Witam dojrzałem do zakupu ebooka i tu pojawia się problem bo zielony w tym jestem i nie znam sie wcale. Macie jakieś pomysły jaki kupić nie chce wydać więcej niż 400 zł. Myślałem nad Amazon Kindle 5 , bądź Onyx Boox A62S
Szukaj
Witam dojrzałem do zakupu ebooka i tu pojawia się problem bo zielony w tym jestem i nie znam sie wcale. Macie jakieś pomysły jaki kupić nie chce wydać więcej niż 400 zł. Myślałem nad Amazon Kindle 5 , bądź Onyx Boox A62S
NIkon D3000
Rozważ Kindle Touch, odpadnie Ci obsługa mechanicznych guzików, łatwiej oznaczać notatki czy korzystać ze słownika.
Nikon
Mam Kindle 4 od dwóch lat. Jak dla mnie wystarcza w 100%, nie robię żadnych notatek ani nie korzystam ze słownika, samo czytanie. Jak będę zmieniał to kupię ten z podświetlanym ekranem - dla samego dotyku nie warto kupować Touch IMO.
5D, 28 1.8, 17-35 2.8-4, 50 1.4, 85 1.8
Amazon Kindle 5 (Kindle PW) będzie dobrym wyborem. Mam Toucha i czasami brakuje mi światełka wieczorem. Sam czytnik jest bez zarzutu. No i ta osławiona gwarancja Amazonu
Cyfry i analogi
Hmm a co z wgrywaniem pdf bo z tego co czytałem to kindle ma z tym problemy, poza tym onyx odczytuje pliki mp3 ma system syntezy mowy czego nie ma produkt amazona. Na dotykowym ekranie mi nie zależy. Co z tą gwarancją Amazonu??;>. A i miło by było jakby było polskie menu.
NIkon D3000
Mam Kindle 4 i Paperwhite. O ile dotykowy ekran nie jest potrzebny do szczęścia, to oświetlony ekran jest genialny.
Amazon już dwukrotnie wymienił mi pękniętego Kindla w ramach gwarancji. Bez pytania przysyłają nowego a stary trzeba odesłać w jakimś tam terminie.
Moja szwagierka już wie, że nie siada się na plecaku z Kindlem![]()
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
Czytnik chroni fantastycznie oryginalne etui. Trochę kosztuje ale warto. Pdf sobie odpuść na czytniku do tego są tablety. Podejrzeć można ale nie ma mowy o wygodnym czytaniu.
Nikon
Jeśli masz kogoś w UK, to w tej chwili można kupić np. w Argosie nook simple touch za 29 funtów,
czyta epub i pdf, w niektórych przypadkach potrafi zrobić pdf-owi reflow (połamać go tak by pasowało do ekranu, zmienić wielkość czcionki itp).
Miałem booken (roztrzaskał się tragicznie), żona ma kindla tego bez dotyku, a ja teraz czytam na tym nook simple touch i powiem tak, za te pieniądze to jak za darmo, szybki jest tak samo jak kindle, IMO ma ciut gorszy kontrast (w porównaniu do kindla z przyciskami) ale za te pieniądze to się nie ma co zastanawiać tylko brać póki jeszcze są.
http://www.ekundelek.pl/2012/07/nook...-touch-na.html
Niestety nie mam nikogo w UK. Co do kindla to niestety nie ma polskiego menu, coraz bardziej skłaniam się do tego Onyxa. Niestety im więcej czytam tym większy mętlik mam w głowie... Znalazłem jeszcze takiego ebooka POCKETBOOK 613, posiada ktoś?? Dodam że bedę kupował na allegro a to podobno gorzej jeśli chodzi o produkt amazona.
NIkon D3000
Jak czytasz PDF daj sobie spokoj ze wszystkim co ma mniejszy ekran niz 7". Albo szukasz starego Kindla DX (9"), albo Sony'ego PRS-950 (7"), albo idziesz w nowe Kobo AuraHD (ma ekran e-ink 6.8" i bardzo gesty).
Z Nookiem Simple Touch nie jest tak wesolo, poniewaz nie ma go nikt na stanie w UK. Dla malzonki upolowalem jednego po 4 tygodniach poszukiwan i zapisania sie kolejce oczekujacych w Foyles.
Po paru dniach spedzonych z Nookiem Simple wole starego PRS-950, ze wzgledu na wielkosc ekranu a mam sporo PDFow technicznych.
Do czytania beletrystyki/romansidel/erotykow wybralbym Nooka.
BTW podstatowe e-readery (jak Kindle, Nook czy Kobo) nie powinny byc drozsze niz te 30 funtow. Ksiazki elektroniczne wcale nie sa takie tanie i brak przewracania kartek, zapachu kurzu i farby drukarskiej, zakladek, notatek na marginesach ksiazkach.
Skontaktuj się z nami