Close

Strona 64 z 140 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Napisałem jak powinno być - w wielu przypadkach pewnie nie będzie takiej możliwości, niestety. W takim wypadku trzeba odpowiednio skonfigurować desktopowy system operacyjny - w kontekście długotrwałych obliczeń i restartów da się zmienić wiele rzeczy.
    Ja spotkałem się głównie z kompilacją oprogramowania oraz obliczeniami stricte matematycznymi ( również w modelu rozproszonym ), ale akurat w tych branżach to nie dziwi.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Podział fizyczny, z własnym sprzętem fizycznym jest zbyt drogi i nieopłacalny. W tej chwili stosuje się głównie VLANy, czyli jednak podział logiczny ( następujący na odpowiednio niskiej warstwie ). A z pocztą pentagonu to była jeszcze inna sytuacja z tego co pamiętam. VLANy są wystarczająco bezpieczne dla większości rozwiązań, o ile są dobrze skonfigurowane.
    Widac malo miesz o systemach, od ktorych zalezy bezpieczenstwo energetyczne kazdego sredniorozwinietego kraju, gdzie nie ufa sie nawet takim rozwiazaniom. Ale to nie temat na ten watek i Win10.

Domyślnie

OK, czytalem juz wiele razy o tym, ze po aktualizacji moge zainstalowac Windowsa 10 na czysto na kompie na ktorym byl Windows wczesniejszy aktualizowany, ale czy ktos to robil i dzialalo, czy tylko teoretycznie?
    Jakos czuje sie dziwnie wiedzac, ze system lezy na starym systemie...cos mi nie gra

Domyślnie

Ja robiłem na 4 komputerach. Bez problemu.
    Wazne aby tylko nie zmieniać konfiguracji sprzetowej po upgradzie. Ja w kompie miałem 2 dyski twarde, ssd+hdd. Zrobiłem upgrade. Wyciągnąłem drugi hdd, zainstalowałem napęd optyczny i już hardwareID się zmienił i instalowany na czysto Win10 się nie zaktywuje. Ale jezeli nic się nie podmienia to nie ma problemów.

Jak zawsze w takich sytuacjach, warto sobie zrobić backup partycji systemowej Acronisem lub czymś podobnym aby mozna było wszystko przywrócić.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Dajcie już spokój z analizowaniem cyferek i liczeniem na ilu komputerach poszło a na ilu nie. Od premiery trochę czasu minęło a żadnych konkretów w wątku nie ma. Może ktoś zrecenzuje nowy system? Nowe funkcje? Plusy? Minusy? Jakieś opinie są już wyrobione?
    ;]

Domyślnie

Ale jakie ty chcesz konkrety, może określ się dokładnie ? Na większość zadawanych pytań masz odpowiedzi na stronie Microsoftu odnosnie instalacji systemu i jego aktywacji.
    Obszerne recenzje systemu Win 10 masz w internecie.

Menu start jest do bani, nie można do niego przypiąć nic, co jest w wersji standalone i nie było instalowane przez instalator. Skrótów z panelu sterowania również nie można przypiąć. Oprócz tego chodzi normalnie, tak jak Win 8.1.
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Jak z zarzadzaniem kolorem. Windowsowa przegladarka go obsluguje?
    Ja wiem ze to niewazne ale to swiadczy o tym jak windows traktuje profile zarzadzanie barwa itp
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacol Zobacz posta
    Wazne aby tylko nie zmieniać konfiguracji sprzetowej po upgradzie. Ja w kompie miałem 2 dyski twarde, ssd+hdd. Zrobiłem upgrade. Wyciągnąłem drugi hdd, zainstalowałem napęd optyczny i już hardwareID się zmienił i instalowany na czysto Win10 się nie zaktywuje. Ale jezeli nic się nie podmienia to nie ma problemów.
    Ok, wlasnie zmienilem grafike z tym, ze mam te grafe pod W10 instalowanym jako upgrade, wiec teraz jezeli zrobie instalke od zera to powinno dzialac?

Domyślnie

Tak, nie powinno być żądnych problemów. Robisz upgrade, następnie czystą instalację, podczas instalacji wybierasz Pomiń wpisywanie cd keya, system się instaluje i po podłączeniu do netu sam się aktywuje.
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jak z zarzadzaniem kolorem. Windowsowa przegladarka go obsluguje?
    Ja wiem ze to niewazne ale to swiadczy o tym jak windows traktuje profile zarzadzanie barwa itp
    W ustawieniach karty graficznej jak poklikasz to globalne ustawienia znajdziesz, tam powinien być twój profil kolorów widoczny, ja to zaliczyłem i działa, co do przeglądarki to powinna korzystać z ustawień systemowych, nie sprawdzałem bo z niej nie korzystam, zresztą Laptop ma tylko win10 a PC na win8.1 leci i tam jest ok, dziś znowu grubsza poprawka poszła (to już 2 w tak krótkim czasie), może coś in plus zauważysz bo ja zmian nie widzę.

Strona 64 z 140 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów