Close

Strona 69 z 108 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zamkowski Zobacz posta
    Chciałbym wrócić do tematu licencji OEM lightroom 5 i premiere 12 dla Canon

http://allegro.pl/adobe-lightroom-5-...173267796.html

Jeśli ktoś to sprzedaje i wystawia fakturę tak ja to mogę kupić i zainstalowac w pełni legalną wersję? Pytam bo nie do końca zrozumiałem te wpisy o pirackiej wersji tego typu. I pytanie czy w tym przypadku OEM oznacza integralność z produktem Canon czy z komputerem tak jak to powinno mieć miejsce. Sprzedający twierdzi że licencja jest ok i mogę legalnie tego używać po zakupie.
    http://www.dpreview.com/forums/thread/3774580

Domyślnie

Chciałbym wrócić do tematu licencji OEM lightroom 5 i premiere 12 dla Canon

http://allegro.pl/adobe-lightroom-5-...173267796.html

Jeśli ktoś to sprzedaje i wystawia fakturę tak ja to mogę kupić i zainstalowac w pełni legalną wersję? Pytam bo nie do końca zrozumiałem te wpisy o pirackiej wersji tego typu. I pytanie czy w tym przypadku OEM oznacza integralność z produktem Canon czy z komputerem tak jak to powinno mieć miejsce. Sprzedający twierdzi że licencja jest ok i mogę legalnie tego używać po zakupie.
    Tą wersję można zakupić tylko i wyłącznie wraz z zakupem nowego sprzętu Canona, do którego jest ono dostępne.
    Jak zakupisz bez sprzętu Canona, to licencja jest nie ważna. Mimo, że masz klucz, to i tak jest to oprogramowanie pirackie.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Tą wersję można zakupić tylko i wyłącznie wraz z zakupem nowego sprzętu Canona, do którego jest ono dostępne.
    Jak zakupisz bez sprzętu Canona, to licencja jest nie ważna. Mimo, że masz klucz, to i tak jest to oprogramowanie pirackie.
    A jak ktos kupi ze sprzetem Canona i potem sprzeda soft bo np. nie potrzebuje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    A gdzie to wyczytałeś?
    D750/D700 / D80 + Nikkor N 24-70 + Nikkor 50mm + Samyang 14mm + SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    A jak ktos kupi ze sprzetem Canona i potem sprzeda soft bo np. nie potrzebuje?
    To sprzeda soft nielegalnie.
    Tak zakupiony soft również jest piracki.

A gdzie to wyczytałeś?
    Tam gdzie jest to zawsze zapisane - licencji.
    Nikon

Domyślnie

Ja razem z Canonem G7X dostałem roczny abonament na PS CC i moim zdaniem to dwa oddzielne produkty. Mogę je przehandlować jak chcę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Ja razem z Canonem G7X dostałem roczny abonament na PS CC i moim zdaniem to dwa oddzielne produkty. Mogę je przehandlować jak chcę.
    A moim zdaniem, to w sklepie powinni przyjąć pieniądze, które sobie wydrukowałem sam...

Twoje zdanie nie ma żadnego znaczenia - ważne są zapisy licencji, czy warunki zakupu/sprzedaży - czasami warto przeczytać przed kupnem. Później możesz się bardzo zdziwić, jak ktoś, komu to sprzedaż poda ciebie za oszustwo.
    Nikon

Domyślnie

Zakup aparatu uprawniał do rocznego bezpłatnego abonamentu. Wysłałem do Canona dowód zakupu i otrzymałem normalną licencję na roczne korzystanie z PS CC. A aparat jak mi się nie podoba to mogę teraz sprzedać komukolwiek.

Domyślnie

Licencję na Windows OEM także dostajesz razem z komputerem. Możesz sprzedać komputer oczywiście, ale to nie znaczy, że nadal możesz instalować oprogramowanie. Co więcej - nie możesz osobno sprzedać licencji OEM. Co do używania oprogramowania po pozbyciu się sprzętu, to już specyficzna sytuacja i zależy od tego, jak to zostało w licencji zapisane. Prawdopodobnie jest to dozwolone, ale też i nie sprawia nikomu problemów. Dlatego, że odsprzedając sprzęt kupujący powinien się w jasny sposób dowiedzieć, że kupuje pakiet niepełnowartościowy i oprogramowania już nie zainstaluje (zarejestrowałeś na siebie). Tym samym wartość komputera jest automatycznie pomniejszona o pewną kwotę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Licencję na Windows OEM także dostajesz razem z komputerem. Możesz sprzedać komputer oczywiście, ale to nie znaczy, że nadal możesz instalować oprogramowanie. Co więcej - nie możesz osobno sprzedać licencji OEM. Co do używania oprogramowania po pozbyciu się sprzętu, to już specyficzna sytuacja i zależy od tego, jak to zostało w licencji zapisane. Prawdopodobnie jest to dozwolone, ale też i nie sprawia nikomu problemów. Dlatego, że odsprzedając sprzęt kupujący powinien się w jasny sposób dowiedzieć, że kupuje pakiet niepełnowartościowy i oprogramowania już nie zainstaluje (zarejestrowałeś na siebie). Tym samym wartość komputera jest automatycznie pomniejszona o pewną kwotę.
    Licencja "OEM" jest nierozłączną ze sprzętem. Czyli sprzedając sprzęt musisz do niego dołączyć soft.
    Takie same zapisy są przy większości softu dołączane go do Canona.

@ropusz - przeczytaj dokładnie całe warunki tego rocznego abonamentu. Bo narazie to podajesz tylko hasło reklamowe, ale nie czytasz gwiazdek.
    Nikon

Strona 69 z 108 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów