Łee, przez wymianę bagnetu to każdy głupi potrafi. Chodziło mi o skonstruowanie adaptera grubości 0,3mm z całą elektroniką tłumaczącą.![]()
Szukaj
Łee, przez wymianę bagnetu to każdy głupi potrafi. Chodziło mi o skonstruowanie adaptera grubości 0,3mm z całą elektroniką tłumaczącą.![]()
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
0.3 nie jest aż tak niemożliwe ( Choć proste na pewno nie jest) bardziej boli kształt bagnetu. NA 83% jestem przekonany że coś by zawadzało :/
Trzeba by było wymyślić i opatentować jakąś przestrzeń ujemną w miejscach kolizji elementów.![]()
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Tak z mojego doświadczenia to mogę napisać, że u mnie zawsze kończy się na obiektywie zoom. W Nikonie D40 pomino posiadania 35/1.8 uzywałem 18-70 w 99% przypadków. Tak samo w Nex, pomimo posiadania Sigmy 19, Sony 20 i Sony 35 w zasadzie używam tylko 16-50 PZ. Z tego względu szukam najpierw dobrego zooma i potem dopiero body. Mój pierwszy wybór padł na Fuji 18-55 i do tego X-T10 ale pózniej pomyślałem, że jak wyprzedam wszystkie aparaty i obiektywy co mam to może wystarczy aby dołożyć do A6000 z 16-70.
Mówimy nie tyle o jednocalowych matrycach, co o dobrym zoomie i aparacie do podróżowania.
Oczywiście FZ1000 jest bardzo podobnym i porównywalnym sprzętem. Z tym zasięgiem można polemizować bo raz, że to nie artyleria, a dwa, że w praktyce różnica między 200, a 400mm nie jest porażająca.
Ale... jeśli koleżanka pytająca nie bierze takiej opcji pod uwagę, to można sobie dyskutować...![]()
Ostatnio edytowane przez Ligo ; 09-09-2015 o 20:35
Skontaktuj się z nami