Close

Strona 26 z 80 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 800

Wątek: Lightroom 6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta

Ale jeśli firma [...] mówi mi tak: albo nam zapłacisz comiesięczny podatek i wtedy swoje własne zdjęcia komuś pokażesz, albo jak abonament ci się skończy, to pokażesz g.wno - to ja takiemu postawieniu sprawy mówię nie. I szukam alternatyw
    Miałem okazję przetestować to, jak zachowuje się Lightroom po wygaśnięciu. I nie jest tak, że pokażesz g.wno - wręcz przeciwnie. Cały czas, w pełni działa moduł Library - możesz nadal dodawać, tagować, katalogować i przeglądać swoją kolekcję. Działają również wszystkie panele po prawej i lewej stronie Biblioteki, łącznie z Quick Develop. Działa również Tethered Capture.
    Moduł Develop się nie uruchomi, to prawda. Nie wiem jak z innymi modułami, bo nie miałem potrzeby sprawdzić.
    Trochę bloguję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/lightroom/
    Poprzednie wersje LR do pobrania bez logowania
    Warning

The request contains an invalid URL!

W wersji 4.0 i 5.0 też?

Domyślnie

Spróbuj innej przeglądarki.
    Są 4.1 i 5.1. Nie wiem dlaczego tak uparłeś się na wersje x.0, skoro najlepiej rozwiązaniem jest instalacja najnowszej dostępnej w obrębie danej wersji...

Domyślnie

Wygląda na to, że są wszystkie wersje od 1

I wygląda na to, że można to pobierać bez żadnego logowania.
    Ostatnio edytowane przez Bielack ; 27-04-2015 o 13:28
    Trochę bloguję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielack Zobacz posta
    Miałem okazję przetestować to, jak zachowuje się Lightroom po wygaśnięciu. I nie jest tak, że pokażesz g.wno - wręcz przeciwnie. Cały czas, w pełni działa moduł Library - możesz nadal dodawać, tagować, katalogować i przeglądać swoją kolekcję. Działają również wszystkie panele po prawej i lewej stronie Biblioteki, łącznie z Quick Develop. Działa również Tethered Capture.
    Moduł Develop się nie uruchomi, to prawda. Nie wiem jak z innymi modułami, bo nie miałem potrzeby sprawdzić.

Wiem, też to czytałem. Podobnie jak przysięgi, że utrzymają wersje pudełkowe LRa.

Powiedziałbym ostrożnie w ten sposób: NA RAZIE. Na razie...

Na razie się sprawdza, ale styl tego sprawdzania się jest coraz gorszy. Dziś jeszcze znaleźliśmy wersję LR6, być może nawet uda się znaleźć LR6.1 i dalsze z - mam nadzieję - poprawkami tego, czego nie dorobili obecnie. Ale trend, kierunek i sposób w jaki nową wersję przedstawili wygląda mi na taki, że niedługo możemy nie znaleźć.

Jeśli chodzi o wiarygodność, to w tej kwestii mam o Adobe słabe zdanie...
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    Spróbuj innej przeglądarki.
    Są 4.1 i 5.1. Nie wiem dlaczego tak uparłeś się na wersje x.0, skoro najlepiej rozwiązaniem jest instalacja najnowszej dostępnej w obrębie danej wersji...
    Nie upałem się tylko sam instalowałem pierwsze wersje x. 0 i musiałem się logować zawsze. Może od następnych wersji logowanie nie jest potrzebne.
    Może jak wyjdzie 6.1 to tez nie będzie trzeba się logować?!
    Może w ten sposób próbują ograniczyć ruch na serwerach żeby miliony ludzi bezmyślnie nie wcisnęło guzika "download"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Jeśli chodzi o wiarygodność, to w tej kwestii mam o Adobe słabe zdanie...
    https://www.youtube.com/watch?v=w0G1HfT-4pw

Ja mocno dumam o subskrypcji CC dla fotografów, ale od wczoraj pilnie przyglądam się na oficjalne tutoriale C1. Gdy wizualnie ogarnę temat, uruchomię triala. Prawda jest taka, że w LR poruszam się w miarę stosownie, wystarczy słowo podpowiedzi, by odnaleźć nowe rozwiązania, a C1 tymczasem to ziemia nieznana.
    Trochę bloguję.

Domyślnie

Dokładnie te same uczucia w bolesnej kwestii przesiadki na C1!

Podobnie film - tez mi się podoba.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cichy70 Zobacz posta
    dokładnie tak.
    natomiast da się zainstalować i ruszyć triala bez netu.
    po wrzuceniu kilkudziesięciu zdjęć i porównaniu ich na surowo z C1
    stwierdzam-zgroza.
    LR poszedł do kosza.
    Mozna zobaczyc jakies przyklady oraz sciagnac surowe pliki?
    Z gory dziekuje.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

przykro mi, już wywaliłem LR z kompa.
    pisałem w poprzednim poście.

Strona 26 z 80 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów