Close

Strona 52 z 135 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 1395

Wątek: Windows 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Czy wy nie przesadzacie z tymi licencjami? Przecież powszechnie wiadomo, że sami pracownicy ms nie są w stanie tego ogarnąć więc nie widzę opcji, żebyście wy to rozbili.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Cool

Dziś z nudów przeinstalowałem Windows 10 i zonk, te klucze które w rejestrze ma aktualizacja Windows 10 nie działają, opcja czystej Instalacji Windows 10 odpada (chyba że ktoś kupi Windows 10), te klucze co kolega wyżej podał nie aktywują OS a są w rejestrze (komunikat zablokowane), tam zresztą jest ich więcej ale zakodowane są, co do kolorów w Windows 10 to za 4 razem moje profile zaskoczyły, Windows 10 obecnie nadal jak Beta jest i jeśli ktoś chce OS do pracy to Windows 7 (8.1).

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

@up
    Podczas instalacji nie podajesz żadnego klucza! System jest aktywowany na podstawie twojego sprzętu którego dane są wysyłane w chwili przeprowadzenia update z Windows 8.1, Windows 7 do Windows 10. Każda później czysta instalacja Windowsa 10 jest automatycznie aktywowana na tej podstawie. I nie trzeba się logować/zakładać konto MS jak to niektórzy twierdzą.
    Ostatnio edytowane przez juh ; 03-08-2015 o 11:08

Domyślnie

Chyba nie za bardzo, bo przy czystej instalacji trzeba podać klucz. I chyba nie ma tak dobrze jak w Win7, że można go było podać dopiero po miesiącu.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Ja zainstalowałem 10tkę i nie trzeba było podać klucza. Tzn były o to dwa monity podczas instalacji, drugi bardziej wymowny (nadszedł czas aby podać klucz) ale zawsze jest na dole drobnym drukiem opcja POMIŃ. Też tak gdzieś słyszałem, że najpierw należy zrobić upgrade, żeby się windows zarejestrował na podstawie istniejącej instalacji win7, dopiero potem można robić czystą instalację i aktywować online automatycznie.
    ;]

Thumbs up

U mnie czysta instalacja się nie aktywowała pomimo że wcześniej Windows 7 był aktualizowany do Windows 10, mit że gdzieś zapisuje się aktywacja na serwerze Microsoft, trzeba po prostu aktualizować Windows 7 (8.1), jak ktoś chce czystą instalację Windows zrobić to trzeba kupić Windows 10, więc juh pisz jak to sprawdzisz a nie zgaduj, online uparcie czysta instalacja Windows 10 (wersja free) prosi o klucz i pominięcie tego w procesie instalacji nie zmienia nic
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 03-08-2015 o 11:51

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

@irek6311
    Piszę jak jest nie zgaduje. W ten sposób mam na czysto zainstalowany Windows 10 na kilku komputerach po wcześniejszym updacie. Na kilku z nich aktywacja została wykonana po jednym dniu a nie od razu nawet mimo usilnego ręcznego próbowania aktywacji kończyło się to błędem (trzeba uzbroić się w cierpliwość). Pominięcie wpisania klucza jest jak najbardziej możliwe. Dostępny pod napisem małym druczkiem w procesie instalacji. Nie polecam siedzenia na samym updacie. Lepiej zainstalować system na czysto. Miałem parę problemów na dwóch komputerach które zniknęły po świeżej instalacji systemu. Ogólnie nowy Windows wymaga jeszcze wiele poprawek. Sam się pośpieszyłem z jego instalacją. Mam nadzieję że nie spłata mi poważnego figla. Jeśli ktoś nie musi niech się wstrzyma z instalacją do przyszłego tygodnia kiedy to ma wyjść duża poprawka.

@Aeon88
    Nie jest konieczne posiadanie konta na MS.
    Ostatnio edytowane przez juh ; 03-08-2015 o 12:09

Domyślnie

Przecież podają obraz ISO więc po co chcesz płacić za Win 10? Nie bądź taki nadgorliwy
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

A jak zaktualizowałeś windows do 10tki to utworzyłeś sobie konto microsoft czy nie?

http://www.spidersweb.pl/2015/06/win...na-czysto.html

Tak! Ale…

Jak potwierdza Gabe Aul z Microsoftu, instalacja Windows 10 „na czysto” będzie możliwa. Będzie można też reinstalować Windows 10 „na czysto” w dowolnym momencie, również po 29 lipca 2016 roku. Nie trzeba będzie też pamiętać swojego klucza produktu do Windows 7 lub Windows 8.1 – licencja bowiem zostanie przypisana do naszego Konta Microsoft oraz urządzenia, na którym system jest zainstalowany.
    Windows 10, podobnie zresztą jak Windows 8 i Windows 8.1, będzie można przywrócić do stanu fabrycznego, a więc czystego obrazu samego Windows, bez jakichkolwiek dodatków, takim jakim Microsoft go stworzył. Będzie można „zresetować” Windows 10 przy zachowaniu naszych plików, jak i w całości czyszcząc dysk twardy. Będzie też można tworzyć obrazy ISO do przywracania systemu z pamięci zewnętrznej.
    Jednak zawsze jest jakieś „ale”. Za pierwszym razem będziemy musieli dokonać aktualizacji za pośrednictwem Windows Update. Dopiero po standardowej aktualizacji, z zachowaniem zainstalowanych sterowników i aplikacji, będzie można dokonać jej na nowo, tym razem już na czysto. Uważamy to jednak za dość drobną niedogodność.
    ;]

Domyślnie

Płacić za obecną wersję Beta Windows 10 chyba nikt nie będzie, dlatego dali za free by więcej ludzi testowało, oni dostają dane jak zachowuje się Windows 10 i ponoć pracują nad jego błędami, w dzienniku zdarzeń aż czerwono przy aplikacjach Microsoft i to żle wróży, więc nie ma co pytać jak coś ustawić czy naprawić, Windows 10 obecnie to nadal wersja IP (Beta)

Strona 52 z 135 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów