Close

Strona 33 z 140 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    Obraz starego dysku czy partycji systemowej tylko zrobisz a potem to przeniesiesz na nowy dysk, zresztą Microsoft pisze że rok na aktualizację jest czasu to nie widzę problemów, kupujesz nowy dysk i instalujesz Windows 7 a potem aktualizacja do Windows 10
    Sama instalacja i zassanie wszystkich poprawek do Win7 trwa ponad 4h a potem mozliwosc wysypania sie aktualizacji do Win10 i zasysanie poprawek ... dojdzie do tego ze 2 dni za malo aby postawic system od zera.

Na nie mogliby wbudować narzędzia do samodzielnego tworzenia obrazu wersji instalacyjnej tak jak OS X ma? Zasysasz aktualizację systemu np. z 10.9 to 10.10, odpalasz terminal, jedna komenda "createinstallmedia" i możesz sobie nagrać płytkę DVD lub stworzyć bootwalny USB z wersja instalacyjna najnowszego systemu.

Mam Win7 i w sumie ciekawi mnie Win10, ale mam tylko jeden dysk w laptopie, współdzielony przez dwa systemy. Jakoś nie chce się mi eksperymentować co może spieprzyć aktualizacja do Win10. Najgorszy scenariusz, tracę dane z całego dysku i obu systemów nie jest dla mnie akceptowalny.

Domyślnie

Tragedii nie ma z aktualizacją Windows 7 bo to sprawdzałem na Beta Windows 10, jedyny zgrzyt jak ktoś ma sterowniki zainstalowane w Windows 7 które będą powodować problemy w Windows 10, instalacja jednak się nie wysypie a te niekompatybilne sterowniki da się wywalić, dlatego jak pisałem czysta aktualizacja bo ta nie sprawi problemów, pisałem kilkakrotnie trzeba robić kopie danych i OS, w razie problemów przywracasz systemy i dane, tak na marginesie Windows 10 nie wnosi aż tak dużych zmian by pozbywać się Windows 7, co do Windows 8.1 aktualizacja ze wszystkim przechodzi bez problemów i sterowniki też spasują.

Domyślnie

Eeeee tez instalowalem jakis czas temu wersje testowa, robilem wlasnie aktualizacje i poszlo bardzo dobrze, jedyny problem to byl nie dzialajacy PS CC co bylo wtedy bardzo wazne, dlatego wrocilem do W7.

Co do kupna systemu to mam wersje box W7 Home, moge to sprzedac po zakupie nowego W10, sadze, ze wciaz beda chetni...jak na Wxp, musze sie nad tym zastanowic, bo po aktualixzacji moj klucz z W7 traci waznosc, prawda?

Domyślnie

Licencja na Windows 7 jest cały czas ważna i jej nie stracisz po aktualizacji do Windows 10, zawsze możesz powrócić do Windows 7

Domyślnie

Moim zdaniem najbezpieczniejszy i najprostszy sposób przejścia na nowy system to instalacja nowego systemu jako drugiego, najlepiej na nowym dysku, ale nie koniecznie. Mam w ten sposób bez ryzyka w każdej chwili dostęp do starego systemu ze wszystkimi wgranymi tam programami, hasłami dostępu do kont itp. Dodatkowo w razie trudności przy instalacji nowego systemu mam dostęp do internetu, mogę więc ściągnąć dodatkowe sterowniki poszukać rozwiązania problemu. Aktualnie mam na domowym komputerze (deskop) WinXP gdzie są wszystkie dawniej używane programy oraz sterowniki do starszych urządzeń np. skaner do filmów Minolta Dimage, których nie ma do nowszych systemów, do tego Win8.1, którego używam na co dzień do obróbki foto i dodatkowo Ubuntu14.04 do internetu i zadań specjalnych.
    Oczywiście w laptopach sytuacja jest inna, bo trudno zamontować dodatkowe dyski, ale ja bym w takim przypadku też szedł w stronę instalowania drugiego systemu . Jeżeli będzie brakowało miejsca na dysku to po pomyślnej przesiadce na nowy system, stary zawsze można wykasować i uwolnić miejsce.
    Instalowanie nowego systemu jako drugi (kolejny) jest szybsze i bezpieczne po co więc kombinować jakieś skomplikowane i niepewne sposoby.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmluty Zobacz posta
    Instalowanie nowego systemu jako drugi (kolejny) jest szybsze i bezpieczne po co więc kombinować jakieś skomplikowane i niepewne sposoby.
    Wiesz, przechodzilem z Windy na Winde od W95, masz swieta racje, ale przy "aktualizacji" o ktorej mowa raczej nie ma takiej mozliwosci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Wiesz, przechodzilem z Windy na Winde od W95, masz swieta racje, ale przy "aktualizacji" o ktorej mowa raczej nie ma takiej mozliwosci.
    Nie rozumiem dlaczego nie ma takiej możliwości?
    Masz Win7 albo Win8 na płycie w formacie ISO więc instalujesz go na dysku równolegle jako drugi system, a następnie robisz upgrade do Win10.
    Różnica jest taka, że oprócz instalacji musimy zrobić dodatkowo upgrade, albo jak kto woli oprócz upgrade musimy wcześnie zainstalować drugi system.

Domyślnie

A prosto nie da sie dla zwyklego smiertelnika? Nie kazdy jest bozyszczem IT albo nie chce babrac sie w tak skaplikowane operacje. Wytlumacz starszej osobie, ze ma napierw postawic dwa takie systemy rownolegle ... i tutaj juz skonczy sie jej zdolnosc perpecji.

Domyślnie

Mam laptopa z 2 kartami grafiki : Intel HD Grapgics 4600 (podstawowa) i Nvidię GT 750M. Sprawdzając komputer na zgodność z Windows 10, wyskakuje mi komunikat, że intelowska grafika nie jest w pełni zgodna z Windows 10 i będą problemy z wyświetlaniem. Ma ktoś z Was coś podobnego ? Przecież ta grafika to chyba bardzo popularna karta w laptopach.
    D7100 NIKKOR AF-S 18-55 mm, TAMRON SP 70-300 mm, SIGMA DC 17-50 mm EX HSM
    PC : ASUS Z170, Procesor : i5-6500, Pamięć : 16 GB, Dysk : SSD 250 GB + HDD 1 TB, Karta grafiki : Gigabyte Nvidia GTX1050 Ti System operacyjny : Windows 10 Home 64-bit.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    A prosto nie da sie dla zwyklego smiertelnika? Nie kazdy jest bozyszczem IT albo nie chce babrac sie w tak skaplikowane operacje. Wytlumacz starszej osobie, ze ma napierw postawic dwa takie systemy rownolegle ... i tutaj juz skonczy sie jej zdolnosc perpecji.
    Przepraszam gALL, ale ja nie zamierzałem pisać instrukcji instalacji systemu operacyjnego, tylko odpowiadałem na konkretne pytanie Gregg77, a on raczej nie miał problemów ze zrozumieniem tego co chciałem przekazać.
    Jeżeli ktoś się zwróci o poradę jak instalować system operacyjny to w miarę możliwości też postaram się pomóc, ale przyznasz, że to jednak inny temat.

Strona 33 z 140 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów