Close

Strona 32 z 140 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Za darmo ma być dla użytkowników 8'ki - ale nie wszystkich:
    http://www.pcworld.pl/news/399096/Wi...Windows.8.html

Ja się chyba w takim razie wstrzymam, bo właśnie myślałem o zakupie 8'ki.
    Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    W dziesiątce przede wszystkim lękaj się dawać zgodę MS na permanentną inwigilację.

Dopiero wersja finalna będzie pozbawiona tej ewidentnej wady.

Poza tym upgradeowane systemy działają nadzwyczaj niestabilnie, przynajmniej u mnie tak było, więc postawiłem system od zera i dopiero ta instalacja miała coś wspólnego z systemem operacyjnym.
    Bardziej bałbym sie zmiany sposobu licencjonowania. Win10 ma być usługą a nie systemem. Tym samym pojawić się może opłata za korzystanie, a downgradu może już nie być wtedy.
    Czy instalując czytaliscie umowę - było coś na ten temat?
    Nikon D610, N85/1.8G, N35/1.8G

Domyślnie

Jaki byłby sens blokowania wersji OEM, a umożliwienie upgrade właścicielom pirackich kopii? Bzdura totalna.
    Mam w tablecie Windows 8.1 pro i dostałem info o aktualizacji. Podobnie jak na Windows 7 pro i std. Wszystko OEM.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

kgeb Microsoft dąży do unifikacji OS i opłaty za aktualizację nie wprowadzi, to przecież na stronie napisane, przez rok aktualizacja free i Licencja też się nie zmieni, nadal będzie bez opłat Windows, dużo głupot w necie piszą ale Microsoft to jasno opisał i bez obaw można używać Windows 10 po aktualizacji, żadne opłaty po roku nie wyskoczą chyba że przeinstalujesz Windows, warto więc przed i po aktualizacji zrobić obraz partycji.

Domyślnie

Ja mam W7 home na PC wersje box i zastanawiam sie jak bedzie wygladal upgrade, instalowany system obok, czy z kluczem z mojej 7 instalacja od zera? Wolal bym postawic system od zera na czystym dysku, ale nie wiem jak przy upgrade to zrobic?!
    Mojej zony lapek Sony Vaio z W7 home nie pokazuje nic o aktualizacji, brak ikonki obok zegara, najnowsze aktualizacje zrobione, ktos wie o co chodzi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Ja mam W7 home na PC wersje box i zastanawiam sie jak bedzie wygladal upgrade, instalowany system obok, czy z kluczem z mojej 7 instalacja od zera? Wolal bym postawic system od zera na czystym dysku, ale nie wiem jak przy upgrade to zrobic?!
    Mojej zony lapek Sony Vaio z W7 home nie pokazuje nic o aktualizacji, brak ikonki obok zegara, najnowsze aktualizacje zrobione, ktos wie o co chodzi?
    Ja też mam dwa lapiki- jeden domowy, drugi wyjazdowy (mniejszy). Na obu Win 7. Na małym wyskoczyła mi aktualizacja na dużym nie. Ale usunąłem tę aktualizację KB 3xxx coś tam.
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Greg77 aktualizacja to niestety nie drugi OS a przeinstalowanie obecnego Windows do Windows 10, przy Windows 7 proponuję czystą aktualizację bo z pakietem ustawień i sterowników jak te pod Windows 7 tylko aktualizacja w 80% prawdopodobieństwa się sypnie, testowałem to u siebie ale zapobiegawczo miałem obraz Windows 7 i przywróciłem, na czystym dysku to zainstalujesz Windows 10 jak takowy kupisz

Domyślnie

Ok, czyli kupuje nowy dysk SSD, bo moj obecny jest za maly, mialem system W7 wczesniej wersje box ktora pozwalala mi przeinstalowywac sie ile chcialem (teoretycznie), zakladam, ze mam W10 po aktualizacji, to jak mam zainstalowac sobie ponownie W10 na nowym dysku?

Domyślnie

Obraz starego dysku czy partycji systemowej tylko zrobisz a potem to przeniesiesz na nowy dysk, zresztą Microsoft pisze że rok na aktualizację jest czasu to nie widzę problemów, kupujesz nowy dysk i instalujesz Windows 7 a potem aktualizacja do Windows 10

Ja tam nic nie aktualizuję bo jak dla mnie to nic nie wnosi, jak zapragnę Windows 10 to po prostu kupię Windows 10 pro, ten daje możliwość panowania nad aktualizacjami, w wersji Home aktualizacje na automacie idą i chcąc nie chcąc użytkownicy Win10 Home to testerzy łatek/poprawek Microsoft
    Ostatnio edytowane przez RobertMiernik ; 09-06-2015 o 18:50

Domyślnie

A jakies info o cenie wersji pelnej?
    Zastanawiam sie co zrobic, bo tak jak u mojej zony na lapku to zda egzamin tak ja robie zbyt czesto zmiany sprzetowe w PCie...

Domyślnie

Ceny będą zbliżone do tych Windows 8.1 z tego co znalazłem w sieci, Windows 10 trafi do sprzedaży 31 sierpnia 2015 roku. Za Windows 10 Home w wersji OEM (przypisaną do konkretnego komputera) będziemy musieli zapłacić 109 $ (ok. 400 złotych), natomiast za Windows 10 Professional 149 $ (ok. 560 złotych)

Strona 32 z 140 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów