Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cammal Zobacz posta
    najlepszym programem pocztowym jest GMAIL
    Super, powaliłeś nas wszystkich, dziękujemy za fachową poradę.

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Ta...
    - 7 GB pojemności, podczas gdy Jacek_Z ma już teraz 6 GB. Skąd wiesz, że mu nie zabraknie? Tak, wiem, że na GMailu pojemność rośnie (w żółwim tempie)
    - grupowanie maili w wątki - no szał! Nie wiedziałem, że się tak da, żaden inny soft tego nie ma
    - super szybkie wyszukiwanie - jest do tego stopnia super, że nie szuka fragmentów wyrazów, tylko całości. Czyli jak wiem, że tydzień temu wysyłałem komuś maila o słodkościach, to nie mogę sobie wpisać "czekolad" i znaleźć wszystkie maile, które zawierają te znaki, tylko mam dwie możliwości:
    1. wpisuję z pasją "czekoladowe", "czekoladki", "czekolada", "czekoladka", "czekoladą", "czekoladkami" we wszystkich możliwych przypadkach
    2. olewam wyszukiwarkę i ryję nosem w poczcie jak dzik w truflach
    - podgląd dokumentów, problem w tym, że wszystkich .odt i innych *Open, które są standardami ISO nie da się podejrzeć. To, że pod Operą widok skoroszytów się rozsypuje i niektórych dokumentów w tej przeglądarce nie da się zobaczyć to kolejny plus Gmaila.
    I takie pytanie na sam koniec: od kiedy przeglądarkowy interfejs pocztowy nazywamy programem?

Pozdrawiam, użytkownik GMaila.
    Lubię to!
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 03-05-2011 o 01:16
    "Slajd to slajd"- Wiktor Wołkow

Domyślnie

W sumie teraz, po przeczytaniu wypowiedzi Jacka, przyszla mi do glowy pewna mysl, ktora pierwszy raz podwaza (moja) mysl o Thunderbirdzie jako programu doskonalego: A co, gdy z komputera korzysta wiecej niz jedna osoba i potrzebne sa tzw. tozsamosci + haslo? Hmmm...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    A co, gdy z komputera korzysta wiecej niz jedna osoba i potrzebne sa tzw. tozsamosci + haslo? Hmmm...
    Drugie konto użytkownika?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

To przeczy idei typowego uzytkownika Windowsa!: jest jedno konto administratora, ktorego uzywaja wszyscy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez taxman77 Zobacz posta
    Super, powaliłeś nas wszystkich, dziękujemy za fachową poradę.
    tak kolego, gmail jest moim najlepszą aplikacją do poczty.

i to, że działa za pośrednictwem przeglądarki jest tylko jej atutem.

korzystałem z outlook express, outlook, opery oraz mail (mac) i niestety zaden z tych programów nie radził sobie tak dobrze z grupowaniem wątków - przy dzięsiątkach maili dziennie nie wyobrażam sobie pracy bez tej funkcji.

ciekawi mnie, na czym waszym zdaniem polega wyższość standardowych (instalowanych na dysku) aplikacji nad gmailem ? interesują mnie tylko rzeczowe i przemyślane argumenty pisane przez osoby znające pocztę od google.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-05-2011 o 00:59
    D810 | D800 | 2x D610 | N50 1.8 | N 10.5 2.8 | T 11-16 2.8 | N 24-70 2.8 | N 70-200 2.8 VR | 105 VR

Domyślnie

ciekawi mnie, na czym waszym zdaniem polega wyższość standardowych (instalowanych na dysku) aplikacji nad gmailem
    Aplikacja internetowa nie jest zintegrowana z systemem. Nie można do niej skierować funkcji mail z innych programów. Nie można wykorzystać książki adresowej. Nie można zintegrować z wyszukiwarką (korzystał Pan z mail więc pewnie wie, jakim potężnym narzędziem jest Spotlight). Załącznikami można operować tylko w zakresie oferowanym przez program. I wiele innych funkcji które stanowią różnicę między połączeniem system-aplikacja a samą aplikacją.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 04-05-2011 o 22:34
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

tak kolego, gmail jest moim najlepszą aplikacją do poczty.
    Ale mnie nie chodziło o rozwiązywanie Twojego problemu, tylko Jacka. Co do Twojego problemu to gmail, nie jest "aplikacją do poczty", przykro mi, ktoś wprowadził Cię w błąd.
    korzystałem z outlook express
    To gratulacje, bo nie jest wspierany od kilku lat. Jest standardową aplikacją wewnętrzna Windows XP Home , który nie obsługuje pamięci powyżej 4GB, sam program pocztowy traci swoją stabilność, gdy skrzynka odbiorcza (folder Skrzynka odbiorcza.dbx) przekroczy wielkość 2GB
    ciekawi mnie, na czym waszym zdaniem polega wyższość standardowych (instalowanych na dysku) aplikacji nad gmailem
    Przeczytaj, co napisał Jacek, przeanalizuj jego złożony problem (o tym, między innymi piszemy w tym wątku), w tej kwestii postaraj się znaleźć rozwiązanie. Cóż, przemyśl to wszystko jeszcze raz...
    Pozdrawiam.
    "Slajd to slajd"- Wiktor Wołkow

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

ciekawi mnie, na czym waszym zdaniem polega wyższość standardowych (instalowanych na dysku) aplikacji nad gmailem ? interesują mnie tylko rzeczowe i przemyślane argumenty pisane przez osoby znające pocztę od google.
    Choćby na tym, że nie mając dostępu do internetu ma się wgląd w swoją archiwalną pocztę. Ot, detal

Domyślnie

..gmail jest moim najlepszą aplikacją do poczty.

i to, że działa za pośrednictwem przeglądarki jest tylko jej atutem.

- dla osoby, która ma kilkanaście tysięcy odebranych emaili i kilka tysięcy wysłanych, ładnie posegregowane w katalogach, tożsamościach itd?
    - gdzie niektóre maile maja ponad 20 MB, a niestety mają tak głupi tytuł, że musisz otworzyć plik by zobaczyć co to jest?
    - po co to komuś, kto korzysta z jednego komputera i jesli w ogóle podróżuje, to z nim (tzn z tym laptopem)
    - co gdy będąc u klienta nie mogę mu czegoś pokazać/udowodnić, bo nie ma w terenie dostępu do neta? Nie ściągne tego z iPlusa, bo jak się orientujesz zdjęcia mają po kilka MB i bym się zestarzał zanim bym ściągnął kilka MB
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Gmail + ewentualnie dostęp po IMAP
    Nikon system...

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów