Close

Strona 25 z 80 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 800

Wątek: Lightroom 6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Ale to nei oznacza, że wszyscy inni też musieli. Teraz muszą (chyba, ze ktoś znajdzie jakąś dziurę, ale to będzie diura nieoficjalna).
    Ciekawe ile osób ściągało w "oficjalny" sposób a ile z podawanych "bezpośrednich" linków?
    Chodzi mi o wcześniejsze wersje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    taka dziure stanowia wlasnie te bezposrednie linki, ktore byly cytowane w tym watku.
    Są meldunki, że bez konta nie da się nawet tych bezpośrednich linków ściągnąć - ja mam u nich konto, ale kilkając w link ściagnał mi się pliczek o indentycznej nazwei, ważący 100 kilo z adnotacją, że access denied. Dopiero ustawienie ciasteczka, ze jestem zalogowany pozwolił ściągnąć prawdziwy plik.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Są meldunki, że bez konta nie da się nawet tych bezpośrednich linków ściągnąć - ja mam u nich konto, ale kilkając w link ściagnał mi się pliczek o indentycznej nazwei, ważący 100 kilo z adnotacją, że access denied. Dopiero ustawienie ciasteczka, ze jestem zalogowany pozwolił ściągnąć prawdziwy plik.
    dokładnie tak.
    natomiast da się zainstalować i ruszyć triala bez netu.
    po wrzuceniu kilkudziesięciu zdjęć i porównaniu ich na surowo z C1
    stwierdzam-zgroza.
    LR poszedł do kosza.

Domyślnie

No przecież nei zmienili enginu (mam nadzieję).

Wszędzei słyszę, że program nie przyspieszył, jest mułowaty, może nawet bardziej niż 5, pędzle działają jak mucha w smole, ale nikt jak dotąd nie mowił, że mu się pogorszyło z kolorami. Możesz coś więcej dodać - co sięstało, w jakich okolicznościach i w ogóle?
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezary-k Zobacz posta
    A jaki jest problem przed końcem abonamentu wyeksportować swoje pliki w postaci jpg czy tiff? Po końcu subskrypcji będzie można to przeglądać w jakiejkolwiek przeglądarce plików.
    Problem czasu, problem ilości miejsca, problem utraty edytowalności wprowadzonych korekt. Mając licencję na LR bez abonamentu, mogę sobie trzymać moje pliczki NEF i skojarzoną bazę danych LR i nawet za rok czy dwa zmienić ustawienia korekt i ponownie wyeksportować plik. A mając wyeksportowany obecny stan katalogu LR raczej takiej możliwości mieć już nie będę, prawda?

Pozwolę sobie zachować własne zdanie na temat technologii chmury Adobe i innych producentów Każdy ma inne potrzeby, mnie filozofia CC nie przekonuje.

Domyślnie

No przecież nei zmienili enginu (mam nadzieję).

ale nikt jak dotąd nie mowił, że mu się pogorszyło z kolorami. Możesz coś więcej dodać - co sięstało, w jakich okolicznościach i w ogóle?
    od jakiegoś czasu "pracuję" c1
    przedtem aparture.
    po prostu zapomniałem jaką kiszkę robi woływarka LR ze zdjęć.
    wyraźnie to widać po dłuższym pobycie na C1.
    odstaw LR na 2-3 tygodnie, posiedź w C1 i wróć do LR.
    będzie to twój ostatni powrót

Domyślnie

Odkopałem maila po zaczęciu trial LR 4.
    "Welcome to your Photoshop Lightroom 4 trial.

Thank you for trying Adobe Photoshop Lightroom 4 software — you'll love what it can do for your photography... "

Tylko 2 pierwsze zdania z długiego maila na dowód, że musiałem się zalogować, żeby zacząć trial.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cichy70 Zobacz posta
    będzie to twój ostatni powrót
    Próbowałem, ale ja jestem z gatunku dziwnych - mnie kolory z LRa bardzo odpowiadają. Co więcej - ja sobie to wszystko tak wypracowałem, że kolory mam - jak niektórzy mówią - bomblowe (to od dawnego nicka), co oznacza mniej więćej że osiągnąłem mam nadzieję, pewną dozę indywidualizmu.

Ja raczej boję się, że zanim dojdę w C1 do tego samego, znienawidzę ten program, który wszystkim innym wszystko robi wspaniale, automatycznie i od razu.
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

i ekstra, zazdroszczę Ci bo ja nie dorobiłem się takiego "wypracowania"
    może po prostu dlatego kolory z C1 podobają mi się bardziej ?
    ale wiesz co ? najważniejsze, że i ja i Ty- są my zadowoleni
    i o to chyba, w tym wszystkim chodzi najbardziej.

Strona 25 z 80 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów