Szukaj
-------------------
www.marianduda.pl
SEL 20, 2 ekspozycje i troszkę zabawy z LR i PS6
neck,
Bardzo ładne zdjęcie! Szkoda, że takie prosto z aparatu nie wychodzą (jestem leniwy).
Ale zbliżone na pewno mogą wychodzić - kwestia zabawy ustawieniami aparatu- DRO, nasycenia, HDRów...Po obróbce aparatowej na neta powinno wciąż starczyć jakości, jak chcesz lepszej to podejście 'jestem leniwy' nie działa;p
Jestem leniwy, brak mi cierpliwości, i przede wszystkim - umiejętności. Gubię się w tych różnych Lightroomach, Photivach, itd. Podobałoby mi się, jakby w tych programach był guzik: "Auto correct / create a masterpiece".
![]()
Puch24 - w lightroomie wystarczy pobawić się kilkoma suwaczkami typu , kontrast, światła, cienie, clarity (nie wiem jak to jest po polsku), do tego tak jak pisał kolega z forum na blogu polecam Color Efex Pro (Nik software), do wyostrzania polecam zakupić akcje do PS Tony Kuyper (rewelacja), oszczędność czasu spora a efekty fajne, dzięki temu w fotki z aparatu wstępuje nowy duch![]()
puch zainteresuj się programem fotor. Nawet w sumie nie wymaga instalacji.
Przez jakiś czas bawiłem się nim na PC, ale teraz ograniczyłem jego zastosowanie do komórki. Nawet dziś koleżanka mi jakieś fotosy podesłała z egzaminu nurkowego, co je komórką zrobiła. 15 sekund zabawy, odesłałem i była bardzo zadowolona. Polecam. Program nawet rawy czyta, ale pewnikiem nie wszystkie.
Skontaktuj się z nami