miałem kilka sztuk pod d3s i powiem szczerze, ze rozrzut jakościowy jest ogromny(af, luzy,ostrosć) Chciałem do tego szkłą wrócić pod d800 ale mam pietra ;-(
Szukaj
miałem kilka sztuk pod d3s i powiem szczerze, ze rozrzut jakościowy jest ogromny(af, luzy,ostrosć) Chciałem do tego szkłą wrócić pod d800 ale mam pietra ;-(
Tu nie pomogę. Rok czy dwa temu testowałem sztukę pożyczoną od forumowego kolegi (na D700 i D3s), byłem zachwycony. A dziś wszedłem z córcią do Abfoto w ZT "z głupia frant", patrzę że jest w witrynce, cena zacna, podpiąłem, wszystko cacy, pan zapakuje, ja płacę, dziękuję, do widzenia, idę robić zdjęcia. Przy okazji mam mini sesję z córcią w Abfoto gratis.
W kwestii połączenia wizualnego z Df:
Nie kumam chyba tej aluzji do bryczki z alu. Mi pasuje.
Swoją, drogą, sprzedawca myślał w pierwszej chwili, że podłączam do jakiegoś analoga starego![]()
Ostatnio edytowane przez FHR ; 16-07-2014 o 00:52 Powód: łączenie postów
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
Podzielam... w 101% ten pogląd... Szczególnie na tym zdjęciu to widać.
Nikon
Niech będzie, widocznie jestem miłośnikiem bryczek z alu![]()
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
popieram ze szklo jest swietne! a 28mm i 85mm to moje dwa ulubione szkla50mm jakos mi srednio "lezy" a kusi mnie jeszcze Sigma 35
![]()
D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo
Chyba powinni produkować do DF zupełnie inne wizualnie szkła, to body i słoiki nikona wyglądają jak z 2-różnych światów![]()
Zdania są podzielone, mi pasują. Ale nie róbmy z wątku o 28mm wątku o Df
W tym szkle podoba mi się to, że dzięki f/1.8 można nim zrobić takie zdjęcie portretowe, jakby było zrobione 85mm. Właśnie przed chwilą mi się udało.
Trzeba odpowiednio się ustawić oczywiście względem tła i modelki.
Pochwal się jakimiś efektamimoże wrzuc linki do zdjec w pełnej rozdzielczości
jestem ciekaw jak wyglądają foty z tego zestawienia
![]()
Dla maniaków paczuszka (wszystkie zdjęcia na f/1.8):
https://www.sendspace.com/file/7z92xx
Standardowe ustawienia LR, Adobe Standard, eksport do JPG 80% bez wyostrzania.
Zdjęcia oczywiście są beznadziejne, takie "dla miłośników testów". Jak zrobię jakieś ładne, to pokażę.
Tego zdjęcia tam nie ma (też 1.8):
Skontaktuj się z nami