Close

Strona 62 z 67 PierwszyPierwszy ... 12526061626364 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 669

Wątek: Canon EOS 6D

Domyślnie

Wywal, po co się denerwować
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Gdyby nie to że nim filmuję to by dawno poleciał do ludzi. To co, jest gdzieś jakaś opcja żeby to zmienić czy 6D nie potrafi robić zdjęć na ciągłym dopiero po ustawieniu ostrości?
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Powiedzcie mi czy to ja jestem lewy czy to Canon to shit... Gdy mam ustawiony AF pojedynczy czyli ONE SHOT jak docisnę spust migawki to aparat nie zrobi zdjęcia dopóki nie ustawi ostrości, i to mi jak najbardziej pasuje. Dlaczego jak wybiorę AI SERVO czyli AF ciągły (śledzący) to robi zdjęcia niezależnie od tego czy ostrość jest ustawiona czy nie?
    Jest opcja priorytetu ustawiania ostrości w menu (nie pamiętam dokładnie nazwy).
    Domyślnie dla ONE SHOT czeka na ustawienie ostrości a dla SERVO nie.
    Mam po prawdzie 5DIII, ale 6D pewnie też to ma.

Domyślnie

Przewertowałem już całe menu i niestety nigdzie tego nie widzę. Może ktoś powiedzieć gdzie to jest, jeśli w ogóle jest?

PS. Dobrze wiedzieć że chociaż w 5D3 raczyli takie ustawienie zapodać, szkoda by było lepszego AF.
    Ostatnio edytowane przez Aeon88 ; 15-10-2014 o 08:37
    ;]

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Adrian instrukcje Ci ukradli?!

Strony 308 i 309.
    http://gdlp01.c-wss.com/gds/8/030000...os6d-im-en.pdf

Domyślnie

Prawdziwy mężczyzna instrukcji obsługi nie czyta.

Domyślnie

Jeśli masz tylko to co w podpisie, to słabo wybrałeś jak na początek przygody z Canonem.
    Niestety C50 1.4 to jedno z najsłabszych szkieł w systemie pod względem Af-a, stary i dość awaryjny m.usm nie jest demonem szybkości, ani celności.
    Przy statycznych portretach byłem nawet z niego zadowolony bo obrazek na 5D był przyjemny dla oka.
    Pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Adrian instrukcje Ci ukradli?!

Strony 308 i 309.
    http://gdlp01.c-wss.com/gds/8/030000...os6d-im-en.pdf
    O matko byłem pewien że gdzieś na body sa klawisze funkcyjne (bo w nikonie Fn oznaczalo w menu przypisanie funkcji do przycisku Fn na body) i te opcje to przypisanie ekspozycji, af i operowania (cokolwiek by to miało znaczyć) do tych przycisków stąd nawet tego nie otwierałem tylko szukałem tych opcji po innych zakładkach... Ja pierdziu...

Faktycznie, nie dość że ustawiłem że zarówno pierwsze jak i drugie zdjęcie w AF ciągłym ma być robione dopiero po złapaniu ostrości, to jeszcze mam bajer w postaci tego że w zależności od trzymania aparatu (poziomo lub pionowo) mogę wybrać osobne punkty ostrości, więc na imprezie w ogóle nie będę musiał punktów zmieniać jak zmienię trzymanie aparatu bo odrazu wybierze się mój domyslny punkt. Mało tego, jest też opcja zmiany tego co robią guziki więc mogłem do joysticka (który sam domyslnie nic nie robi) przypisać zmianę punktu af, więc już nie muszę wcześniej wciskać guzika na górze.

Noo to teraz ten aparat nadaje się do pracy

Co do szkieł już tłumaczę; zdjęcia robię nikonami, filmuję canonem (niedługo canonami). Ale sprzedaję obie 700tki na rzecz jednego D800. Z racji tego, że potrzebuję często dwóch body do zdjęć jednocześnie to chcąc z D800 użyć canona 6D musiałem go wyposażyć w conajmniej dwa użyteczne szkła z AF. Zdecydowałem się na 28/1.8 (lub 20/1.8 sigmy żeby nikkora nie dublować) i 50 1.4 USM, z czego 50tkę już mam, 28 dopiero chcę kupić. Reszta szkieł pod Canony będzie kupowana pod filmy, więc albo samyang, albo sigmy, albo Lki, albo zeiss.

Z moich doświadczeń 50tka nie ma problemu z ustawieniem ostrości, bo potrafi złapać na imprezie punkt. Tylko z drugiej strony jak miałem priorytet migawki to czy ostrość była czy nie, zawsze mogłem fotkę zrobic, i to może być u mnie mylące, bo może się okazać że teraz kiedy mam w końcu priorytet ostrości ustawiony to się okaże że jak będe mógł robić zdjęcia tylko jak będzie złapana ostrość, to będę mógł je robić rzadko.... Ale to się zobaczy na kolejnej imprezie.

Tak czy siak nie pasuje mi pierścień ostrości do filmu w tym szkle, bo jest badziewny. Będę pewnie chciał wymienić canona 50 1.4 na sigmę 50 1.4. Myślę że to będzie lepsza opcja. Co myślicie?
    Ostatnio edytowane przez Aeon88 ; 15-10-2014 o 18:27
    ;]

Domyślnie

kup sobie zestaw ciamciangów
    24,35,50,85 w wersji V

Domyślnie

Ciamcianga kupię pewnie tylko 85, bo 20 będzie sigmy z AF, 50tka sigmy 1.4 tez z AF, a 35tki chyba do filmu nie kupię, bo do filmu to taka nijaka ogniskowa, ani na glida, ani na rig bo już za wąska, a za szeroka na monopod/statyw do ściągania ludzi z daleka.. Choć mogę się mylić, ale to jak kiedyś gdzieś ją założę to potestuję.
    ;]

Strona 62 z 67 PierwszyPierwszy ... 12526061626364 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów