Szukaj
Ha, a to dobre..Najpierw go tak wychwalaliscie, ze postanowilam go kupic, a teraz zwalacie na mnie, ze tylko ja w tym watku go wychwalam..
Nex-a trzeba wychwalac za to, ze jest taki maly i wszedzie mozna go zabrac ze soba,
a zdjecia wcale nie ubiegaja tym z lustrzankom.
Poza tym pochwale sie sprzedalam zdjecie z Nex-a za 50$maly a tyle potrafi, haha..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
@Fatman: Widzę, że masz, więc napisz co sądzisz o obsłudze 3N? Mi się w nim najbardziej podoba to, że z PZ można go obsługiwać jedną ręką dzięki dyngsowi przy spuście.
Przepraszam wszystkich, ale wysiłek fizyczny + alkohol nie sprzyja u mnie komunikatywności. Dzięki Gavin za esencjonalne streszczenie.
Shortie, dobre fotosy. Zasilaj wątek i natychaj.
E16-50 jest moim pierwszy zoomem do nexa i jeżeli czegoś mi brakuje w duecie z 5n to właśnie tego, co jest w 3n - dyngsu przy spuście, do obsługi zestawu jedną ręką. Było by to możliwe z dyngsem na obiektywie, tylko on nie jest z tej strony co potrzeba![]()
Ta wajcha od PZ jest po prostu rewelacyjnym rozwiązaniemJest dokładnie tak jak piszesz, obsługa jedną ręką. Zwłaszcza przy filmowaniu się to sprawdza, bo dzięki temu mamy o wiele większą stabilność. Zdecydowanie lepiej (wygodniej) jest też umiejscowiony przycisk nagrywania filmu w NEX-3N (porównując do rozwiązania z 5R).
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Ale to małe..
coraz fajniejsze te nexy..
Ostatnio edytowane przez P.R.P. ; 11-05-2013 o 10:23
Mały, ale czasami...
3n + Kiron 80-200 f4.5
NEX- 5R
Samyang 85/1.4... Ale i tak warto
Ostatnio edytowane przez gavin ; 11-05-2013 o 13:09
Ustrzeliłeś coś tą 200-ką?
Ja mam jeszcze 300-kę z zenita i to jest masło transportowy zestaw. Przy 200 bez statywy jest ciężko, więc przesiadłem się na ekwiwalent, czyli 135/2.8, który wystarcza w zupełności, a i nosić można zapięty na ramieniu...
.
Skontaktuj się z nami