Close

Strona 132 z 140 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Mi chodzi o całość jaką zajmuje system i win7 lubi puchnąć.
    Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc "całość". Już dobrze nie pamiętam ile folder Windows zajmował po instalacji, możliwe, że było to ok. 15 GB. Zgadza się lubi puchnąć, ale tych różnych aktualizacji systemu było dużo i musi puchnąć W win 10 sądzę też będzie się rozrastał, może nie aż tak, ale zawsze coś. Po czystej instalacji pewnie nie zajmuje 30 GB.

Jeśli chcesz zachować możliwość przejścia darmowego na win10 zrób to teraz i potem wróć do kopi zapasowej win7, trwa to godzinę wszystko ale wracasz do nienaruszonego win7 i masz w zapasie już klucz win10 na swoim koncie microsoft.
    Tu może być kłopot, nie chciałbym sobie namieszać Na dysku C (partycja ma 60 GB) zostało mi ok. 6 GB wolnego miejsca. Mógłbym ewentualnie podpiąć inny dysk, zainstalować jeszcze raz na nim win7 i później uaktualnić do win 10. Czy tylko będę miał wówczas ten klucz na win 10 i co jak zmienię całkowicie komputer (a będzie taka konieczność ) za rok / 2 lata ? Będę mógł na nim zainstalować legalnie win 10 ?
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 29-12-2017 o 13:54

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dobre pytanie

Domyślnie

Xp po zainstalowaniu SP1 obsługiwał up 4Gb Ram. Właściwie można było dopisać odpowiedni klucz w rejestrze i po problemie.
    7ka jest bardzo fajna. U mnie bardzo stabilna - choć i jej dostało się od telemetrii, jednak istnieją narzędzia aby te procesy usunąć.
    10tki nie zamierzam nawet testować.
    Można sobie poczytać na temat tego systemu, tu - https://www.spidersweb.pl/2014/10/wi...wigilacja.html i na wielu innych portalach.
    I generalnie nie chodzi o to, że system szpieguje użytkownika, ale o to, że serwery Microsoftu mogą być poddane atakowi a zebrane dane zostaną wykradzione przez osoby trzecie.
    Do ochrony systemu w internecie przeznaczony jest firewall. Antywirus sporadycznie i na żądane, np. EmsisoftEmergencyKit.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez And.N Zobacz posta
    Czy tylko będę miał wówczas ten klucz na win 10 i co jak zmienię całkowicie komputer (a będzie taka konieczność ) za rok / 2 lata ? Będę mógł na nim zainstalować legalnie win 10 ?
    Klucz win7 zostanie przekonwertowany na twoim koncie microsoft na klucz win10 i potem zawsze na nowym kompie tylko się logujesz na swoje konto i jest to jedyna autoryzacja, klucz zostanie sprawdzony, możesz na tym kluczu korzystać z win7, win8.1 i win10 albo wklepać stary klucz przy instalacji "tradycyjnie" win7.
    Ostatnio edytowane przez ksh ; 29-12-2017 o 14:57

Domyślnie

Zabawne - jak wieszczyłem lata temu przy LR CC że z powodu abonamentu program jakościowo poleci na pysk, wyśmiewali mnie, że chcę zostawać na starociu (v 5.4), a oni na abonamencie będą mieli zawsze aktualnie, czyli świetnie... Jak powiadałem o windowsach, że kompletnie nie podoba mi się, że w W10 system robi nie to co ja chcę, tylko to co się zachce microsoftowi, też się śmiali. Teraz już jakby mniej tych śmiechów: jeden chce mieć FireFoxa mniejszego niż v 57, bo w Quantum nei ma rozszerzeń, innemu nie pasuje to, że mimo ustawień W10 i tak robi wbrew tym ustawieniom i po swojemu...

Myślę, że akurat jesteśmy na tym samym etapie historii co 3-4 lata temu z Adobe: wszyscy fanboje są zachwyceni jak nowinka działa, a to w którą stronę to zmierza, jest słabo zauważalne.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

ksh
    Gość

Domyślnie

Teorie spiskowe o win10 zakończyły się po pół roku od premiery i dużej aktualizacji, teraz w win10 nawet w wersji home masz kontrolę nad tym co w win7 jest ukryte i jakoś nikt nie płacze że mu system wszystko wysyła do M$.
    Druga sprawa, jeśli chcesz jeszcze większą kontrolę nad systemem to masz wersje PRO.

Domyślnie

Powiedz to gościowi, który co dwa tygodnie nadpisuje nową wersję FFa starą, żeby mu działała tak, jak lubi - bo wyłączył automatyczny upgrade, tylko że windowsy jego opinię mają w dupie... I podobno ma właśnie wersję PRO.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

ksh
    Gość

Domyślnie

Ale ja nie namawiam tylko tłumaczę i dyskutuje o teoriach spiskowych.
    Ja używam chrome ze względu na świetną synchronizacje z laptopem, tabletem i fonem, każda zmiana softu/os czy nawet całego sprzętu sprowadza się do zalogowania na konto google i po kilku sekundach mam skonfigurowane urządzenia, całą historie, kontakty, dane itd.
    Dla mnie win10+google to ułatwienia, a nie walka z wiatrakami, cała ta technologia ma być dla ludzi, łatwa i miła w użytkowaniu, w życiu bym nie wrócił do dłubania jak dawniej żeby wszystko działało.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dobre pytanie

Domyślnie

Ale ja nie namawiam tylko tłumaczę i dyskutuje o teoriach spiskowych.
    Ja używam chrome ze względu na świetną synchronizacje z laptopem, tabletem i fonem, każda zmiana softu/os czy nawet całego sprzętu sprowadza się do zalogowania na konto google i po kilku sekundach mam skonfigurowane urządzenia, całą historie, kontakty, dane itd.
    Dla mnie win10+google to ułatwienia, a nie walka z wiatrakami, cała ta technologia ma być dla ludzi, łatwa i miła w użytkowaniu, w życiu bym nie wrócił do dłubania jak dawniej żeby wszystko działało.
    No no, idealne dla leni.

Domyślnie

Koesh - nie masz pojęcia o czym mówię. Nie mówię o tym czego kto używa i z czym mu się to synchronizuje. Wybacz, ale informacje z czym i co się komu synchronizuje są dla mnie absolutnei obojętne...

Mówię o tym, że na komputerze i systemie, za który ja zapłaciłem i oba są całe moje - ktoś inny uprawia własne porządki według nei moich preferencji i interesu, tylko swojego. A te nie muszą być zbieżne. Pozwala mi na jedno, innego zabrania (vide samodzielne kasowanie niektórych programów), a jeszcze coś innego uparcie mi utrudnia lub komplikuje i to pomimo tego, że ustiawam inne opcje. I wszystko zmierza do tego, żeby tak do tego ludzi przyzwyczaić, żeby przy następnej aktualizacji już nikt nawet nie pierdnął z niezadowolenia, tylko żeby uznał, że skoro szybciej mu się zsynchronizowalo - to znaczy że wszystko jest zupełnie w porządku.

To nie są teorie spiskowe, tylko to się właśnie dzieje.
    pozdrawiam bombelkowo

ksh
    Gość

Domyślnie

Tamitu
    Znam gościa, który twierdzi że nigdy by nie kupił samochodu z elektroniką, ma być z gaźnikiem, który z zamkniętymi oczami rozbierze i wyreguluje, a tych macanych fonów też nigdy nie kupi bo ogłupiają ludzi

Strona 132 z 140 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów