Close

Strona 96 z 102 PierwszyPierwszy ... 46869495969798 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1011

Domyślnie

miałem kilka sztuk pod d3s i powiem szczerze, ze rozrzut jakościowy jest ogromny(af, luzy,ostrosć) Chciałem do tego szkłą wrócić pod d800 ale mam pietra ;-(
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    miałem kilka sztuk pod d3s i powiem szczerze, ze rozrzut jakościowy jest ogromny(af, luzy,ostrosć) Chciałem do tego szkłą wrócić pod d800 ale mam pietra ;-(

Tu nie pomogę. Rok czy dwa temu testowałem sztukę pożyczoną od forumowego kolegi (na D700 i D3s), byłem zachwycony. A dziś wszedłem z córcią do Abfoto w ZT "z głupia frant", patrzę że jest w witrynce, cena zacna, podpiąłem, wszystko cacy, pan zapakuje, ja płacę, dziękuję, do widzenia, idę robić zdjęcia. Przy okazji mam mini sesję z córcią w Abfoto gratis.

W kwestii połączenia wizualnego z Df:
    Nie kumam chyba tej aluzji do bryczki z alu. Mi pasuje.
    Swoją, drogą, sprzedawca myślał w pierwszej chwili, że podłączam do jakiegoś analoga starego
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 16-07-2014 o 00:52 Powód: łączenie postów
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    Szkło [...] do Df pasuje jak alufelgi do powozu konnego ;P
    Podzielam... w 101% ten pogląd... Szczególnie na tym zdjęciu to widać.
    Nikon

Domyślnie

Niech będzie, widocznie jestem miłośnikiem bryczek z alu
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.

Domyślnie

popieram ze szklo jest swietne! a 28mm i 85mm to moje dwa ulubione szkla 50mm jakos mi srednio "lezy" a kusi mnie jeszcze Sigma 35
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Domyślnie

Chyba powinni produkować do DF zupełnie inne wizualnie szkła, to body i słoiki nikona wyglądają jak z 2-różnych światów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Chyba powinni produkować do DF zupełnie inne wizualnie szkła, to body i słoiki nikona wyglądają jak z 2-różnych światów
    Dokładnie. Ten aparat nie pasuje wizualnie do obiektywów N albo... obiektywy do niego. Hmm... raczej to pierwsze.
    Nikon

Domyślnie

Zdania są podzielone, mi pasują. Ale nie róbmy z wątku o 28mm wątku o Df
    W tym szkle podoba mi się to, że dzięki f/1.8 można nim zrobić takie zdjęcie portretowe, jakby było zrobione 85mm. Właśnie przed chwilą mi się udało.
    Trzeba odpowiednio się ustawić oczywiście względem tła i modelki.

Domyślnie

Pochwal się jakimiś efektami może wrzuc linki do zdjec w pełnej rozdzielczości jestem ciekaw jak wyglądają foty z tego zestawienia

Domyślnie

Dla maniaków paczuszka (wszystkie zdjęcia na f/1.8):
    https://www.sendspace.com/file/7z92xx
    Standardowe ustawienia LR, Adobe Standard, eksport do JPG 80% bez wyostrzania.
    Zdjęcia oczywiście są beznadziejne, takie "dla miłośników testów". Jak zrobię jakieś ładne, to pokażę.
    Tego zdjęcia tam nie ma (też 1.8):

Strona 96 z 102 PierwszyPierwszy ... 46869495969798 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów