Close

Strona 275 z 1914 PierwszyPierwszy ... 1752252652732742752762772853253757751275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 741 do 2 750 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Można ustawić AutoISO w trybie M i wymusić czas dowolnie, ale domyślam się że chodzi o konfigurowalność zakresów w trybie innym niż M.
    No tak, w M dowolnie... W a6000 jest tak, że w słabym świetle daje na autoiso tyle ile się da utrzymać w łapach trzeźwego czyli 1/60 i daje najwyższe ustawione. W nieco lepszych warunkach dalej liczy na trzeźwość operatora i daje 1/60 ale obniża iso, a gdy warunki całkiem lepsze, skraca czas i daje niskie iso... wydawało mi się, że właśnie tak powinno działać autoiso. Tj. źle byłoby, gdyby jechało na najwyższej wartości iso skracając czas...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stafford Zobacz posta
    Opisałem swoje wrażenia z użytkowania aparatu i powód zmiany w tę i z powrotem. Chciałem pomóc więc luz kolego.

W moim opisie nie chodziło o ilość szumu tylko o jego wygląd, również w RAW. Spróbuję znaleźć jakieś foty to obrazujące.

@d90
    Dobrze ktoś radzi - jak masz okazję dorwij aparat ze swoją kartą i potestuj. Nie słuchaj szumofobów jak ja i narwańców jak @ciszy...

I dzieki bardzo za Twoja opinie.
    Co prawda namieszałeś mi teoche hehe ale co tam lepiej znać opinie wczesniej, niz bujać sie pozniej.

Tyle sie słyszy o tych manualach na a7.
    A zdjec - ni ma.
    Moze ktos cos jednak zapoda ze szklami z N albo m42 ?

Domyślnie

A może ktoś sobie przestanie trollować?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta
    Tj. źle byłoby, gdyby jechało na najwyższej wartości iso skracając czas...
    Źle? Moim zdaniem właśnie częściej dobrze, niż źle
    1/60 jest OK pod warunkiem, że fotografujesz statyczne obiekty szkłem o ogniskowej do okolic standardu. W innych przypadkach masz albo poruszenie wynikające z ruchu obiektu, albo z ruchu obiektywu...

Na szczęście w A7r2 jest już możliwość ustawienia maksymalnego czasu otwarcia migawki przy AutoISO i to jest właściwa droga!

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    Tyle sie słyszy o tych manualach na a7.
    A zdjec - ni ma.
    Moze ktos cos jednak zapoda ze szklami z N albo m42 ?
    O matko...
    Wejdź sobie na Flickra albo tutaj: http://www.mflenses.com/ i poszukaj. Naprawdę nie jest trudno znaleźć takie fotki, w wątku zresztą też są.

Domyślnie

Dzieki.
    Nadal sadze ze jeszcze pare osob jednak zamieniło d700 na a7.
    Mozna prosić o opinie w tym temacie ?
    Co lepiej a co nie ?

Wiecej opini, wybór łatwiejszy

Dzieki

Domyślnie

Zaraz tam narwańców. Po prosty za dużo żem się naczytał opinii szumofobów i przeciwników sony jakie to ono jest złe ale mimo wszystko zaryzykowałem i kupiłem a7 i jestem z niej bardzo zadowolony. Tak wiec nie słucham już szumofobów i opinii jakie to sony jest złe. Tak może inne aparaty są trochę lepsze ale i o 1-2k droższe.

Też używam 135 2/8 na m42 i działa bardzo dobrze możliwość powiększenia obrazu w wizjerze to coś wspaniałego i praca z manualami TO CZYSTA PRZYJEMNOŚĆ.

Domyślnie

Ładnie rysuje ta 85. Ostrość też na wysokim poziomie. Trochę ma się wrażenie jak by to był miniatura. Ale ponoć pod światło średnio sobie radzi prawda?

Domyślnie

Dzięki.

Jeśli chodzi o pracę pod światło, to... ponoć tak, ale nie miałem jeszcze okazji się tak pobawić.

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 275 z 1914 PierwszyPierwszy ... 1752252652732742752762772853253757751275 ... OstatniOstatni