Szukaj
W sumie teraz, po przeczytaniu wypowiedzi Jacka, przyszla mi do glowy pewna mysl, ktora pierwszy raz podwaza (moja) mysl o Thunderbirdzie jako programu doskonalego: A co, gdy z komputera korzysta wiecej niz jedna osoba i potrzebne sa tzw. tozsamosci + haslo? Hmmm...
To przeczy idei typowego uzytkownika Windowsa!: jest jedno konto administratora, ktorego uzywaja wszyscy![]()
tak kolego, gmail jest moim najlepszą aplikacją do poczty.
i to, że działa za pośrednictwem przeglądarki jest tylko jej atutem.
korzystałem z outlook express, outlook, opery oraz mail (mac) i niestety zaden z tych programów nie radził sobie tak dobrze z grupowaniem wątków - przy dzięsiątkach maili dziennie nie wyobrażam sobie pracy bez tej funkcji.
ciekawi mnie, na czym waszym zdaniem polega wyższość standardowych (instalowanych na dysku) aplikacji nad gmailem ? interesują mnie tylko rzeczowe i przemyślane argumenty pisane przez osoby znające pocztę od google.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-05-2011 o 00:59
D810 | D800 | 2x D610 | N50 1.8 | N 10.5 2.8 | T 11-16 2.8 | N 24-70 2.8 | N 70-200 2.8 VR | 105 VR
Aplikacja internetowa nie jest zintegrowana z systemem. Nie można do niej skierować funkcji mail z innych programów. Nie można wykorzystać książki adresowej. Nie można zintegrować z wyszukiwarką (korzystał Pan z mail więc pewnie wie, jakim potężnym narzędziem jest Spotlight). Załącznikami można operować tylko w zakresie oferowanym przez program. I wiele innych funkcji które stanowią różnicę między połączeniem system-aplikacja a samą aplikacją.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 04-05-2011 o 22:34
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Ale mnie nie chodziło o rozwiązywanie Twojego problemu, tylko Jacka. Co do Twojego problemu to gmail, nie jest "aplikacją do poczty", przykro mi, ktoś wprowadził Cię w błąd.tak kolego, gmail jest moim najlepszą aplikacją do poczty.
To gratulacje, bo nie jest wspierany od kilku lat. Jest standardową aplikacją wewnętrzna Windows XP Home , który nie obsługuje pamięci powyżej 4GB, sam program pocztowy traci swoją stabilność, gdy skrzynka odbiorcza (folder Skrzynka odbiorcza.dbx) przekroczy wielkość 2GBkorzystałem z outlook express
Przeczytaj, co napisał Jacek, przeanalizuj jego złożony problem (o tym, między innymi piszemy w tym wątku), w tej kwestii postaraj się znaleźć rozwiązanie. Cóż, przemyśl to wszystko jeszcze raz...ciekawi mnie, na czym waszym zdaniem polega wyższość standardowych (instalowanych na dysku) aplikacji nad gmailem
Pozdrawiam.
"Slajd to slajd"- Wiktor Wołkow
- dla osoby, która ma kilkanaście tysięcy odebranych emaili i kilka tysięcy wysłanych, ładnie posegregowane w katalogach, tożsamościach itd?
- gdzie niektóre maile maja ponad 20 MB, a niestety mają tak głupi tytuł, że musisz otworzyć plik by zobaczyć co to jest?
- po co to komuś, kto korzysta z jednego komputera i jesli w ogóle podróżuje, to z nim (tzn z tym laptopem)
- co gdy będąc u klienta nie mogę mu czegoś pokazać/udowodnić, bo nie ma w terenie dostępu do neta? Nie ściągne tego z iPlusa, bo jak się orientujesz zdjęcia mają po kilka MB i bym się zestarzał zanim bym ściągnął kilka MB
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Gmail + ewentualnie dostęp po IMAP
Nikon system...
Skontaktuj się z nami