi się spieszyło i nie mogłem poczekać do jakiejś promo.
    Jestem pewny, że z Kindla będziesz zadowolony. Warto kupić etui będące w miarę dobrą podróbką oryginału.
    Nie wiem jak jest na innych czytnikach, ale SendToKindle po prostu dla mnie działa idealnie. Mam w Amazonie zarejestrowanych 5 urządzeń. Ściągam sobie książkę do Dropbox i z menu kontekstowego wywołuję funkcję wysyłania. Wyświetla się lista moich urządzeń i zaznaczam na które chcę wysłać książkę. Tak zasilam w książki tablet mojej mamy (76lat), która z manipulowaniem plikami średnio sobie radzi i urządzenia żony i córki (leniuchy).
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

Ja wczoraj poszedłem do empiku. I już się odzwyczaiłem od cen książek drukowanych.

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów