Szukaj
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Ja razem z Canonem G7X dostałem roczny abonament na PS CC i moim zdaniem to dwa oddzielne produkty. Mogę je przehandlować jak chcę.
A moim zdaniem, to w sklepie powinni przyjąć pieniądze, które sobie wydrukowałem sam...
Twoje zdanie nie ma żadnego znaczenia - ważne są zapisy licencji, czy warunki zakupu/sprzedaży - czasami warto przeczytać przed kupnem. Później możesz się bardzo zdziwić, jak ktoś, komu to sprzedaż poda ciebie za oszustwo.
Zakup aparatu uprawniał do rocznego bezpłatnego abonamentu. Wysłałem do Canona dowód zakupu i otrzymałem normalną licencję na roczne korzystanie z PS CC. A aparat jak mi się nie podoba to mogę teraz sprzedać komukolwiek.
Licencję na Windows OEM także dostajesz razem z komputerem. Możesz sprzedać komputer oczywiście, ale to nie znaczy, że nadal możesz instalować oprogramowanie. Co więcej - nie możesz osobno sprzedać licencji OEM. Co do używania oprogramowania po pozbyciu się sprzętu, to już specyficzna sytuacja i zależy od tego, jak to zostało w licencji zapisane. Prawdopodobnie jest to dozwolone, ale też i nie sprawia nikomu problemów. Dlatego, że odsprzedając sprzęt kupujący powinien się w jasny sposób dowiedzieć, że kupuje pakiet niepełnowartościowy i oprogramowania już nie zainstaluje (zarejestrowałeś na siebie). Tym samym wartość komputera jest automatycznie pomniejszona o pewną kwotę.
Licencja "OEM" jest nierozłączną ze sprzętem. Czyli sprzedając sprzęt musisz do niego dołączyć soft.
Takie same zapisy są przy większości softu dołączane go do Canona.
@ropusz - przeczytaj dokładnie całe warunki tego rocznego abonamentu. Bo narazie to podajesz tylko hasło reklamowe, ale nie czytasz gwiazdek.
Skontaktuj się z nami