Close

Strona 71 z 110 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Ja razem z Canonem G7X dostałem roczny abonament na PS CC i moim zdaniem to dwa oddzielne produkty. Mogę je przehandlować jak chcę.
    A moim zdaniem, to w sklepie powinni przyjąć pieniądze, które sobie wydrukowałem sam...

Twoje zdanie nie ma żadnego znaczenia - ważne są zapisy licencji, czy warunki zakupu/sprzedaży - czasami warto przeczytać przed kupnem. Później możesz się bardzo zdziwić, jak ktoś, komu to sprzedaż poda ciebie za oszustwo.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Zakup aparatu uprawniał do rocznego bezpłatnego abonamentu. Wysłałem do Canona dowód zakupu i otrzymałem normalną licencję na roczne korzystanie z PS CC. A aparat jak mi się nie podoba to mogę teraz sprzedać komukolwiek.

Domyślnie

Licencję na Windows OEM także dostajesz razem z komputerem. Możesz sprzedać komputer oczywiście, ale to nie znaczy, że nadal możesz instalować oprogramowanie. Co więcej - nie możesz osobno sprzedać licencji OEM. Co do używania oprogramowania po pozbyciu się sprzętu, to już specyficzna sytuacja i zależy od tego, jak to zostało w licencji zapisane. Prawdopodobnie jest to dozwolone, ale też i nie sprawia nikomu problemów. Dlatego, że odsprzedając sprzęt kupujący powinien się w jasny sposób dowiedzieć, że kupuje pakiet niepełnowartościowy i oprogramowania już nie zainstaluje (zarejestrowałeś na siebie). Tym samym wartość komputera jest automatycznie pomniejszona o pewną kwotę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Licencję na Windows OEM także dostajesz razem z komputerem. Możesz sprzedać komputer oczywiście, ale to nie znaczy, że nadal możesz instalować oprogramowanie. Co więcej - nie możesz osobno sprzedać licencji OEM. Co do używania oprogramowania po pozbyciu się sprzętu, to już specyficzna sytuacja i zależy od tego, jak to zostało w licencji zapisane. Prawdopodobnie jest to dozwolone, ale też i nie sprawia nikomu problemów. Dlatego, że odsprzedając sprzęt kupujący powinien się w jasny sposób dowiedzieć, że kupuje pakiet niepełnowartościowy i oprogramowania już nie zainstaluje (zarejestrowałeś na siebie). Tym samym wartość komputera jest automatycznie pomniejszona o pewną kwotę.
    Licencja "OEM" jest nierozłączną ze sprzętem. Czyli sprzedając sprzęt musisz do niego dołączyć soft.
    Takie same zapisy są przy większości softu dołączane go do Canona.

@ropusz - przeczytaj dokładnie całe warunki tego rocznego abonamentu. Bo narazie to podajesz tylko hasło reklamowe, ale nie czytasz gwiazdek.
    Nikon

Domyślnie

wystarczy że kupię dekielek Canon ze sklepu i dołączą mi do tego soft i wszystko jest w porządku - licencja stnowi jasno do zakupu ze sprzętem Canon - dekielek to tez sprzęt
    D750/D700 / D80 + Nikkor N 24-70 + Nikkor 50mm + Samyang 14mm + SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zamkowski Zobacz posta
    wystarczy że kupię dekielek Canon ze sklepu i dołączą mi do tego soft i wszystko jest w porządku - licencja stnowi jasno do zakupu ze sprzętem Canon - dekielek to tez sprzęt
    Licencja mówi o określonym sprzęcie, a Canon szczegółowo określił listę tego sprzętu.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    @ropusz - przeczytaj dokładnie całe warunki tego rocznego abonamentu. Bo narazie to podajesz tylko hasło reklamowe, ale nie czytasz gwiazdek.
    To załączam link do warunków promocji. Gdzie tam jest napisane, że roczny pakiet jest jakkolwiek uwiązany z aparatem?

Jest mowa o pełnej licencji. Co więcej otrzymując ten pakiet nie trzeba było podawać danych do karty kredytowej co oznacza, że jak się skończy to się skończy a nie przechodzi z automatu na kolejny rok, jak to zwykle w abonamentach bywa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    To załączam link do warunków promocji. Gdzie tam jest napisane, że roczny pakiet jest jakkolwiek uwiązany z aparatem?

Jest mowa o pełnej licencji. Co więcej otrzymując ten pakiet nie trzeba było podawać danych do karty kredytowej co oznacza, że jak się skończy to się skończy a nie przechodzi z automatu na kolejny rok, jak to zwykle w abonamentach bywa.
    To pisz od razu, że była to promocja i dodawali, a nie ogólnie.
    Twój przypadek nie ma nic wspólnego z licencjonowaniem OEM.
    Nikon

Domyślnie

Na moje z tym LR od Canona jest tak jak z czasopismami komputerowymi z dołączonymi pełnymi wersjami programów na płycie - można je sprzedawać tylko po cenie z okładki i tylko czasopismo+płyta nie wolno oddzielnie

Domyślnie

Mam pytanie. Jaka jest różnica (czy w ogóle jest) między Lighroom 5 a Lighroom 5 ENG ? W jednych sklepach są z opisem Lighrom 5 w innych z dopiskiem ENG. Zapytałem w sklepie X-Kom.pl odpowiedzieli mi że cyt. ,,Z informacji, które posiadamy wynika, że ta edycja oprogramowania powinna występować w jednej wersji. Nie mamy niestety możliwości zweryfikowania co dokładnie zawierają oferty innych dystrybutorów.''
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Strona 71 z 110 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów