Close

Strona 34 z 140 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmluty Zobacz posta
    Nie rozumiem dlaczego nie ma takiej możliwości?
    Masz Win7 albo Win8 na płycie w formacie ISO więc instalujesz go na dysku równolegle jako drugi system, a następnie robisz upgrade do Win10.
    Różnica jest taka, że oprócz instalacji musimy zrobić dodatkowo upgrade, albo jak kto woli oprócz upgrade musimy wcześnie zainstalować drugi system.
    Niestety nowa aktualizacja blokuje aktualizowany Windows 7 i opcja z 2 Windows 7 (jeden oryginalny/drugi aktualizowany do win10) odpada, będzie wtedy tylko płatna opcja Windows 10, taki myk udawał się przy Windows 8 gdzie niektórzy trzymali 8 i 8.1 na drugiej partycji, jak ktoś chce mieć obecnie 2 systemy to musi mieć 2 licencje bo darmowa aktualizacja korzysta z licencji Windows 7 i do niej się przypisuje, można jednak powrócić do Windows 7 ale wtedy darmowy Windows 10 jako aktualizacja przepadnie.

Edit:
    paveu przecież możesz na próbę zainstalować testową wersję i sprawdzić, ja napiszę wprost że nie będzie problemów z kartą od Intel w systemie, a skoro masz 2 karty to wymagające prace i tak Nvidia przejmie
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 11-06-2015 o 15:39

Domyślnie

Można też zaktualizować pirata 7/8 do 10 i mieć go legalnie.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Pirat nawet aktualizowany nadal będzie Piratem i Microsoft to jasno opisał, taka aktualizacja pociągnie za sobą monity o zakup Oryginalnej wersji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    Niestety nowa aktualizacja blokuje aktualizowany Windows 7 i opcja z 2 Windows 7 (jeden oryginalny/drugi aktualizowany do win10) odpada, będzie wtedy tylko płatna opcja Windows 10, taki myk udawał się przy Windows 8 gdzie niektórzy trzymali 8 i 8.1 na drugiej partycji, jak ktoś chce mieć obecnie 2 systemy to musi mieć 2 licencje bo darmowa aktualizacja korzysta z licencji Windows 7 i do niej się przypisuje, można jednak powrócić do Windows 7 ale wtedy darmowy Windows 10 jako aktualizacja przepadnie.
    Nie instalowałem upgrade Win10, bo chyba jest to jeszcze niemożliwe, ale zastanawiam się jak upgrade może zablokować drugi równoległy system na komputerze? Wydaje mi się, że kilkukrotne wgranie równoległe tego samego systemu (jedna licencja) na jeden komputer jest legalne, więc legalny upgrade jednego z nich też jest legalne,dlaczego więc coś miało by być blokowane.

Domyślnie

Zrozum wreszcie bo prosto i jasno Piszę !
    aktualizacja Windows 10 (Darmowa) przypisuje się do Licencji Windows 7 i jak korzystasz z Windows 10 (aktualizacji za darmo) to nie możesz korzystać z Windows 7 (nie chodzi o równoczesne ale wcale), zresztą pomysł moim zdaniem bez sensu, kopia OS i można aktualizować Windows 7 do Windows 10, parodia to stawianie 2 Windowsów.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

... parodia to stawianie 2 Windowsów.
    Niekoniecznie, szczególnie w szczenięcym okresie nowego systemu.
    Stawianie dwóch systemów na tym samym dysku, to konieczność podzielenia go na przynajmniej dwie partycje, ale poza małym bałaganem, nie widzę żadnych przeciwwskazań.
    Wielokrotnie tak testowałem nowe buildy i nic w tym niestosownego nie dostrzegam.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 11-06-2015 o 16:06
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Zrozum wreszcie bo prosto i jasno Piszę !
    aktualizacja Windows 10 (Darmowa) przypisuje się do Licencji Windows 7 i jak korzystasz z Windows 10 (aktualizacji za darmo) to nie możesz korzystać z Windows 7 (nie chodzi o równoczesne ale wcale), zresztą pomysł moim zdaniem bez sensu, kopia OS i można aktualizować Windows 7 do Windows 10, parodia to stawianie 2 Windowsów.
    Dla jednego parodia dla innego rozsądne i praktyczne rozwiązanie. Dla mnie np. kopia OS jest rozwiązaniem gorszym bo bardziej czasochłonnym i bardziej ryzykownym, ale o tym pisałem wyżej.
    Co do licencji to jeszcze raz prościej: jeżeli posiadanie na jednym komputerze dwóch kopii systemu Win instalowanych na jednej licencji jest legalne, to dlaczego legalne upgrade jednego z nich jest nielegalne i ma coś blokować?
    Ostatnio edytowane przez mmluty ; 11-06-2015 o 16:22

Domyślnie

Napiszę krótko !
    Jak czegoś nie jesteś pewny na 100% to nie pisz/publikuj mmluty !
    Forum jest publiczne i ktoś z forum może tobie uwierzyć a wtedy straci dostęp do darmowej wersji Windows 10 i co wtedy zrobi, może jednak wyśledzi cię i podziękuje, jednak w necie nie jesteś anonimowy jak ci się wydaje, Administratorzy sieci czasami udostępniają dane i da się podziękować osobiści takiemu dobroczyńcy, warto więc pomyśleć zanim coś się napisze, ja już ten aspekt aktualizacji i instalacji 2 Windows 7 uważam za rozwiązany/wyjaśniony.
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 11-06-2015 o 16:44

Domyślnie

Kolego mmluty i gALL, problemu nie mam wcale, ale jak to Irek wam wytlumaczyl tego zrobic legalnie sie nie da a o legalnosci tutaj tez mowimy.
    Johanan jak sam wspomniales miales dwa systemy do testowania builda, tez tak robilem, bo faktycznie testowanie nowego systemu jako jedynego systemu to spore ryzyko, ale tutaj mowimy o wersjii pelnej i co zabawne jak nigdy wczesnie przetestowanego przez tak duza ilosc testerow systemu.
    Irek to ja juz sam nie wiem, to ten moj W7 po upgrade jest wciaz legalny, moge do niego wrocic kiedy chce, bo jak tak to potestuje wersje upgrade a docelowo sobie kupie, chyba, ze system okaze sie tak dobry, ze wersja upgrade mi podejdzie.

Domyślnie

Pisałem przecież że Licencja na Windows 7 jest cały czas ważna
    zawsze możesz do Windows 7 powrócić jak ci aktualizacja Windows 10 nie spasuje,
    najlepsza opcja to tak jak piszesz przetestować aktualizację a jak spasuje kupić wersję pro Windows 10
    wtedy możesz 2 systemy używać niezależnie/równocześnie

Strona 34 z 140 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów