"koprocesor" - a co to za zwierze? Jednoska zmiennoprzecinkowa (FPU) jest integralna czescia CPU od czasow i486. Chyba, ze masz na mysli GPU.
Szukaj
"koprocesor" - a co to za zwierze? Jednoska zmiennoprzecinkowa (FPU) jest integralna czescia CPU od czasow i486. Chyba, ze masz na mysli GPU.
Zapomnialem dodac, ze chodzi o bardzo stary sprzet z AMDkiem phenomem dwu rdzeniowym, plyta glowna z czasow Visty...mialem taka sama a nawet jest to mojaa stara plyta, po przejsciu na W7 mialem to samo, sterowniki chipsetu rozwiazaly problem, tyle, ze do Windowsa 10 sterownikow do tej plyty zadnych nie ma![]()
Nikon http://greg77.com/
Ja tak wczoraj zrobiłem. Tzn włożyłem nowy dysk, zainstalowałem 7-kę, pobrałem wszystkie aktualizację, pojawiła mi się opcja rezerwacji 10-tki i nic się dalej nie dzieje... W okienku, tym, gdzie się wszystko zaczyna, fragment tekstu mówi: "Możesz otrzymać powiadomienie o uaktualnieniu w ciągu kilku dni lub nawet tygodni" Ile to trwa? Jest jakiś sposób, żeby to przyspieszyć? Myślałem, że sobie przez weekend ogarnę temat z tym nowym dyskiem i przy okazji nowym systemem, a tu teraz mam czekać nie wiadomo ile? Ktoś tu podrzucił linka do pobrania obrazu ze strony MS. Zadziała to w przypadku pierwszej instalacji? Na starym dysku system jest gotowy do aktualizacji. Może tam pobrać i zapisać jako ISO? Da się tak?
Ostatnio edytowane przez Majek ; 08-08-2015 o 11:12
Parę stron wstecz jest cała dyskusja jak pobrać ISO. Poza tym wujek Google, wyszukaj "windows10 iso" I pierwszy link będzie do strony MS gdzie możesz pobrać system. Leniuch.
No przepraszam, no...
Ja wiem, że ISO pewnie jest do pobrania ze strony MS. Moje pytanie bardziej skupiało się na tym, czy przy pomocy takiego obrazu można rozpocząć update 7-ki do 10-ki. Bo dopóki tego kroku nie przejdę, nie będę w stanie zrobić czystej instalacji z ISO.
Tutaj mi Edyta podpowiedziała, że tym narzędziem, co się pobiera ze strony MS, można wymusić też wykonywanie update'u.![]()
Ostatnio edytowane przez Majek ; 08-08-2015 o 11:33
Dzięki, ale wydaje mi się że to nie to (nie sprawdzałem jeszcze). Sterowniki są z lutego a nasz Driver Booster informował iż wszystkie w Win7 były aktualne. Ale jeszcze sprawdzę.
Ponieważ w opisie płyty głównej jest tylko informacja o "nowym" złączu PCI Express x16 bez żadnego numeru wersji sądzić należy iż jest to 1.0.
Czego się więc wystrzegać, a co brać w ciemno?
Tak...kiedys w jednym z "regenerowancow" zmienialem karte i wlasnie nie zwrocilem na to uwagi, byly problemy i dosylanie karty, mozliwe, ze 2.0 bedzie dzialac, ale plyta jest AM2 nawet bez plusa, celowal bym w starszy model grafiki i jak mowie, do zastosowan kolegi cos z chlodzeniem pasywnym, starsze karty mialy witraczki malutkie ktore dawaly halas jak traktor.
Napisalem kilka postow wstecz, wystarczy zainstalowac W7, aktywowac, pobrac programik od M$ za ktorego pomoca, sciagasz plik ISO lub tworzysz pendrive instalacyjny co ja uczynilem, odpalasz takiego W7 i wchodzisz na pendrivea, wybierasz plik "setup" i po sprawie, zaczyna sie instalacja, tylko wybierz opcje aktualizacji jezeli zapyta...WAZNE zeby Windows 7 byl aktywowany, nie musisz instalowac aktualizacji a Windows 10 wstaje juz aktywowany.
Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 08-08-2015 o 15:55
Nikon http://greg77.com/
No widzisz, to tak też się da... Ja już po prostu pobieram aktualizację. W sumie, to źle robię, bo tak, to bym miał gotową instalkę do każdego następnego komputera... A tak, będę to musiał ściągać jeszcze raz. A idzie to, jak krew z nosa... Wam też tak to się wolno pobierało? Od tamtego czasu, odkąd napisałem poprzedni post, pobrało ledwo 64%
Pozwolę sobie odnieść się do posta z przed kilku dni, bo widzę, że nikt go nie skomentował.
Wiesz, że napisałeś straszną głupotę? To co napisałeś jest dokładnie odwrotną sytuacją do oczekiwanej. Wszelkie uaktualnienia, szczególnie związane z bezpieczeństwem chcesz mieć jak najszybciej na swoim komputerze, najlepiej w przeciągu kilku godzin od pojawienia się informacji o podatności, a na pewno w ciągu kilku godzin od wydania poprawki. Skrócenie czasu w którym wydawane są poprawki bezpieczeństwa jest jedną z dużych zalet najnowszych systemów MS Windows.Zamieszczone przez gALL
Muszę przyznać, że ja i moi znajomi ( informatycy ) mamy zupełnie inne wrażenia z Windows 10. Nie było żadnych problemów z instalacją samego systemu / aktualizacją na te kilka osób z którymi rozmawiałem, nie było problemów z rozsypującym się systemem. Może to kwestia wiedzy technicznej, utrzymywania swojego systemu w porządku i tego, że większość z nas robiła czystą instalację albo aktualizację z czystej wersji 7/8.1 ? Fakt, trzeba przyznać, że znaczna większość jak nie wszystkie z tych instalacji przeprowadzane były na "nowożytnym" i zazwyczaj highendowym sprzęcie.
Problemy były jedynie ze sterownikami, jednak tutaj nie obwiniam w 100% MS - sterowniki wydawane są przez dostawców sprzętu, jak oni coś zepsują, źle dodadzą, albo nie dodadzą najnowszych sterowników do repozytorium Windowsa, to będą problemy.
d70s + N18-70 + N55-200
Skontaktuj się z nami