Wrecz przeciwnie. Zdjęcie jestlepsze. Masz mniejsze szumy, a nieostrośc per piksel też się zmniejsza.
Natomiast co do wyliczania skracania czasów teoretyzujesz. Praktyka jest taka, że źle wytłumiono migawkę i lustro, co poprawiono w D810 (zmieniono lagi). Dlatego od biedy D810- styknie, a D800 nie. Zmieniono tez AF-C, podobno w D800 jest nieużywalne (ja nie wiem, nie używam AF-C).
Co do poruszeń - ja by być spokojnym na 85 mm używam 1/250, czasami 1/200, max co schodzę to 1/160. W dłuższych tele to już w ogóle masakra, szkło 200 mm (i to ten super nikkor 200/2) używałem z czasem 1/1000 i było bez róznicy czy miałem VR czy nie.
Odradzam D800 do ślubów - nie nadaje się ze względu na słaby AF-C i na koniecznośc stosowania krótkich czasów.
Jak się uprzesz na D800 to radzę pierw zrób pożyczonym 2 imprezy, bys sie nie wtopił. Nie rozumiem dlaczego nie chcesz D750 - zapowiada się, że to będzie 3x lepszy do tego celu aparat (lepszy AF-C, mniejsze pliki, więcej fps, lepsze filmy). Jest lepszy i kosztuje tyle samo - dlaczego go nie rozpatrujesz?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami