Close

Strona 75 z 80 PierwszyPierwszy ... 25657374757677 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 800

Wątek: Lightroom 6

Domyślnie

Po raz pierwszy w historii wyszła podwersja x.10, więc może jeszcze nie uśmiercą 6-tki

Przy okazji - ktoś już robił update do 6.10? Popsuli? Poprawili?

Domyślnie

Czy możecie mi podać, które katalogi z Lightrooma 6 muszę skopiować przy przenoszeniu systemu na nowy dysk? Katalog, to wiem, ale żeby zachować profile kolorów itp. I jak najlepiej, najpierw przegrać pliki ze zdjęciami i potem instalować LR, czy odwrotnie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez parman Zobacz posta
    Czy możecie mi podać, które katalogi z Lightrooma 6 muszę skopiować przy przenoszeniu systemu na nowy dysk? Katalog, to wiem, ale żeby zachować profile kolorów itp. I jak najlepiej, najpierw przegrać pliki ze zdjęciami i potem instalować LR, czy odwrotnie?
    c:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Roaming\Adobe\ Lightroom\

Tam masz wszystkie ustawienia, presety, profile, akcje, ustawienia importu, eksportu itd.

Najpierw skopiuj katalog wraz ze zdjęciami, później zainstaluj LR, skopiuj ustawienia i na koniec odpal LR.
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 19-04-2017 o 00:28
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Podziękował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    Po raz pierwszy w historii wyszła podwersja x.10, więc może jeszcze nie uśmiercą 6-tki

Przy okazji - ktoś już robił update do 6.10? Popsuli? Poprawili?

W moim przypadku w kilka sytuacjach jest mocno niestabilny.
    1. Po imporcie dużej ilości zdjęć, gdy jeszcze mam cienki pasek stanu z lewej u góry (tworzenie miniatur) w Library. Jeśli w tym momencie przełączę na Develop to mam 50% zwiechę. Powtórne uruchomienie programu i import przeprowadza się już normalnie.
    2. Jeśli już w module Develop zechcę usunąć zdjęcie (ale nie z dysku tylko z widoczności z Developie) to mam zwiechę na 100%, za każdym razem. W poprzedniej wersji LR oczywiście tego nie było.
    Usunięto komercyjną stopkę w podpisie!

Domyślnie

Poczekam na 6.11

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Ja pobrałem aktualizację.

ksh
    Gość

Domyślnie

U mnie nic się nie wiesza, aktualizacje robię zawsze do najnowszej wersji.

Domyślnie

No niestety u mnie jest niestabilny. Odkręciłem komputer na standardowe ustawienia ale nic się nie zmieniło więc wnioskuję że LR ma feler. Oczywiście inne graficzne programy i gry działają stabilnie.
    Chyba że LR nie lubi się z HT w procach. Wyłączę w biosie i przetestuje.

Domyślnie

Jeszcze na koniec bo może się komuś na przyszłość przydadzą te info.

Przetestowałem 5 wersji LR 6 od pierwszej 6 do ostatniej i w każdej wersji programu program zawieszał się za każdym razem dwóch sytuacjach: Gdy w module DEVELOP chciałem usunąć zdjęcie z podglądu (nie z dysku) i Gdy przy włączonym Kadrowaniu przełączyłem się na inne zdjęcie. Na początku myślałem że zbyt podkręcony komputer jest ale przejściach na fabryczne ustawienia komputera nic się nie zmieniało. Dodam że wszelkie inne programy działają beż problemu. Metodą prób doszedłem w końcu co jest przyczyną, to funkcja USE GRAPHICS PROCESSOR. Po jej wyłączeniu LR jest stabilny jak skała! Nic się nie wiesza, ,wspomniane wcześniej sytuacje zwiech już nie występują.
    Konkluzja, jeśli masz problemy ze stabilnością programu to pierwsze co zrób to wyłącz to wspomaganie a dopiero potem szukaj innych przyczyn.

Strona 75 z 80 PierwszyPierwszy ... 25657374757677 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów