Zacząłbym od odpowiedzi na pytanie, do czego ten aparat ma w ogóle służyć.
Szukaj
Zacząłbym od odpowiedzi na pytanie, do czego ten aparat ma w ogóle służyć.
Spokojnie, 6D jest OK i w wiekszosci zastosowan przerasta Fuji nawet nie jest taki duzy jak inne lustrzanki, ale mimo to ja, jesli musialbym wybierac, wybralbym mobilnosc systemu Fuji.
Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.
Marcin, bo ten XE-1 nie ma normalnego wizjera i jest taki wydmuszkowy. Druga sprawa, że distagon 35 z pełną klatką jest jednym z fajniejszych szkieł lustrzankowych w ogóle.
Do tego typu zdjęć miałem x100, nie zamieniłbym go na lustrzankę. Fuji robią ładne zdjęcia, na fotografię z życia codziennego jakości wystarczy Ci i z jednego i drugiego systemu. Fuji jest natomiast małe, wygodne i poręczne. Można zabrać na spacer. Do x100 porobili chyba jakieś przejściówki, dokładając niejako możliwość fotografowania na trzech ogniskowych (28, 35, 50, poprawcie jeśli się mylę). Taki zestaw jest absolutnie wystarczający na praktycznie każdą okazję. x100 ma normalny wizjer, ma sensowny rozmiar, przyzwoity feeling i dobrą obsługę. Jest też opcja x-pro, który też ma 16 megapikseli i jest coraz tańszy w zakupie. Generalnie wybrałbym do takich zastosowań jeden z tych dwóch aparatów. Inne modele, jakieś x-e, x-m, x-cośtam nie przekonują mnie. Fuji namnożyło bez sensu tych puszek od cholery. X-pro i x100 mają optyczne wizjery, co ważne. Kupując ten pierwszy możesz go dorwać za dobre pieniądze, wybrać odpowiadające Ci szkła, a jak w końcu wypuszczą x-pro2, pomyśleć czy jest sens przesiadki, optykę już będziesz miał. X100 jest natomiast chyba jeszcze lepsze. Żadnych przesiadek, jeden obiektyw (+ ewentualnie te przejściówki), nic więcej nie potrzeba.
Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 29-04-2014 o 17:02
Właśnie looknąłem, że mają wprowadzić na rynek zaje-fajne zoomy w tym roku
http://www.fujirumors.com/fujinon-xf...rusted-source/
Oksymoron - antylogia, epitet sprzeczny; figura retoryczna, którą tworzy się przez zestawienie wyrazów o przeciwstawnych znaczeniach.
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
Teraz zaczynam to lepiej rozumieć
Chyba powiew wiosny gna człowieka do nowościNa sprzedaży szkieł dużo stracę, a z 6-ką będzie z pewnością lepiej niż z poprzednikiem.
Ozywiam watek, nowy 16-35/4L IS
Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.
Skontaktuj się z nami