Close

Strona 63 z 67 PierwszyPierwszy ... 13536162636465 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 669

Wątek: Canon EOS 6D

Domyślnie

żaden z obiektywów wybranych przez ciebie, nie zaoferuje ci płynnej zmiany przysłony

Domyślnie

To prawda, ale szczerze mówiąc zawsze kiedy robię ujęcie ustalam przysłonę wcześniej i nigdy jej nie potrzebuję zmieniać przez te kilka sekund nagrania. O ile zdjęcia robię nie tylko na ślubach, o tyle filmów poza ślubniakami robić raczej nie będę, bo jestem głównie fotografem, filmy to uzupełnienie oferty, a nie mam pojęcia gdzie podczas wesela mógłbym tego ficzeru potrzebować. Pewnie dlatego, że dopiero zaczynam.
    ;]

Domyślnie

Wydaje mi sie że właśnie na takich zdjęciach bardziej sie przyda możliwosc korekcji przysłony ?

Domyślnie

Być może jeśli będę miał przyjemność filmować w warunkach gdzie muszę mieć ciągłe ujęcie kiedy zmienia się ilość światła w pomieszczeniu, albo osoby filmowane będą przechodzić z jaśniejszego miejsca w ciemniejsze itp, z tym że takich sytuacji raczej nie spotykam na ślubach, bo nawet jak mi wyjdą z kościoła to tam już ktoś inny bedzie na nich czekał.. Tak czy siak zastanowię się jeszcze nad tym.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    ...zdjęcia robię nikonami, filmuję canonem (niedługo canonami). Ale sprzedaję obie 700tki na rzecz jednego D800....
    Mocno się zastanów czy chcesz D800 do repo. Ja osobiscie odradzam. I w watkach o wadach D800 też przeklinano ten aparat. Bierz D750, w ostateczności D810, albo i nawet D610. D800 bym ustawił na ostatnim miejscu jeśli chodzi o repo.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jeśli lewy punkt skrajny AF będzie działał sprawnie tak jak i reszta, to jedyny minus jaki widzę w używaniu D800 do repo to wymagane krótsze czasy migawki. Ale wg optycznych format FX ma 3 wielkości plików, tak jak w canonie mam RAW, mRAW i sRAW. Jeśli idę na repo mogę robić zdjęcia w rozdziałce 5520 x 3680 co daje około 20mpix - to i tak jest spora rozdzielczość i jest w stosunku do D700 dużo więcej możliwości kadrowania, a wymagane czasy znacznie się wydłużą. Szybkośc na ślubach i w foto reklamowej 4kl/s mi wystarczą, sportu i przyrody nie robię, zresztą do tego bym wziął jakiegoś nowego cropa albo D3.

Jeszcze się waham ale dla mnie D800 jest tak wszechstronnym aparatem że ciężko mi go sobie odmówić... W stosunku do D700 to same zalety, matryca przepaść, lepszy AF. Jedyne co mnie wkurza to że muszę poświęcić 2 700 żeby kupić jeden D800.. D750 napewno nie kupię, bo chcę wydać 6-7k na aparat, więc wchodzi w grę D610 lub używka D800. Używek D750 niestety w tej kasie nie ma, w ogóle używek nie ma bo to nowy aparat.
    ;]

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Masz 3 rozmiary plikow - ale JPG, a nie NEF W D810 masz sNEF, ktory do niczego sie nie nadaje bo zajmuje prawie tyle co duzy

D750 bez problemu mozna wyrwac <7k, tylko nie w kraju trzeciego swiata jakim jest Polska...

Domyślnie

Shaolin nie o wagę tu chodzi, bardziej o rozdzielczość. Im mniejsza tym dłuższe czasy będzie można używać żeby nie poruszyć zdjęcia. Rozmiar zdjęcia zbliżony do pełnego nefa by mi nie przeszkadzał jeśli rozdzielczość byłaby np o połowę mniejsza, bo na tym mi najbardziej zależy. Ale skoro D800 tego nie ma to lipa, to jest minus którego będę musiał jakoś przegryźć jeśli się zdecyduję na tą puszkę.
    ;]

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Na razie wyglada na to, ze jeszcze musisz poczytac troche bo wybierasz z puszek, o ktorych malo wiesz

Domyślnie

sRaw (w D810) ma niestety 4 razy mniejszą rozdzielczość więc do niczego się to nie nadaje, ale skoro sam rozmiar pliku (w MB) to nie problem to w czym rzecz? Można przecież zmniejszyć pliki na kompie do dowolnej wielkości.

Strona 63 z 67 PierwszyPierwszy ... 13536162636465 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów