Close

Strona 277 z 1914 PierwszyPierwszy ... 1772272672752762772782792873273777771277 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 761 do 2 770 z 19131

Domyślnie

Poszukam mojego CD, ale już nie dzisiaj.

Domyślnie

Witam
    Czy orientujecie się czym różni się A7k od A7? Pojawiły się wersje z literką K i nie wiem co to takiego.
    nikon

Domyślnie

Mam kilka pytań do posiadaczy la-ea4:
    -czy szybkość af jest na zadawalającym poziomie?
    -jak się spisuje w gorszych warunkach oświetleniowych czy jak podłączymy la-ea4 to działa lepiej czy gorzej niż z obiektywem sony e?
    -ponoć jak zastosujemy jakikolwiek tc pod bagnet sony a to przestaje działać af (to jest dla mnie bardzo ważne bo miałem drobny plan zakupu sigmy 100-300 z tc)
    z góry dzięki za rzetelną odpowiedź.

Domyślnie

A i jeszcze jedno czy z la-ea4 tryb af-c sprawdza się lepiej czy tak samo przeciętnie?

Domyślnie

czy ktoś może się wypowiedzieć w następującym temacie:
    jakie ewentualne spustoszenia w korpusie Sony A7 może spowodować użycie RF-605 w wersji Nikon jako synchronizatora lamp studyjnych?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łódź/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zoom2 Zobacz posta
    czy ktoś może się wypowiedzieć w następującym temacie:
    jakie ewentualne spustoszenia w korpusie Sony A7 może spowodować użycie RF-605 w wersji Nikon jako synchronizatora lamp studyjnych?
    Mam RF-600 (nikon) i zakładałem u siebie - działa, ale tylko wyzwalanie - zielona diodka pali się cały czas.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bednario Zobacz posta
    Mam RF-600 (nikon) i zakładałem u siebie - działa, ale tylko wyzwalanie - zielona diodka pali się cały czas.
    mnie interesuje wylacznie proste wyzwalanie i nic wiecej.
    dzieki za odpowiedz , bo utwierdzasz mnie w przekonaniu , ze nie zniszcze elektroniki sony

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łódź/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zoom2 Zobacz posta
    mnie interesuje wylacznie proste wyzwalanie i nic wiecej.
    dzieki za odpowiedz , bo utwierdzasz mnie w przekonaniu , ze nie zniszcze elektroniki sony
    u mnie nic się nei stało .. ale faktycznie ryzyko jakieś jest

polecam film - jak to zmodyfikować w bezpieczny sposób:

https://www.youtube.com/watch?v=TOxVuBdccAo

a tutaj opis jak ktoś zakładał na żywca, bez modyfikacji:

http://www.dpreview.com/forums/post/54485869
    Ostatnio edytowane przez bednario ; 31-07-2015 o 22:50

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łódź/Warszawa

Domyślnie

Miałem dziś chwilę czasu i zmodyfikowałem swoje RF-600Tx (nikon). Cała zabawa polegała na wyjęciu wszystkich pinów poza środkowym (no i masą, którą stanowi metalowa stopka)

Co to daje w praktyce?

Na nikonie mamy 2 stany pracy w wyzwalaczach
    - zielona dioda - czyli takie wcisnięcie spustu do połowy - lampy przygotowane do strzału (jesli lampa się uśpiła, to w tym trybie się przebudza)
    - czerwona dioda - spust do końca, sam moment wyzwolenia lamp

Po modyfikacji pozbywamy się "zielonego stanu". W niczym to nie przeszkadza i samo wyzwalanie działa identycznie. Problem pojawia się kiedy lampa się uśpi (przejdzie w stan uszczędzania energii), wtedy sa 2 mozliwości rozwiązania sytuacji:
    - jesli strzelimy zdjęcie, to błysną lampy które się nie uśpiły - te które poszły spać się obudzą. Drugie wyzwolenie będzie już prawidłowe (wszystko błyśnie)
    - możemy nacisnąć spust na nadajniku RF600Tx do połowy - wprowadzamy wtedy manualnie "zielony stan", wszystko się budzi i możemy strzelac zdjęcia

W praktyce - nie widzę problemu z takim działaniem

Strona 277 z 1914 PierwszyPierwszy ... 1772272672752762772782792873273777771277 ... OstatniOstatni