Tyz prowda. Używane Samyangi w wersjach do bezlusterkowców tracą na wartości. Ale oczywiście jest jakość adaptera jako kontrargument.
Szukaj
Tyz prowda. Używane Samyangi w wersjach do bezlusterkowców tracą na wartości. Ale oczywiście jest jakość adaptera jako kontrargument.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
-------------------
www.marianduda.pl
Pasek z eBaya, to taki jak tu - http://www.ebay.com/itm/Cam-in-black...item3ccb809c02
Tylko o ile dobrze pamiętam, ja go kupiłem chyba za 8$.
Jasne Tomku, oczywiście pamiętam. Dziś jest słonecznie więc nie powinno być problemów.![]()
to be a rock and not to roll
@drdln, dzięki.
-------------------
www.marianduda.pl
Hi hi Drdin pamiętałem, że już raz po pokazywaleś tę smycz i był link zapodany. Właśnie chciałem ją kupić i prawie miałem przeczesywać twoje posty. Przyłączam się do podziękowań
![]()
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Czasu dziś nie miałem tyle ile planowałem, ale udało się przestrzelić Sammiego.
Z pozdrowieniami dla Tomka:
(powyżej jest przy okazji największy blik, jaki udało mi się wyczarować z tego obiektywu)
(muszę wyczyścić matrycę...)
Dwa pstryki w B&W
A tutaj MFD + f/2.0
Paczka zdjęć w pełnym rozmiarze na przysłonach f/2.0 - f/11:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...ng/Samyang.zip
Tak jak się spodziewałem - jest ostro od pełnej dziury. Wyszła za to MEGA winieta na f/2.0. Trzeba będzie o niej pamiętać i nauczyć się ją wykorzystywać/unikać, w zależności od motywu.
to be a rock and not to roll
Dziękuję Marcinie za obrazki, podoba mi się to szkło. Poczekam na obniżkę ceny i zapewne nabędę.
Michel71 mam wirtualnie to samo. Tzn. właśnie jestem/byłem na etapie podejmowania decyzji i o ile jakoś jeszcze bym przełknął cenę A7 to dostępność i cenę szkieł FF już nie bardzo.
W efekcie dzisiaj podjąłem męską decyzję i zamówiłem A6000.
Zdam relację jak tylko przyjdzie (najwcześniej koniec przyszłego tygodnia, najpóźniej początek maja).
jpyt
Fuji X-E2 + 56/1.2 + 35/1.4 + 18-55/2.8-4
Skontaktuj się z nami