Close

Strona 59 z 67 PierwszyPierwszy ... 9495758596061 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 669

Wątek: Canon EOS 6D

Domyślnie

Zacząłbym od odpowiedzi na pytanie, do czego ten aparat ma w ogóle służyć.

Domyślnie

Spokojnie, 6D jest OK i w wiekszosci zastosowan przerasta Fuji nawet nie jest taki duzy jak inne lustrzanki, ale mimo to ja, jesli musialbym wybierac, wybralbym mobilnosc systemu Fuji.
    Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Domyślnie

Małe jest mobilne, ale miałem X-E1 jakiś tydzień. Totalnie się nie polubiliśmy, może dlatego, że miałem Leikę M6 i tutaj da się to jedynie zastąpić M9. Zostawiłem 6D i z Distagonem 35/2 to mój zestaw podróżny.

flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Zacząłbym od odpowiedzi na pytanie, do czego ten aparat ma w ogóle służyć.
    wszelakiej maści zdjęcia z życia codziennego, z naciskiem na portret, zero sportu i długich tele.

Domyślnie

Marcin, bo ten XE-1 nie ma normalnego wizjera i jest taki wydmuszkowy. Druga sprawa, że distagon 35 z pełną klatką jest jednym z fajniejszych szkieł lustrzankowych w ogóle.

Cytat Zamieszczone przez trzecie oko Zobacz posta
    wszelakiej maści zdjęcia z życia codziennego, z naciskiem na portret, zero sportu i długich tele.
    Do tego typu zdjęć miałem x100, nie zamieniłbym go na lustrzankę. Fuji robią ładne zdjęcia, na fotografię z życia codziennego jakości wystarczy Ci i z jednego i drugiego systemu. Fuji jest natomiast małe, wygodne i poręczne. Można zabrać na spacer. Do x100 porobili chyba jakieś przejściówki, dokładając niejako możliwość fotografowania na trzech ogniskowych (28, 35, 50, poprawcie jeśli się mylę). Taki zestaw jest absolutnie wystarczający na praktycznie każdą okazję. x100 ma normalny wizjer, ma sensowny rozmiar, przyzwoity feeling i dobrą obsługę. Jest też opcja x-pro, który też ma 16 megapikseli i jest coraz tańszy w zakupie. Generalnie wybrałbym do takich zastosowań jeden z tych dwóch aparatów. Inne modele, jakieś x-e, x-m, x-cośtam nie przekonują mnie. Fuji namnożyło bez sensu tych puszek od cholery. X-pro i x100 mają optyczne wizjery, co ważne. Kupując ten pierwszy możesz go dorwać za dobre pieniądze, wybrać odpowiadające Ci szkła, a jak w końcu wypuszczą x-pro2, pomyśleć czy jest sens przesiadki, optykę już będziesz miał. X100 jest natomiast chyba jeszcze lepsze. Żadnych przesiadek, jeden obiektyw (+ ewentualnie te przejściówki), nic więcej nie potrzeba.
    Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 29-04-2014 o 17:02

Domyślnie

Właśnie looknąłem, że mają wprowadzić na rynek zaje-fajne zoomy w tym roku
    http://www.fujirumors.com/fujinon-xf...rusted-source/

Domyślnie

Oksymoron - antylogia, epitet sprzeczny; figura retoryczna, którą tworzy się przez zestawienie wyrazów o przeciwstawnych znaczeniach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trzecie oko Zobacz posta
    Akurat do tego 5D1 było doskonałe

Ja też zmieniłem 5D1 na Fuji ale głównym kryterium była waga i rozmiar. Gdyby nie to - nie zmieniłbym. Jak masz taką fajną szklarnie i nie przeszkadza Ci dźwiganie jej, to raczej nie ma sensu zmieniać, chyba że dla ciekawości.
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Teraz zaczynam to lepiej rozumieć
    Chyba powiew wiosny gna człowieka do nowości Na sprzedaży szkieł dużo stracę, a z 6-ką będzie z pewnością lepiej niż z poprzednikiem.

Domyślnie

Ozywiam watek, nowy 16-35/4L IS

Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Strona 59 z 67 PierwszyPierwszy ... 9495758596061 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów