Close

Strona 1175 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1756751075112511651173117411751176117711851225127516752175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 741 do 11 750 z 23962

Wątek: Sony NEX

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Spoko spoko rób swoje, dla mnie jak najlepiej. Każdy sobie może popatrzeć i wyciągnąć wnioski. Od początku bycia na forum oglądam zdjęcia wojtka (wpkx) i chyba sie nie zmieniły, ale dla mnie jego zdjęcia są świetne i jak poszukasz wcześniejszych jego postów, to zrozumiesz, ze dawno miał powody się zniechęcić do publikowania czegokolwiek tutaj.... całe szczęście miał to głęboko pod szelkami bo moje sobie pooglądać dopracowane kadry.

Ty robisz swoje HDR i tym podobne, pokazuj, słuchaj i rób swoje nauczysz sie więcej.

Tych co nie pokazują swoich zdjeć nie słuchaj, bo nie ma często powodu. Jest tu takich wielu.

Są tez tacy jak ja, amator, ale lubię czytać, bo sam sie uczę, choć ostatnio sam sobie wykopałem dołek i czasu na zdjęcia mam coraz mniej...
    Ostatnio edytowane przez matys ; 22-10-2014 o 22:23
    .

Domyślnie

Słupów nie było. Wklejam oryginał.

Ktoś się czuje oszukany?

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek_jj Zobacz posta
    Nie chodzi o to że trawka klonowana, ale ze trochę to klonowanie niechlujne. Przy takim "dole" można to zrobić tak by nie było widać.
    W rzeczy samej. Oczojebne. Albo się robi żeby nie było widać, albo się nie robi. Nie ważne czy jest grzebane czy nie, to nie reportaż.
    Ostatnio edytowane przez GL ; 22-10-2014 o 22:13

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    W rzeczy samej. Oczojebne. Albo się robi żeby nie było widać, albo się nie robi. Nie ważne czy jest grzebane czy nie, to nie reportaż.

Nie tłumacz się teraz. Trzeba było na początku napisać po ludzku a nie klepać co ślina na język przyniesie. Wpadasz tutaj raz na miesiąc, rozpetasz burzę gdzie sie uda i spadasz na miesiąc.... Uśmiechu więcej
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neck Zobacz posta
    Słupów nie było. Wklejam oryginał.

Ktoś się czuje oszukany?
    Ja bynajmniej. Teraz to zdjęcie broni się samo i ma swój własny potencjał, niewiele w nim do poprawy. Tuje wcale nie przeszkadzają, chyba, że musisz zrobić np. kalendarz na zlecenie jakiemuś "grubemu właścicielowi młyna z rękami w kieszeniach"...
    Więc czy przypadkiem nie oszukujesz sam siebie?

PS Andrzeju, bardzo Ci dziękuję.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neck Zobacz posta
    Ktoś się czuje oszukany?
    Ja tam osobiście nie jestem zwolennikiem usuwania ze zdjęć krzaczków, słupów etc. bo nie pasują do sceny; może trzeba poszukać innego kadru?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remik78 Zobacz posta
    Bo w tym Capture One dla biedaków, taka opcja jest zblokowana
    nie jest tak źle da się inaczej

Cytat Zamieszczone przez kiemlo Zobacz posta
    Ja tam osobiście nie jestem zwolennikiem usuwania ze zdjęć krzaczków, słupów etc. bo nie pasują do sceny; może trzeba poszukać innego kadru?
    jestem za

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Więc czy przypadkiem nie oszukujesz sam siebie?
    Mi te tuje trochę wadziły dlatego je usunąłem. Gdyby były tam słupy energetyczne to pewnie pojawiły by się głosy, że nie są potrzebne. Nie dogodzi każdemu, dlatego staram się aby te zdjęcia podobały się przede wszystkim mi. Krytykę biorę na klatę i dziękuje też za nią

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    Nie zauważyłem klonowania, czyli spora część ludzkości również by tego nie zauważyła. Co do zdjęcia, od samego początku tej trawy trochę mi za dużo było, ja bym ściął je tak, że tylko czubki tujków byłyby - ha! same czubki to bym umiał w Programie zretuszować A co do pochwały warsztatu, to odnosiłem się do całości wklejanych tu zdjęć, a nie tego tylko, ostatniego.
    Wklejka jakaś moja (proszę o łaskę, komin klonowany - usuwałem firmowe logo ):
    :: Flikr :: Panoramio ::

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Nie tłumacz się teraz. Trzeba było na początku napisać po ludzku a nie klepać co ślina na język przyniesie. Wpadasz tutaj raz na miesiąc, rozpetasz burzę gdzie sie uda i spadasz na miesiąc.... Uśmiechu więcej
    Nie no, jak się codziennie nie wypisuje bzdetów na forum, to się odezwać nie wolno...
    A z czego to się niby tłumaczę, bo nie bardzo rozumiem?

Strona 1175 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1756751075112511651173117411751176117711851225127516752175 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów