Zajrzałem na amazon.de i wersji podstawowej nie wysyłają do Polski lub nie widzę takiej opcji (w Polsce do kupienia za ok 320 plnów) a paperwhite 3 kosztuje już ponad 600 plnów dlatego zastanawiam się czy oprócz tego podświetlenia jest jeszcze coś za co warto dopłacić. Szkoda, że wcześniej nie zajrzałem bo była walentynkowa promocja. O pdfach napisałem w sumie tak na wszelki wypadek bo nie jest to konieczne. Konieczny jest za to dobry słownik bo osoba która będzie go używać chce się w ten sposób uczyć języka. Gdzieś doczytałem, że w Kindlach można sobie tworzyć fiszki co byłoby bardzo fajne, nie wiem jedynie czy ta opcja jest we wszystkich modelach. Czy podświetlenie poprawia komfort czytania także za dnia, bo wieczorem w sumie za dużo nie będzie czytane? Może to głupie pytanie bo "normalne" książki mi nie świecą i jakoś daję radę ale na wszelki wypadek wolałem dopytaćI ostatnie pytanie. Za 450 plnów znalazłem też Pocketbook Touch Lux 3, który wg niektórych testów i specyfikacji prezentuje się podobnie do Paperwhite, ma podświetlenie i czyta kilka formatów. Ktoś korzystał z tego modelu? Można tam korzystać ze wspomnianego słownika na zasadzie po przytrzymaniu palca na słowie pojawia się definicja i czy tam można wgrywać inne słowniki? Pozdrawiam.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami