Jak chcesz eksportować zdjęcia z LR do PS'a, skoro LR nie chce ich zaimportować do bazy? Bredzisz kolego...
zdyboo podał rozwiązanie - aktualizacja LR albo przemielenie RAWów DNG Converter'em.
Szukaj
Jak chcesz eksportować zdjęcia z LR do PS'a, skoro LR nie chce ich zaimportować do bazy? Bredzisz kolego...
zdyboo podał rozwiązanie - aktualizacja LR albo przemielenie RAWów DNG Converter'em.
Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
www.smooth.photography/vs13
khm jaki system, win/osx? pliki z ktorego modelu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Win 8.1 64bit
z telefonu
D90 szkiełka i błyskotki
Też jestem sakramencko ciekawy jak zainstalować nowsze ACR do LRa, bo moze to by oznaczało, że nie musiałem kupować LR5, tylko magicznie doinstalować coś do LR3 i nagle obsługa wszystkich nowych puszek zadziała! I to w nowych procesach!
PS
Carlosowi coś się poplątało, pewnie razem z updatem kolejnego podnumerka LRa (powiedzmy LR 5.4 > LR 5.5) dodali obsługę nowych body, a jemu się pomyliło z jakimś 'doinstalowaniem nowego ACR', bo takie uaktualnienia LRa i ACRa ogłaszają na ogół jednego dnia.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
ja to wszystko rozumiem, ze nie moznasprawdze wieczorem co ja narobilem, nie dalej jak w weekend, lr zaczal mi krzyczec, ze potrzebuje 8.8 bo ps nie bedzie zgodny itp, pogooglowalem, i znalazlem sposob ktory od razu nie zadzialal, ale po jakis instalacjach samo weszlo i wiecej nie krzyczalo, sprawdze wieczorem dokladne wersje pluginow, ktore mam, jak bede przy kompie, inna sprawa ze tez pociagnalem triala nowego CC, wiec moze on cos updatnal w starym 5.7
Problemem nie jest eksport z LR do PS, a import do LR. Jeśli już masz pliki zaimportowane do LR, tzn. że Camera Raw w LR obsługuje te RAWy.
no ok, ale tez jest pytanie czy lr5.x zaladuje modul cr8.8, bo jesli tak, to rozumiem ze zaimportuje tez, co sprawdze i dam znac jak to u mnie wyglada i moze komus pomoze
Skontaktuj się z nami