Close

Strona 72 z 140 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Mnie też udała się aktualizacja z Win7 na Win10, przebiegło bez żadnych problemów, nawet normalną przeglądarkę odnalazłem , nie tą paskudę co to MS dodał w tej wersji.

A do Irka miałbym prośbę, pewnie nie tylko ja, żeby dawał sukcesywnie krótkie instrukcje co i jak wyłączyć żeby przynajmniej trochę się bronić przed inwigilacją, z pewnością nie jednemu się to przyda bo nie wszyscy są tak biegli jak Irek
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Thumbs up

Daję na bieżąco porady, co do aktualizacji tych z Telemetrią w Windows 7 i 8.1 http://www.dobreprogramy.pl/Nie-ma-u...ews,65931.html

Domyślnie

Przeczytałem wszystkie 72 strony wątku. Wiecie czego mi brakuje? Wiem, to nie forum informatyczne, jestę fotografę a nie komputerowcem i chciałbym się od kolegów bardziej obeznanych dowiedzieć jak zabezpieczyć się przed utratą danych i jak zrobić kopię systemu przed update do Win10. Jestem stary dziad i mam już siwy łeb, więc porady typu "ściągasz jakiś tam program i robisz obraz czegoś tam" mi nie wystarcza. Używam komputera od czasów Win98, ale kopii systemu nigdy nie robiłem. A nawet gdybym miał taką kopię to nie wiedziałbym jak przywrócić komputer do poprzedniego stanu.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Domyślnie

Clonezilla i ognia na inny dysk obraz. Jest tam opcja beginners.
    Clonezilla wypalasz jako obraz na płycie CD i się samo bootuje albo robisz bootowalny pen
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    Clonezilla i ognia na inny dysk obraz. Jest tam opcja beginners.
    Clonezilla wypalasz jako obraz na płycie CD i się samo bootuje albo robisz bootowalny pen
    No dobra. A teraz po polsku i dużymi literami
    Henri Cartier-Bresson

Exclamation

Trefne aktualizacje Windows 7 (8.1) https://www.hackread.com/microsoft-u...dows7-8-users/
    Od Dziś nowe Oblicze/Logo Windows 10/8.1/7
    Strach się bać co jeszcze Microsoft wymyśli, ciekawe czy Bill G korzysta z Windows w obecnej postaci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotofil Zobacz posta
    No dobra. A teraz po polsku i dużymi literami
    Jakiego masz Windowsa?
    U mnie w W7 w control panel jest opcja backup and restore i tam wybierasz opcje create system repair disc (warto zrobic takiego CD zeby bez problemu odpalic potem kopie systemu z miejsca gdzie ja sobie utworzysz), potem create a system image, daj sobie na zewnetrzny dysk kopie lub na inna partycje i po zawodach...
    Sorki ze po angielsku ale nie pamietam tych nazw z wesji polskiej a nie chce wymyslac.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Wmówiłeś sobie, że 10tka to zło… Ot co.
    Owszem – na pewno zdarzają się problemy – jak w każdym systemie. Ale podejrzewanie systemu o uszkodzenie zewnętrznej karty sieciowej, to już naprawdę niezła fobia.
    Gdyby Win 10 stwarzał takie kłopoty jakie spotkały Ciebie, to byłoby o tym głośno (i to już pewnie na etapie którejś bety). Instalowałem 10tkę już na 3. różnych komputerach. Na razie nie trafiłem na żaden problem.
    Nie wmówiłem sobie niczego a już na pewno,że 10-tka to zło.Opisałem swój problem i tyle a zapytanie się o możliwość namieszania w karcie nie traktuj jako mojej fobii,ot po prostu zapytałem o coś na czym nie znam się za bardzo. Z doświadczeń z windowsami (zaczynałem od 3.1) wiem,że każdy ich system na początku jest niedopracowany,ma jakieś luki,wady itp.dopiero po jakimś czasie dodają poprawki które systematycznie usuwają niedoróbki i dlatego stwierdziłem,że na razie na jakiś czas odechciało mi się windowsa 10
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

http://clonezilla.org/liveusb.php#windows-method-a

Tu masz opis przy użyciu tuxbota.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Jakiego masz Windowsa?
    U mnie w W7 w control panel jest opcja backup and restore i tam wybierasz opcje create system repair disc (warto zrobic takiego CD zeby bez problemu odpalic potem kopie systemu z miejsca gdzie ja sobie utworzysz), potem create a system image, daj sobie na zewnetrzny dysk kopie lub na inna partycje i po zawodach...
    Sorki ze po angielsku ale nie pamietam tych nazw z wesji polskiej a nie chce wymyslac.
    Dzięki Greg, mam win7. Znalazłem to o czym mi napisałeś. Na dniach zrobię sobie kopię, a potem up do win10.
    Henri Cartier-Bresson

Strona 72 z 140 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów