Panowie, sorki za inne pytanie, nie na temat, o ktorym piszecie. Czy jest inne szkło UWA do Nexa niż Sel10-18? Może być manual, przez adapter etc. ważna jest cena.
Szukaj
Panowie, sorki za inne pytanie, nie na temat, o ktorym piszecie. Czy jest inne szkło UWA do Nexa niż Sel10-18? Może być manual, przez adapter etc. ważna jest cena.
Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 27-07-2014 o 09:34
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Samyang 2/12.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Najtaniej wychodzi SEL16 + ECU. Za ok. osiem stówek da się wyrwać używany komplet na RPA.
zdyboo, co oznacza skrót RPA?
Sam poluje na ECU i ostatnio na allegro cienko z używkami, poluje na zagranicznym portalu, może dzisiaj się coś uda kupić. Jak nie to pozostaje nówka, w piątek wyjazd na wakacje i ten konwerter to konieczność![]()
Rodzimy Portal Aukcyjny
Ja kupiłem komplet do jednego gościa za 790 złotych OIDP.
Bliki bez osłony są, ale niewielkie. Powstają tylko kiedy słońce jest w samym rogu kadru i mają postać takiego cienkiego paska po przeciwległej stronie. Można je nawet uznać za ładne. Ja używam tego obiektywu przeważnie bez osłony.
Osłona jest w zestawie i można używać jednocześnie filtrów i osłony. Filtry mocuje się na standardowy gwint, od wewnętrznej strony obiektywu, zaś osłonę też mocuje się na standardowy zatrzask, który jest na zewnątrz.
to be a rock and not to roll
On ma rozmiar filtra 67mm czyli chcąc dokupić do niego pasujący filtr np. Hoya Pro ND to z tym dopiskiem - "67mm"?
A5000, 16-50 PZ, SEL 20 2.8
Skontaktuj się z nami