Close

Strona 190 z 239 PierwszyPierwszy ... 90140180188189190191192200 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 891 do 1 900 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcdeq Zobacz posta
    Moja 800tka działa bez żadnego problemu, ale czytając ten wątek zaraz przestanę spokojnie spać, bo znienacka może mi się rozkalibrować
    Jeśli działa bez problemu, to znaczy, ze masz uszkodzony egzemplarz

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chłop z Mazur ;)

Domyślnie

... Mam wrażenie, że takich użytkowników 800tki jak ja jest sporo, tylko się tu nie wypowiadają - bo problem ich nie dotyczy.

Pozdrawiam
    Dzięki, odrazu czuję się lepiej Napisz tylko proszę jaki przebieg ma body.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Jeśli działa bez problemu, to znaczy, ze masz uszkodzony egzemplarz
    wyślę na Łopuszańską, na rozkalibrację.

hydrax, body ma przebieg koło 18000
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

Jak wyślesz im do czyszczenia to coś ci znajdą do naprawy a jak wyślesz popsuty to powiedzą że sprawny Może to jest metoda, wysyłać na czyszczenie zamiast do naprawy
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

hydrax, body ma przebieg koło 18000
    Jeszcze 800 fotek i czeka Cię rozkalibrowanie! Oby nie :<

Co do Magic lantern, nie wczytywałam się w to cacko ale słyszałam, że może system rozwalić, na chłopski rozum, to chyba eksploatacja sprzętu jest szybsza, nie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alinell Zobacz posta
    Jeszcze 800 fotek i czeka Cię rozkalibrowanie! Oby nie :<

Co do Magic lantern, nie wczytywałam się w to cacko ale słyszałam, że może system rozwalić
    To znaczy ?

na chłopski rozum, to chyba eksploatacja sprzętu jest szybsza, nie?
    Dlaczego szybsza ?
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Z 10 w sumie.

zaix, niebawem podeślę Ci obiecane testy (przepraszam, czasu było mało i pogoda nie bardzo).
    1. Pewien problem w 5D3 dotyczy wszystkich puszek i wg. mnie jest to kwestia wadliwie zaprojektowanego AF. Taki problem nie istnieje ze sprawnym i nierozkalibrowanym D800-tak jakby czysta teoria (pewnego dnia w sklepie sprawdziłem D800 z 14-24 i po paru zdjęciach na bocznych byłem w szoku-wszystko w punkt-za tym tęskniłem) W 5D3 po prostu boczne nie działają jak powinny z pewnymi obiektywami i to akurat z takimi jaki tych bocznych najbardziej potrzebują...szerokie jasne kąty. Wyjątkiem jest sprawny 35L, który w teorii powinien łapać na bocznych ale trzeba mieć "prostą" puszkę i "prosty" obiektyw i wbrew pozorom to bardzo trudne, szczególnie, że ciężko wywnioskować co jest "krzywe". Moje spostrzeżenia nie opierają się na jednym egzemplarzu body czy szkła. Długo można by dyskutować. Musiałbym mieć dostęp do paru egzemplarzy jeszcze, żeby potwierdzić inne kwestie w 100%. W każdym razie dobranie sprzętu, który działa poprawnie graniczy z cudem, w określonych kombinacjach jest po prostu nie możliwe-taki AF. Do tego dochodzi jeszcze rodzaj światła a tu Canona niestety jest bardzo wrażliwy.

2. 10 puszek to puszki opisane na forum, z poważnymi problemami, od użytkowników znających się na rzeczy z jasnymi szkłami. 5D3 z kitem na f4 nie będzie miał problemów. Ja sprawdzałem 3 korpusy i żaden nie był w 100% ok..

2. Nie chciałem Cię męczyć telefonami Fatman, jak będziesz miał czas-daj znać.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 12-03-2014 o 13:58

Domyślnie

To znaczy ?

Dlaczego szybsza ?
    Podobno filmy które się kręci poprzez ML są tak jakby w rawach. W sumie to analizując to, dochodzę do wniosku, że chyba zbyt pochopnie wystawiłam ten wniosek Wydawało mi się, że jeśli sprzęt jest wystawiany na ekspozycję, której normalnie nie uniesie, to można zniszczyć system, tudzież bardziej wyeksploatować sprzęt. Ale nie jestem pewna, więc w sumie to już nie wiem.

Co do tej deregulacji w d800e. Teraz zaczęłam wypełniać formularz naprawy do fixation i myślę sobie - skąd mam pewność, że to problem puszki, a nie obiektywów? (sigma 50/1.4 i nikkor 28/1.8 ). Podpięłam 50/1.8 nikonowską najtańszą starowinkę taką, i na pierwszy rzut oka (kilka zdjęć bez testów na linijce) wszystko jest ok. Głowa boli od tego wszystkiego.. :<
    Ostatnio edytowane przez Alinell ; 13-03-2014 o 02:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alinell Zobacz posta
    Podobno filmy które się kręci poprzez ML są tak jakby w rawach.
    Mogą, nie muszą.

W sumie to analizując to, dochodzę do wniosku, że chyba zbyt pochopnie wystawiłam ten wniosek Wydawało mi się, że jeśli sprzęt jest wystawiany na ekspozycję, której normalnie nie uniesie, to można zniszczyć system, tudzież bardziej wyeksploatować sprzęt. Ale nie jestem pewna, więc w sumie to już nie wiem.

Co do tej deregulacji w d800e. Teraz zaczęłam wypełniać formularz naprawy do fixation i myślę sobie - skąd mam pewność, że to problem puszki, a nie obiektywów? (sigma 50/1.4 i nikkor 28/1.8 ). Podpięłam 50/1.8 nikonowską najtańszą starowinkę taką, i na pierwszy rzut oka (kilka zdjęć bez testów na linijce) wszystko jest ok. Głowa boli od tego wszystkiego.. :<
    Zrób test tych obiektywów ostrząc w trybie LV. Będziesz wiedzieć jaka jest ich realna ostrość i dzięki temu, że w LV nie ma problemu z FF/BF porównasz sobie celność z zdjęciami robionymi za pomocą ostrzenia czujnikami fazowymi.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Zrób test tych obiektywów ostrząc w trybie LV. Będziesz wiedzieć jaka jest ich realna ostrość i dzięki temu, że w LV nie ma problemu z FF/BF porównasz sobie celność z zdjęciami robionymi za pomocą ostrzenia czujnikami fazowymi.
    Dobry pomysł, dzięki Spróbuję.

Strona 190 z 239 PierwszyPierwszy ... 90140180188189190191192200 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów