Close

Strona 967 z 2397 PierwszyPierwszy ... 4678679179579659669679689699771017106714671967 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 661 do 9 670 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Tyz prowda. Używane Samyangi w wersjach do bezlusterkowców tracą na wartości. Ale oczywiście jest jakość adaptera jako kontrargument.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dynax Zobacz posta
    A gdzież to takie śliczne widoki ?
    Tym razem Sycylia się wylosowała.

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Dziś już na testy za późno, ale jutro możecie spodziewać się zdjęć, o ile tylko pogoda dopisze.

Jest na nim podziałka odległości i wygląda na to, że działa jak trzeba. Pierścień przysłon jest OK - klik jest co pół EV, a przysłonę można przymknąć maksymalnie do f/22. Obiektyw nie ma żadnych styków do komunikacji z body, czyli wszystkie zdjęcia mają w Exifie f/0.
    Pamiętaj proszę o mojej prośbie, jak się uda oczywiście.
    Szkoda, że nie ma podziałki do fotografowania na hiperfokalnej.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Właśnie odebrałem go z paczkomatu. Dziś już na testy za późno, ale jutro możecie spodziewać się zdjęć, o ile tylko pogoda dopisze.

(fota na szybko z telefonu)

Pierwsze wrażenia: fajne, solidne, dobrze wykonane i male szkiełko. Gdyby nie rozszerzająca się część przy przedniej soczewce, byłby porównywalny wielkością z E35/1.8. Jest lekki, ale jeszcze nie jest to ta bezlusterkowa waga piórkowa. W skali bezwzględnej waży tyle co nic, ale w kategorii obiektywów do bezlusterkowców jest raczej powyżej średniej.

Pierścień do ustawiania ostrości jest bardzo "ciasny" - chodzi płynnie, ale wymaga użycia siły do kręcenia nim, nie da się ustawić ostrości jednym palcem. Jest na nim podziałka odległości i wygląda na to, że działa jak trzeba. Pierścień przysłon jest OK - klik jest co pół EV, a przysłonę można przymknąć maksymalnie do f/22. Obiektyw nie ma żadnych styków do komunikacji z body, czyli wszystkie zdjęcia mają w Exifie f/0.

Zrobiłem kilka strzałów w mieszkaniu i wygląda na to, że ostrość jest super już od pełnej dziury. Więcej jutro.
    Gdzie można kupić taki pasek na rękę i ile kosztował ?
    -------------------
    www.marianduda.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariand12 Zobacz posta
    Gdzie można kupić taki pasek na rękę i ile kosztował ?
    Pasek z eBaya, to taki jak tu - http://www.ebay.com/itm/Cam-in-black...item3ccb809c02
    Tylko o ile dobrze pamiętam, ja go kupiłem chyba za 8$.

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Pamiętaj proszę o mojej prośbie, jak się uda oczywiście.
    Szkoda, że nie ma podziałki do fotografowania na hiperfokalnej.
    Jasne Tomku, oczywiście pamiętam. Dziś jest słonecznie więc nie powinno być problemów.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

@drdln, dzięki.
    -------------------
    www.marianduda.pl

Domyślnie

Hi hi Drdin pamiętałem, że już raz po pokazywaleś tę smycz i był link zapodany. Właśnie chciałem ją kupić i prawie miałem przeczesywać twoje posty . Przyłączam się do podziękowań

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
    NIKON forever

Domyślnie

Czasu dziś nie miałem tyle ile planowałem, ale udało się przestrzelić Sammiego.

Z pozdrowieniami dla Tomka:
    (powyżej jest przy okazji największy blik, jaki udało mi się wyczarować z tego obiektywu)

(muszę wyczyścić matrycę...)

Dwa pstryki w B&W

A tutaj MFD + f/2.0

Paczka zdjęć w pełnym rozmiarze na przysłonach f/2.0 - f/11:
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/...ng/Samyang.zip

Tak jak się spodziewałem - jest ostro od pełnej dziury. Wyszła za to MEGA winieta na f/2.0. Trzeba będzie o niej pamiętać i nauczyć się ją wykorzystywać/unikać, w zależności od motywu.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Dziękuję Marcinie za obrazki, podoba mi się to szkło. Poczekam na obniżkę ceny i zapewne nabędę.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Ech, a już miałem nadzieję, że może do A7 podejdzie - ale skoro na APS-C jest mega winieta, to na FF będzie kiepsko.

Czasem żałuję zakupu A7. Puszka jest fajna, ale szkieł do niej jak na lekarstwo...

Domyślnie

Michel71 mam wirtualnie to samo. Tzn. właśnie jestem/byłem na etapie podejmowania decyzji i o ile jakoś jeszcze bym przełknął cenę A7 to dostępność i cenę szkieł FF już nie bardzo.
    W efekcie dzisiaj podjąłem męską decyzję i zamówiłem A6000.
    Zdam relację jak tylko przyjdzie (najwcześniej koniec przyszłego tygodnia, najpóźniej początek maja).
    jpyt
    Fuji X-E2 + 56/1.2 + 35/1.4 + 18-55/2.8-4

Strona 967 z 2397 PierwszyPierwszy ... 4678679179579659669679689699771017106714671967 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów