Close

Strona 1 z 66 1231151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 669

Wątek: Canon EOS 6D

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Canon EOS 6D

Tak dla przyzwoitości zacznę ten temat:
    Firma Canon rozszerzyła rodzinę lustrzanek EOS o model Canon EOS 6D. W aparacie znalazła się zupełnie nowa, pełnoklatkowa matryca CMOS o rozdzielczości 20.2 Mpix, która jest wspomagana przez procesor DIGIC 5+ i może pracować w zakresie czułości ISO 100–25600 rozszerzalnym do ISO 50–102400. Korpus, który ma kosztować 2099 USD, wyposażono także w moduł WiFi i odbiornik GPS... LINK

Zapowiada się ciekawa alternatywa dla 5MKIII.
    Pozdrawiam Rysiek
    EOS
    PICASA

Domyślnie

Przez pół roku plotkowano o tym że entry-level ma pokazać nikon, canon pokazał 6D który idalnie wpisuje się w taki segment. Tyle że w cenie FXa dla entuzjastów jakiego ostatecznie zaprezentował Nikona (d600).
    Nie mam wątpliwości że nowość canona znajdzie nabywców i sądząc po pierwszych zmasakrowanych NRem samplach, podejrzewam że obrazek będzie bardzo dobry. Na szczególną uwagę zasługuje jednak AF - jeden krzyżowy pkt, czuły od -3EV (!!) ale pozostałe to jakiś żart - czułe od +0.5EV, oczywiście liniowe. Nawet stara piątka ma czułość -0.5EV czyli zdecydowanie lepiej.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

może to być jakaś alternatywa, po tym, jak latami pracowałem na jednym punkcie, a opcja wielopunktowa niespecjalnie się sprawdza http://www.canon-board.info/autoryzo...3-sensz-85862/ nie ma zresztą specjalnie gdzie ponarzekać, bo wątek o 5d3 zniknął.

bardzo ciekawy jestem obrazka z 6d, całą reszta wygląda ok, jedynie żal joya, a im mniejszy tym lepiej.

Domyślnie

ja tam o obrazek jestem spokojny. O środkowy AF także
    Czytałem o Twoich problemach z AF, współczuję. Sądzę że to wymaga czasu - zapewne za jakiś czas problem będzie znany a w serwisach zagoszczą odpowiednie procedury naprawcze.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Ciekawe czy w końcu jest postęp w jakości obrazu w stosunku do 5D "classic"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Ciekawe czy w końcu jest postęp w jakości obrazu w stosunku do 5D "classic"
    Bawiłem się tym cudem na Photokinie - niestety sloty kart były zaklejone, ale po tym co widziałem na LCD przy 25600 zaryzykuję stwierdzenie, że pewien postęp powinno dać się zauważyć

Domyślnie

no niestety czas do 1/4000 to dla mnie nieco mało, owszem mam filtry, ale...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    no niestety czas do 1/4000 to dla mnie nieco mało, owszem mam filtry, ale...
    Pewnie masz rację, ale...
    ...ale to jest sprzęt "amatorski" - i tu nie można wymagać zbyt wiele. Sam jestem amatorem i naprawdę rzadko używam czasu >4000.
    Pozdrawiam Rysiek
    EOS
    PICASA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    ...ale to jest sprzęt "amatorski" - i tu nie można wymagać zbyt wiele. Sam jestem amatorem i naprawdę rzadko używam czasu >4000.
    światło nie patrzy czy jesteś amatorem czy nie, pojedź sobie np do bułgari w sezonie i słoneczny dzień. Jasnymi stałkami możesz zapomnieć o robieniu zdjęć z mała GO, przysłona minimum F9-12 i to na 50 mm, lub pozostają filtry..
    D600 / Tamron 17-35 2.8-4 DI OSD / N70-300 VR IF ED / N35 1.8 ED
    Olympus E500 / Sigma EX 30 1.4 / Zuiko 14-42 /

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ska Zobacz posta
    światło nie patrzy czy jesteś amatorem czy nie, pojedź sobie np do bułgari w sezonie i słoneczny dzień. Jasnymi stałkami możesz zapomnieć o robieniu zdjęć z mała GO, przysłona minimum F9-12 i to na 50 mm, lub pozostają filtry..
    Tak czasami słucham tego argumentu i go nie ogarniam
    Co światło nie wybiera w Bułgarii na ten przykład?
    Portrety w takim ostrym świetle są bezwartościowe, krajobraz też (zresztą tu się i tak przymyka). Architektura też przy takiej lampie nie zachwyca. Rozumiem, że nie mówimy o zawodach sportowych.

Wyjaśnijcie mi trochę do czego ta 1/8000 ma służyć bo przez ostatnie parę lat nie zrobiłem żadnego zdjęcia z takim czasem z korpusem 200iso i jasnymi obiektywami. No przynajmniej takiego które bym pozostawił na dysku
    Pozdrawiam,
    Tomek

Strona 1 z 66 1231151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów