Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Ależ tu nie trzeba nikogo oświetlać. Prawie każdy wie (no może z małymi wyjątkami), że im nowszy Windows (licząc od 7), tym coraz mniej problemów stwarza, jest bardziej dopracowany czy znacznie lepiej współpracuje choćby z dyskami SSD. O lepszej wydajności czy bezpieczeństwie nawet nie wspominam bo to - jak mawiał pewien klasyk - oczywista oczywistość. Choć zdaję sobie doskonale sprawę, że możesz mieć odmienne zdanie.
    Najbardziej dopracowana w nowych wersjach Windows to jest inwigilacja użytkownika.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Najbardziej dopracowana w nowych wersjach Windows to jest inwigilacja użytkownika.
    Zawsze możesz odłączyć komputer od sieci.

Domyślnie

Zawsze możesz odłączyć komputer od sieci.
    Zawsze możesz nie włączać komputera, wtedy jedyny problem jaki Ci zostanie, to wycieranie z niego kurzu...
    Porada roku..

Domyślnie

Moja czy twoja ta porada roku? A może to dwie porady roku? W takim razie dołożę kolejną: jak W10 taki bee to po ki diabeł go instalować? Aby narażać się na inwigilację... permanentną?

Domyślnie

Moja czy twoja ta porada roku? A może to dwie porady roku? W takim razie dołożę kolejną: jak W10 taki bee to po ki diabeł go instalować? Aby narażać się na inwigilację... permanentną?
    Myślę, że obie porady mogą być ogłoszone poradami roku dla przeciwników postępu technologicznego, jakim bez wątpienia jest W10, w moim przekonaniu godny następca W7

Domyślnie

Postęp technologiczny ... jaki ładnie wyświechtany slogan wielu firm. Serio, od lat nie zauważyłem nic, co tak naprawdę nowego i niezbędnego do życia wprowadzają nowe systemy operacyjne z każdej strony barykady. Nie wmawiaj mi proszę, że nie możesz żyć bez fejsa, w pełni zintegrowanego czegośtam. Bez czego nie poradzisz sobie jest energia elektryczna, aby napędzić te wszystkie zabawki. Zauważ czego szukasz w nowym miejscu, kiedy jezdzisz na wakacje czy przychodzisz do innego biura ... gniazdko do którego możesz podłączyć laptopa/telefon/tablet/smartłocza.

Win10 czy OSX 10.11 żadną inowacyjnością nie są i już. Nie jest to zmiana taka jak przeskok z DOS na Win3.0, czy z 3.0 na 95, NT4.5 na 2000.

Domyślnie

Nie wiem, nie mam fejsa, więc ciężko mi powiedzieć czy jest to istotną zmianą...
    Wiem natomiast jak wyglądała różnica w wydajności kompa, na którym początkowo miałem WXP, później W7 TP, później zakupionego W7. Następnie zakupiony W7 trafił na bardzo wydajnego lapka i po kilku miesiącach od premiery tego w sumie testowego W10, bo jest on pokokroju W7 TP, którego ściągało się i instalowało na własne ryzyko, zdecydowałem się na próbę i różnica w wydajności pracy laptopa jest zauważalna bez robienia testów. Jeżeli nie jest postępem technologicznym, że system radzi sobie z nowościami sprzętowymi (jak choćby 16 gb ramu, czy pracy na porządnym i7 z wykorzystaniem jego możliwości) to proponuję koledze powrót do zasłużonego 98, który oprócz zawiech nie stwarzał problemów, albo do XP, który na razie nie ma sobie równych (jeżeli chodzi o długość sprzedaży i wsparcia).
    Ps. Pamiętam wielkie marudzenie, że XP nie zastąpi 98, nie ma szans. Później, że 7 będzie tak samo skopana jak Vista i XP jest najlepszy. Teraz słychać, że 10 jest do kitu i 7 nadal jest the best... Dejavu?

Domyślnie

"Ps. Pamiętam wielkie marudzenie, że XP nie zastąpi 98, nie ma szans. Później, że 7 będzie tak samo skopana jak Vista i XP jest najlepszy. Teraz słychać, że 10 jest do kitu i 7 nadal jest the best... Dejavu?"

Tu się zgadzam. Polakowi nikt nigdy jeszcze nie dogodził a psioczenie na wszystko, co nowe, to chyba już w Polsce norma. Zastanawia mnie tylko ogromny procent osób korzystających z Windowsów. Skoro są takie złe, to po co ich używać? Mi jak coś nie odpowiada to tego nie kupuję, nie używam etc. Wybierz jeden z drugim alternatywny OS i tyle.

Domyślnie

Panowie, android szpieguje od poczatku, apple tez. Apki maja dostep do emaili, sms'ow, kamery, karty, mikrofonu - o tym nikt nie wie? Jak szpiegowanie w win przeszkadza zalecam tez wyrzucenie sgs6'ki i s6. Zostaje nokia i xp.

Domyślnie

Nokia zwana Microsoft Lumia i oparta o Windowsa Strzał w kolano czy jak?

W domu możesz mieć nawet Win11 jak chcesz, a w pracy nadal będziesz jechał na XP aż do wymiany lapka za 3 lata. Za tydzień zdaje wysłużone i5 z 2010 na XP i dostanę ... i5 z 2012 na Win7, tylko dlatego, że "nowy" jest 12 calowy.

Tak z ciekawości ilu z Was na służbowego laptopa opartego o i7 i 16GB ram W wielu korporacjach standardem jest i3/i5 z 4GB i system 32bitowy. Popatrzcie na ofertę Della, oni nawet nie chcą montować i7 i 8GB za dopłatą w większości Lattitude.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni