Nic lepszego nie znalazłem z ostatnich dni (f/1.8):
Szukaj
Nic lepszego nie znalazłem z ostatnich dni (f/1.8):
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
karolt dobre sample, takie naturalne, bez większej obróbki są najlepsze![]()
Nikon D700 Nikkor 28G na f1.8 - wg mnie świetny efekt połączenia szerokości i małej głębi ostrości - jest przestrzeń, wieloplanowość, kontrast i nasycona kolorystyka. To oczywiście żadna dopieszczona "praca" tylko pstryk fotoamatora.
Moje podstawowe szkło, wystarczająco szeroko i bardzo ostro... o ile jest w miarę jasno. W ciemnościach jakoś z moim D700 lubi się pogubić. W tych samych warunkach stara 50/1,8d śmiga i celuje bez problemu. Niemniej jednak, zacne szkło.
D700+Grip
N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700
D5200+18-55
moim zdaniem najlepszą rekomendacją dla szkła, jest mała ilość osób narzekających na nie.
28ka po prostu robi swoją robotę. U mnie jest od marca 2013 i nie narzekam, choć testów swoich szkieł nigdy nie robię.
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Miałem 28 i potwierdzę jej dobrą optykę.
Ja używam od miesiąca i jak na razie, jedyny minus to słabsza praca AF przy świetle żarowym, tak jak pisał KamilM.
A ja mam inne pytanko, kupiłem pare dni temu to szkło w sklepie i chcę odłożyć pudełko w miejsce gdzie trzymam wszystkie pudła od sprzętu ale nijak nie wchodzi mi ta gruba instrukcja do pudełka czy ona była zwinięta w rulonik i włożona miedzy plastikowa wydmuszką a kartonem bo już nie wiem jak, może głupie pytanie ale jestem pedantyczny i lubię wszystko na swoim miejscu
puszka i kilka oczek do niej
w jakimś sensie odkopując temat chciałem od was się zaradzić czy jest sens brania n 28 1.8g mając już n24-70.2.8 ogniskowe się pokrywają tylko światło ale czy to powód priorytetowy, może rzeczywiście jednak stałka jest lepsza optycznie od tego chwalonego zooma
Df|D300|MB-D10|SY14 2.8AE|N20-35 2.8D|N28 1.8G|N50 1.8G SE|N50 1.8D|N85 1.4D|N24-70 2.8G|N18-200VR|SB-900|
FM2|Smiena 8M|Polaroid 600|Fujifilm Instax Wide 300...
Skontaktuj się z nami