Ja kupiłem na wiodącym portalu aukcyjnym w połowie stycznia 2015 wersję Lr 5 UPG do posiadanych już pudełkowych wersji v2 i v4UPG, jako licencję ESD właśnie w altoncomputers. Trochę trwała procedura wydania klucza, ale u mnie wszystko przebiegło OK. Nawet przy kupnie nie popatrzyłem na neutralne i negatywne opinie o sklepie.Dziś na próbę zainstalowałem Lr5 pobranego z linku jaki otrzymałem, zainstalowałem, zarejestrowałem i w profilu Adobe online wskoczyła mi ta wersja jako dla mnie przeznaczona.
BTW, zanim nie miałem Lr5 w kompie, znaczącego kopa wkurzający mnie Lr4 dostał po zwiększeniu RAM z posiadanych 2x4GB do 4x4GB (dokupiłem 2 moduły). Serio, odczułem zauważalną różnicę w płynności suwaków, ładowaniu zdjęć w module develop, zero lagów i zawieszania się przy bibliotekach @ 1200 nefów. Wyczytałem na amerykańskich forach (i chyba tez na jakiejś stronie Adobe dot. Lr), że ten soft "lubi" pamięć RAM. Ponoć z Lr5 ma nie być problemów, choc jest wątek na temat tego softu że jednak problemy są, ja jednak jeszcze chwilę poużywam Lr 4 i po sformatowaniu SSD zainstaluję najświeższą wersję 5.7. Się rozpisałem...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami