Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Domyślnie

również polecę Thunderbird, w porównaniu z the batem może nie ma tylu opcji konfiguracyjnych, ale jest szybszy, wyszukuje i sortuje wątkami, bezproblemowy w przypadku reinstalacji systemu ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Aplikacja internetowa nie jest zintegrowana z systemem. Nie można do niej skierować funkcji mail z innych programów. Nie można wykorzystać książki adresowej. Nie można zintegrować z wyszukiwarką (korzystał Pan z mail więc pewnie wie, jakim potężnym narzędziem jest Spotlight). Załącznikami można operować tylko w zakresie oferowanym przez program. I wiele innych funkcji które stanowią różnicę między połączeniem system-aplikacja a samą aplikacją.
    - jesli korzystasz z gmaila na chrome, to jest zintegrowany z systemem (jesli nie, to integrują go przeróżne aplikacje)
    - książkę*adresową synchronizuje się automatycznie z systemową (na windowsie chyba wymaga jakiejs aplikacji)
    - "Załącznikami można operować tylko w zakresie oferowanym przez program"
    tego nie rozumiem, możesz ściągać pliki na dysk

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    - dla osoby, która ma kilkanaście tysięcy odebranych emaili i kilka tysięcy wysłanych, ładnie posegregowane w katalogach, tożsamościach itd?
    - gdzie niektóre maile maja ponad 20 MB, a niestety mają tak głupi tytuł, że musisz otworzyć plik by zobaczyć co to jest?
    - po co to komuś, kto korzysta z jednego komputera i jesli w ogóle podróżuje, to z nim (tzn z tym laptopem)
    - co gdy będąc u klienta nie mogę mu czegoś pokazać/udowodnić, bo nie ma w terenie dostępu do neta? Nie ściągne tego z iPlusa, bo jak się orientujesz zdjęcia mają po kilka MB i bym się zestarzał zanim bym ściągnął kilka MB

kopiuj/wklej z ustawien gmail dla firm (za free) - zwykla poczta w domenie @gmail.com również*to obsługuje
    "
    Zezwalaj użytkownikom na instalowanie punktów dostępu do Dokumentów Google, Kalendarza Google oraz Gmaila z pulpitu systemu Microsoft Windows. Są one wstępnie skonfigurowane do współpracy z kontami w Twojej domenie i działają w uproszczonym oknie przeglądarki Google Chrome. Ta aktualizacja pozwala też użytkownikom ustawić Gmaila jako domyślny program poczty e-mail.
    Pobierz te funkcje dla siebie stąd lub udostępnij ten link użytkownikom: http://dl.google.com/tag/s/ap=kamilc...etuptagged.exe
    "

- po wejsciu w ustawienia (tak, aplikacja internetowa też jest konfigurowalna) gmaila wystarczy kliknąć "udostępnij OFFLINE". Od tego momentu archiwum i najnowsze maile wraz z załącznikami będą*dostępne z poziomu przeglądarki na komputerze bez dostępu do internetu. Poczta i załączniki ściągają*się*automatycznie i zapisują*na dysku podobnie jak dane z np.outlooka.

- do tego gmail ma najlepszy antyspammer

- kalendarz w gmailu (za darmo) powiadamia smsami o terminach i potrafi automatycznie synchronizować się*z kalendarzem na komputerze

- pod gmaila można podpiąć domenę firmową (za darmo tu) i zakladać nowe konta emailowe (do 50 za free)

Oczywiście gmail nie jest też*pozbawiony wad, mi najbardziej przeszkadza brak możliwości zaznaczania maili (w widoku listy) klikając w ich temat - w aplikacjach na komputerze można łatwo zaznaczyć kilka maili z wciśniętym klawiszem CTRL, albo SHIFT - w gmailu trzeba celować myszką*w małe kwadraciki.
    - W wydaniu darmowym ma ograniczoną*pojemność*- 7GB, po kilku latach w ostatnim miesiącu zapełniłem całą skrzynkę, zostałem poniekąd 'zmuszony' do zapłacenia 5 dolarów (15zł) opłaty rocznej za 20GB. chyba nie ma tragedii...
    D810 | D800 | 2x D610 | N50 1.8 | N 10.5 2.8 | T 11-16 2.8 | N 24-70 2.8 | N 70-200 2.8 VR | 105 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Używam od lat. Zainstalowałem córce i wszystko jest po polsku, ale nazwy skrzynek (odbiorcza itd) są angielskie. Instalowałem różne wersje, a nazwy dalej po angielsku...
    D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jolania Zobacz posta
    Używam od lat. Zainstalowałem córce i wszystko jest po polsku, ale nazwy skrzynek (odbiorcza itd) są angielskie. Instalowałem różne wersje, a nazwy dalej po angielsku...
    To co powiem nie rozwiązuje akurat Twojego problemu, ale grzecznie zapytam, korzystałeś kiedyś z Thunderbirda?
    Medice, cura te ipsum.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wolne Miasto Gdańsk

Domyślnie

Thunderbird ma jeszcze jedną zaletą, wersja może mało popularną, ale jednak występuje również w wersji przenośnej ("portable")!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jolania Zobacz posta
    Nazwy skrzynek, to znaczy? Może to nazwy po stronie serwera?
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów