Close

Strona 42 z 140 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

A jak dziala zarzadzanie energia i usypianie? Poprawili czy nadal tak samo kijowo jak w Win7 Pro?

Laptop prawie nigdy nie jest w stanie wybudzic sie z hibernacji lub uspienia po tym jak zamkne klape i odepne go od stacji dokujacej. Wprowadzenie lapka w stan hibernacji zajmuje 5min, odpalenie do stanu uzywalnosci kolejne 5 ... przeciez to chore (Dell E64xx).

Domyślnie

To się już zmieniło w Win8. czasy liczenia ile odpala się lub zamyka system odeszły w niepamięć. Win 10 pod tym względem chyba nie powinno być gorsze.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    A jak dziala zarzadzanie energia i usypianie? Poprawili czy nadal tak samo kijowo jak w Win7 Pro?
    Zarządzanie energią oraz zdarzenia uśpij, zamknij klapę, itp. działają prawidłowo.

Posiadam Win 10 Tech Preview od samego początku jego wydania i z czystym sumieniem mogę polecić przesiadkę posiadaczom starszych wersji. Jak we wszystkich poprzednich wersjach coś mnie wnerwiało, tak teraz, w Win10, o dziwo nic z równowagi mnie jeszcze nie wyprowadziło

Dla zainteresowanych: Creative Cloud mimo braku oficjalnego wsparcia działa prawidłowo. Drobne problemy pojawiły się jedynie przy instalacji, ale support zapewnił, że problem ten zostanie rozwiązany do czasu oficjalnej premiery Win10.
    D800 | D610 | S Art 35 1.4 | T16-28 2.8 | N50 1.8

Domyślnie

Jest update Creative Cloud ze wsparciem dla W10...
    No ja jak znajde jutro czas to sie przesiade, obczaje co i jak i pomysle o zmianie na lapku.

Domyślnie

To już ten wielki dzień objawienia był czy dopiero nadejdzie? Jakoś cisza tutaj, nie widzę tych achow i ochow.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    To już ten wielki dzień objawienia był czy dopiero nadejdzie? Jakoś cisza tutaj, nie widzę tych achow i ochow.
    Nie rozumiem po co ten sarkazm, jutro ma byc "ten dzien"...ochy i achy byly juz wczesniej, bo system zapowiada sie calkiem dobrze.

Domyślnie

Zastanawia mnie jedna rzecz: http://www.spidersweb.pl/2015/06/win...na-czysto.html

W tym tekście napisano: "Jak potwierdza Gabe Aul z Microsoftu, instalacja Windows 10 „na czysto” będzie możliwa. Będzie można też reinstalować Windows 10 „na czysto” w dowolnym momencie, również po 29 lipca 2016 roku. Nie trzeba będzie też pamiętać swojego klucza produktu do Windows 7 lub Windows 8.1 – licencja bowiem zostanie przypisana do naszego Konta Microsoft oraz urządzenia, na którym system jest zainstalowany." Mam windows 7 box, co oznacza że jak wymienię kompa to sobie go zainstaluję na nowym bez problemu, zresztą po to właśnie kupiłem wersję box a nie oem. Czyżby po przejściu na windows 10 system przypisze mi się do obecnego kompa i po jego wymianie (co planuję w najbliższym czasie) instalacja będzie niemożliwa??

- - - - kolejny post - - - - - -

No i znalazłem odpowiedź:
    http://answers.microsoft.com/pl-pl/w...6-869670a99e2f

Cytując:
    P: Co stanie się, jeżeli zmienię konfigurację sprzętową w moim urządzeniu z Windows 10?
    O: Jeżeli znacznie zmieni się konfiguracja sprzętowa na twoim urządzeniu z Windows 10 (przykładowo, zmienisz płytę główną), system Windows może wymagać ponownej aktywacji na tym urządzeniu. Działa to tak samo jak we wcześniejszych wersjach Windows (np. Windows 7 i Windows 8.1). Oferta darmowego uaktualnienia nie dotyczy aktywacji Windows 10 w przypadku, w którym zmiany sprzętowe zresetowały status aktywacji.
    Czyli mam windows 7 box i obecny komputer, aktualizuję system do win10 za darmo, i na tym komputerze windows 10 będzie działał bez limitu czasowego, z możliwością reinstalacji na czysto. Jeśli jednak zmienię konfigurację komputera znacząco (wymienię płytę główną) to system windows 10 będzie wymagał nowej aktywacji, której nie będzie można wykonać za darmo tak jak za pierwszym razem. Więc zostanie powrót do windows 7 box lub kupienie nowej licencji windows 10.

Także jak ktoś chce wymienić kompa w najbliższym czasie to najlepiej najpierw to zrobić a dopiero potem na nowym kompie uaktualnić windows z 7 do 10. Z deka lipa :/

PS. Potiwerdzenie że po aktualizacji nie traci się licencji win7 i można do tego systemu wrócić w dowolnym momencie:
    http://answers.microsoft.com/pl-pl/w...2-7acd0a874c7d
    Ostatnio edytowane przez Aeon88 ; 28-07-2015 o 11:11
    ;]

ksh
    Gość

Domyślnie

Jak masz konto MS to masz tez aktualizacje klucza, więc nie musisz potem przelatywać instalacji od win7 aż do najnowszego update.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Faktycznie trochę lipa, tyle, że jakby nie patrzeć, dostajesz Windows 10 za darmo. A patrząc na ostatnie jaja z aktualizacjami warto trochę poczekać aż system "ochłonie" po premierze i usuną największe bugi.

Domyślnie

Koesh, to nie w tym jest problem, bo po aktualizacji można sobie zrobić płytke dvd z czystym win10 i jej używać do instalowania. I klucza nawet nie trzeba podawać i pamiętać, aktywacja nastąpi online automatycznie i bezboleśnie.

Problem jest w tym, że obecnie mam windows 7 box, więc jak wymienię komputer instaluję system na nowym bez problemu. Po aktualizacji do win10 ten system będzie działał tylko na kompie, na którym dokonano aktualizacji. Jeśli wymienię płytę główną to trzeba będzie kupić nowy system win10 lub wrócić do swojej 7mki, która będzie nadal działać. Czyli niby darmowa aktualizacja jest, ale dla kogoś kto ma windows w wersji box i często zmienia podzespoły to będzie raczej finalna tymczasowa wersja testowa systemu niż pełnoprawny produkt. To jak przejść z licencji box w oem. Dla zwykłych śmiertelników szczególnie z laptopami to żaden problem, dla innych spory.

--------------------
    Edit:
    Najbardziej śmieszy fakt, że piraci co nigdy grosza nie zapłacili Microsoftowi dostaną system za friko (fakt, że nadal będzie działał tylko na kompie gdzie dokonano aktualizacji, ale będzie działał legalnie i za darmo), a ci co wybulili najwięcej za wersje boxowe (czasem po 1000zł za system) po aktualizacji stracą to za co zapłacili... Średnio to wygląda

--------------------
    Edit#2
    Z drugiej strony, korzystając z okazji, mam macbooka z yosemitem, na który chciałem kupić windę. Mam pobrany legalnie Win10 Technical Preview, więc jeśli zainstaluję go na macbooku to będę mógł zaktualizować go do pełnej wersji win10 jutro po premierze, a więc nabyć na tego macbooka pełną wersję systemu win10 za friko ;>
    Ostatnio edytowane przez Aeon88 ; 28-07-2015 o 12:02
    ;]

Strona 42 z 140 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów