Wakacje się kończą, trzeba więc trochę pospamować nocnymi fotami. Więcej po powrocie.
SEL 20 + ECU
Szukaj
Wakacje się kończą, trzeba więc trochę pospamować nocnymi fotami. Więcej po powrocie.
SEL 20 + ECU
Mi lr 5.5 koniecznie chce korygowac foty z zestawu 5n + 18-55 jako hassela![]()
Wiesz, pewnie kupują cwaniaki te zestawy z hasselem i sprzedają osobno żeby zarobić i taki 18-55 do Ciebie trafił;p
ikit - dziękiCo do wielkości, to nie wiedziałem ( i dalej nie wiem) na ile mogę sobie. pozwolić
![]()
Panowie! Pytanie do właścicieli a3000 nt ładowania akumulatora w body. Podczas ładowania świeci się żółta dioda. Gdy się naładuje zgasnie? Wiem, ze pytanie z rodzaju tych glupszych, ale instrukcja milczy na ten temat. Czy można ładować ładowarka inna niż fabryczna? Np ładowarka od telefonu. Gniazda są zgodne.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
W NEX-6 gaśnie i można czymkolwiek co da 0,5 A lub więcej prądu, w innym przypadku nie zaświeci się dioda i aku nie dostanie papu.![]()
Tomek jak zwykle na stanowiskuDzięki.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Dotarł do mnie SEL50 f/1.8. Jakość obrazu jest świetna, ostrość na f/1.8 naprawdę bardzo dobra - nawet na obiektach bardzo odległych, co mnie mocno cieszy. AC są całkiem dobrze korygowane, choć nie idealnie - pod słońce na kontrastowych elementach zdarzają się fioletowe/zielone paski. W każdym razie jakość obrazka na tle innych 50-tek, które miałem jest naprawdę dobra. Na razie bez żadnych sampli, bo zdjęcia robiłem tylko w domu.
AF za to jest koszmarny. Na szczęście pomogła aktualizacja softu obiektywu. Z poziomu totalnego dna zrobił się poziom "da się żyć".
to be a rock and not to roll
Marcinie, kupowałeś używkę czy nówkę. Ja w nówce miałem już fabrycznie wgrany ostatni soft 02. AF może nie jest najszybszy, ale w portretówce taki być nie musi.
Też mnie zaskoczyła ostrość na pełnym otworze, w tym także na oo.
Skontaktuj się z nami