Szukaj
Są meldunki, że bez konta nie da się nawet tych bezpośrednich linków ściągnąć - ja mam u nich konto, ale kilkając w link ściagnał mi się pliczek o indentycznej nazwei, ważący 100 kilo z adnotacją, że access denied. Dopiero ustawienie ciasteczka, ze jestem zalogowany pozwolił ściągnąć prawdziwy plik.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
No przecież nei zmienili enginu (mam nadzieję).![]()
Wszędzei słyszę, że program nie przyspieszył, jest mułowaty, może nawet bardziej niż 5, pędzle działają jak mucha w smole, ale nikt jak dotąd nie mowił, że mu się pogorszyło z kolorami. Możesz coś więcej dodać - co sięstało, w jakich okolicznościach i w ogóle?
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Problem czasu, problem ilości miejsca, problem utraty edytowalności wprowadzonych korekt. Mając licencję na LR bez abonamentu, mogę sobie trzymać moje pliczki NEF i skojarzoną bazę danych LR i nawet za rok czy dwa zmienić ustawienia korekt i ponownie wyeksportować plik. A mając wyeksportowany obecny stan katalogu LR raczej takiej możliwości mieć już nie będę, prawda?
Pozwolę sobie zachować własne zdanie na temat technologii chmury Adobe i innych producentówKażdy ma inne potrzeby, mnie filozofia CC nie przekonuje.
Nieco więcej: http://konradlesniak.pl/
Odkopałem maila po zaczęciu trial LR 4.
"Welcome to your Photoshop Lightroom 4 trial.
Thank you for trying Adobe Photoshop Lightroom 4 software — you'll love what it can do for your photography... "
Tylko 2 pierwsze zdania z długiego maila na dowód, że musiałem się zalogować, żeby zacząć trial.
Próbowałem, ale ja jestem z gatunku dziwnych - mnie kolory z LRa bardzo odpowiadają. Co więcej - ja sobie to wszystko tak wypracowałem, że kolory mam - jak niektórzy mówią - bomblowe (to od dawnego nicka), co oznacza mniej więćej że osiągnąłem mam nadzieję, pewną dozę indywidualizmu.
Ja raczej boję się, że zanim dojdę w C1 do tego samego, znienawidzę ten program, który wszystkim innym wszystko robi wspaniale, automatycznie i od razu.
pozdrawiam bombelkowo
i ekstra, zazdroszczę Ci bo ja nie dorobiłem się takiego "wypracowania"
może po prostu dlatego kolory z C1 podobają mi się bardziej ?
ale wiesz co ? najważniejsze, że i ja i Ty- są my zadowoleni
i o to chyba, w tym wszystkim chodzi najbardziej.
ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/lightroom/
Poprzednie wersje LR do pobrania bez logowania
Skontaktuj się z nami