Close

Strona 69 z 110 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukrobax Zobacz posta
    Gdzie wg Was warto kupić Lightroom?
    w X-Kom wersja box jest za 569zł i do zakupu takiej się przymierzam, jednak chciał bym wiedzieć czy da się gdzieś może kupić licencję drogą elektroniczną?
    Na allegro użytkownik altoncomputers jakoś nie wzbudza mojego zaufania, pomimo sporej ilości pozytywnych komentarzy... (cena u niego kusi, tylko pytanie co tak na prawdę za tę cenę można dostać?)
    http://allegro.pl/adobe-photoshop-li...014934057.html

Znacie jeszcze jakieś pewne sklepy, gdzie cena może być konkurencyjna?
    Ja kupiłem na wiodącym portalu aukcyjnym w połowie stycznia 2015 wersję Lr 5 UPG do posiadanych już pudełkowych wersji v2 i v4UPG, jako licencję ESD właśnie w altoncomputers. Trochę trwała procedura wydania klucza, ale u mnie wszystko przebiegło OK. Nawet przy kupnie nie popatrzyłem na neutralne i negatywne opinie o sklepie. Dziś na próbę zainstalowałem Lr5 pobranego z linku jaki otrzymałem, zainstalowałem, zarejestrowałem i w profilu Adobe online wskoczyła mi ta wersja jako dla mnie przeznaczona.
    BTW, zanim nie miałem Lr5 w kompie, znaczącego kopa wkurzający mnie Lr4 dostał po zwiększeniu RAM z posiadanych 2x4GB do 4x4GB (dokupiłem 2 moduły). Serio, odczułem zauważalną różnicę w płynności suwaków, ładowaniu zdjęć w module develop, zero lagów i zawieszania się przy bibliotekach @ 1200 nefów. Wyczytałem na amerykańskich forach (i chyba tez na jakiejś stronie Adobe dot. Lr), że ten soft "lubi" pamięć RAM. Ponoć z Lr5 ma nie być problemów, choc jest wątek na temat tego softu że jednak problemy są, ja jednak jeszcze chwilę poużywam Lr 4 i po sformatowaniu SSD zainstaluję najświeższą wersję 5.7. Się rozpisałem...
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Ja kupiłem na wiodącym portalu aukcyjnym w połowie stycznia 2015 wersję Lr 5 UPG do posiadanych już pudełkowych wersji v2 i v4UPG, jako licencję ESD właśnie w altoncomputers. Trochę trwała procedura wydania klucza, ale u mnie wszystko przebiegło OK. Nawet przy kupnie nie popatrzyłem na neutralne i negatywne opinie o sklepie. Dziś na próbę zainstalowałem Lr5 pobranego z linku jaki otrzymałem, zainstalowałem, zarejestrowałem i w profilu Adobe online wskoczyła mi ta wersja jako dla mnie przeznaczona.
    No więc ja się ostatecznie nie odważyłem na zakup licencji ESD w altoncomputers.
    Kupiłem BOX na fizycznej plycie w KAREN/Komputronik za 539zł brutto -10zł promocji allegro.
    Może przepłaciłem, ale niedużo, a w przypadku bazowej wersji chciałem mieć pewność że nikt do mnie kiedyś nie zapuka do drzwi w sprawie nielegalnej kopii
    Jeśli kiedyś wyjdzie UPG inny niż wersja CC to pewnie kupię już ESD na aledrogo
    Łukasz // Nikon D300 + T12-24/f4 + N50/f1.8 + N70-300VR + SB900 // Fujifilm X-T20 + 18-55/f2.8-4

Domyślnie

Powiedzcie mi czy jest jeszcze mozliwosc zakupu LR w wersji pudełkowej tak zeby licencja byla na pudelkua? Widze ze w foto net jest za 499zl ale nie wiem czy to jest to o co mi chodzi
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

Większość ma i BOXa i elektroniczną.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Po co wam pudełko? Pudełko nie daje gwarancji oryginalności produktu.

Ja kupiłem kartę zdrapkę, mam na nią fakturę, ze strony adobe ściągnąłem plik do instalacji i wegenerowałem serial number na podstawie numeru kartki zdrapki.
    coolpix L29

Domyślnie

Ktoś wie czy można poprzez kabel USB - miniUSB podłączyć aparat do LR-a i widzieć obraz z aparatu "na żywo" coś jak jest opcja LV w aparacie i na wyświetlaczu widać obraz. Wiem, że mogę podłączyć aparat do LR-a i po zrobieniu zdjęcia ono jest automatycznie przesyłane do komputera i inicjowane w programie
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

a nie lepiej przez digiCAMControl?
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

nie znam ale poczytam - dzięki
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritus Zobacz posta
    Ktoś wie czy można poprzez kabel USB - miniUSB podłączyć aparat do LR-a i widzieć obraz z aparatu "na żywo" coś jak jest opcja LV w aparacie i na wyświetlaczu widać obraz. Wiem, że mogę podłączyć aparat do LR-a i po zrobieniu zdjęcia ono jest automatycznie przesyłane do komputera i inicjowane w programie
    Nie można.

Jest kilka innych aplikacji które to robią:
    qDSLRDashboard
    digicamControl
    Nikon Camera Control Pro
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Ale można zrobić zdjęcie i zobaczyć je w LR

z telefonu
    D90 szkiełka i błyskotki