Close

Strona 36 z 44 PierwszyPierwszy ... 263435363738 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikonowiec Zobacz posta
    ...
    PS. Tak naprawddę to ostre zdjęcia to oglądam u mojego kolegi z Canona 5D + canonowskie obiektywy (16-35, 24-70, 70-200). No cóż pełna maatryca. Nawet moje Nikkory razem z Nikonem nie mają szans...
    Twoje nikkory z Twoim nikonem może i nie, ale moje z moim F3 z pewnością mają szanse...

Pozdrawiam

Zbanowany
    Miasto
    południowa część Polski

Smile

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Twoje nikkory z Twoim nikonem może i nie, ale moje z moim F3 z pewnością mają szanse...

Pozdrawiam
    Zgadza się. Miałem kiedyś... Nikona F3T. Co to był za aparat... Niestety musiałem sprzedać. Sprawy rodzinne okazały się ważniejsze. Przezrocza mam do dzisiaj, są najlepsze. Pozdrawiam.

Domyślnie

Mój tamron też jest Made in Japan
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Zbanowany
    Miasto
    południowa część Polski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolina Zobacz posta
    Mój tamron też jest Made in Japan
    Myślę, że masz powód aby się cieszyć.

Domyślnie

pierdu pierdu...
    Mój jest chiński, wielu znajomych ma chińskie. I co? I nic!
    A D200 to niby bubel bo nie japoński?
    Wielu ludzi narzeka na BF/FF przy 2.8 bo popaprańcy robią zdjęcia testowe kartce papieru z ręki. Zapominają że sami się ruszają, co przy takim świetle powoduje przesunięcie płaszczyzny ostrości. A potem narzekania, że musiałem 5 sztuk sprawdzić...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Zbanowany
    Miasto
    południowa część Polski

Cool

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    pierdu pierdu...
    Mój jest chiński, wielu znajomych ma chińskie. I co? I nic!
    A D200 to niby bubel bo nie japoński?
    Wielu ludzi narzeka na BF/FF przy 2.8 bo popaprańcy robią zdjęcia testowe kartce papieru z ręki. Zapominają że sami się ruszają, co przy takim świetle powoduje przesunięcie płaszczyzny ostrości. A potem narzekania, że musiałem 5 sztuk sprawdzić...
    Dokładnie tak jak piszesz. Masz rację. To jest dokładnie tak jak pisałem w swoich 2 poprzednich postach. Zdjęcia testowe robi z aparatem na statywie i w świetle dziennym, a nie 0 21:37 i 22:00. A później narzekają, że obiektyw jest mydło (może mydełko Fa, siaba, daba, da). To taki żart, jakby ktoś nie miał poczucia chumoru.

wojteh
    Gość

Domyślnie

jeśli to przytyk do mnie ??? to raczej nieudany - trzeba było mieć Tokinę w reku by wiedzieć iż fotki nie były dobre - wystarczy to co robiłem ze statywem jakość kart na ścianie - tego nikt nie podważy - były robione na czasówce by nie wyszły poruszone ----

na 100% jestem amatorem ale i wiedzy mi wystarcza by zobaczyć co jest lepsze - tak speszyłem sie - ale dlatego by sprzedawcy nie stawiać w trudnej pozycji ze zwrotem obiektywu - sprzedawca okazał sie super !!!! - od dzisiaj tylko tam będę robił zakupy (www.fotonica.pl)

jeśli dla niektórych te zdjęcia są nie miarodajne - ok ich wybór tylko jak sie czyta opisy innych obiektywów na forum to nie widzę by wszyscy używali tablic kontrolnych i statywów i innych urządzeń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikonowiec Zobacz posta
    Przecież tak naprawdę Tamron to plastikowa zabawka, zawierająca w sobie tylko kilka elemntów zz metalu: listki przysłony, sprężynki, dzwigienki i srubki, no i oczywiście bagnet. Nawet soczewki są z tworzywa sztucznego.
    Skad masz takie wiadomości, miałes chociaz okazje uzywać Tamrona? Szoczewki z tworzywa sztucznego - cos Ci sie z rozumem stalo? - soczewki sa szklane, z czego bodajze dwie maja asferyczne nakladki z tworzywa sztucznego podobnie jak analogiczne konstrukcje Sigmy i owa nowa Tokina, rozwiazanie swego czasu wychwalane przez Ciebie pod niebiosa, a pierwszy w tym był rowniez wychwalany przez Ciebie Nikkor 28-70/3,5-4,5.
    Cytat Zamieszczone przez nikonowiec
    Być może Tokina poprawi swój obiektyw - może to tylko te pierwsze sztuki są faktycznie felerne - nie wiem. Nie używam. Tylko ciekawy jestem, co będzie jak Tokina poprawi to szkło i nagle okaże się, że jest bardzo dobre. Ci wszyscy zajadli przeciwnicy po cichu ją kupią i zapomną, że wogóle cos pisali na forum o tym szkle.
    A dlaczego myslisz że Tokina poprawi swój obiektyw - przecież on jest wlasnie juz poprawiony.
    Tokina zaprezentowala swoj obiektyw ATX 165 pro DX w lutym 2006r. , mial sie pokazac w sprzedaży w maju/czerwcu 2006, pokazał sie praktycznie równo rok poźniej - firma caly czas go poprawiała, bo jak stwierdziła nie byl ten obiektyw w stanie dorownac jak to okreslileś "zabawce" Tamrona. W maju br firma najprawdopodobniej doszła do takiego etapu rozwoju owego obiektywu, że nic poprawic w nim sie juz dalej nie da i dlatego zostal skierowany do sprzedazy. Każda firma wprowadzając dany model sprzętu poprzedza to etapem projektowania , testowania prototypow, testowaniem egzemplarzy przedprodukcyjnych, testowaniem i badaniem jakości egzemplarzy produkcyjnych. Tokina nie jest nowicjuszem na rynku i wie dokladnie jak to sie robi. Ten obiektyw sie firmie po prostu nie udał, podobnie jak wcześniej ATX 287 pro SV -do końca swojego produkcyjnego zywota nie został "poprawiony".
    Zreszta co mozna w obiektywie poprawic - zastosowac lepsze szkło - ponoc Tokina zastosowala bardzo dobre optyczne szklo, zaostrzyc reżim produkcyjny -Tokina ma dość duze doświadczenie w produkcji obiektywow, nie podejrzewam, zeby miala z tym problem, można zmienic konstrukcje optyczna - jedyne sensowne rozwiazanie, ale to wtedy nie bedzie juz ten sam obiektyw, zreszta firma ktora by to zrobila bez informacji o tym i bez zmiany nazwy takiego obiektywu "strzelilaby gola do wlasnej bramki" - kto zaryzykuje kupno drugi raz bez pewności o zmianie konstrukcji kiepskiego obiektywu.
    Co bedzie jak Dacia "poprawi" swojego Logana i "przeskoczy" VW Golfa czy Forda Focusa - czy kupisz tylko dlatego, że bedziesz mail taką nadzieję?
    Gdy Tokina zmodyfikuje obiektyw i osiagnie nalezyty poziom i jakość, wtedy bedzie można o tym rozmawiać, ale na dziś obiektyw ATX 165 pro DX jest to totalna porażka.
    Ostatnio edytowane przez Smurf ; 13-06-2007 o 19:11
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Nie ma nic tak dobrego żeby nie mogło być lepsze . Poprawiać można bez końca tylko za ile ??? Zmienić podwykonawców , dostawców , standarty zarządzania jakoscią , kontrolą, produkcją jak i jej przygotowaniem i kupa innych spraw. Kto miał doczynienie z produkcją w branży elektronicznej wie w czym wic. Wie też dlaczego obiektyw czy aparat zza wielkiej wody będzie lepszy od tego kierowanego na Polskę.
    Ja po cichu licze , że uda mi się taką Tokinę drapnąć z USA i będzie git jak już dojdę do wniosku , że jest mi potrzebna.

Zbanowany
    Miasto
    południowa część Polski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    jeśli to przytyk do mnie ??? to raczej nieudany - trzeba było mieć Tokinę w reku by wiedzieć iż fotki nie były dobre - wystarczy to co robiłem ze statywem jakość kart na ścianie - tego nikt nie podważy - były robione na czasówce by nie wyszły poruszone ----

na 100% jestem amatorem ale i wiedzy mi wystarcza by zobaczyć co jest lepsze - tak speszyłem sie - ale dlatego by sprzedawcy nie stawiać w trudnej pozycji ze zwrotem obiektywu - sprzedawca okazał sie super !!!! - od dzisiaj tylko tam będę robił zakupy (www.fotonica.pl)

jeśli dla niektórych te zdjęcia są nie miarodajne - ok ich wybór tylko jak sie czyta opisy innych obiektywów na forum to nie widzę by wszyscy używali tablic kontrolnych i statywów i innych urządzeń
    Cześć. Dlaczego uważasz, że to przytyk do Ciebie? Czy uważasz, że pomagałbym Ci wcześniej a później robił przytyki? Nie, napisalem tylko o moich odczuciach gdyż ślędzę ten wątek o Tokinie uczestnicząc jak sam widzisz. Nie zaprzeczysz jednak, że całej tej sprawie towarzyszy wielkie podniecenie i podekscytowanie? Wyobraź sobie, że ja również miaałem możliwość przetestowania Tokiny. Dostałem jednak dzisiaj e-maila, że niestety nie będą mieć dla mnie obiektywu do testowania, gdyż nie udało im się "wyrwać" ani jednej sztuki z 20 szt. przeznaczonych na Polskę. I pewnie zaraz posypią się gromy od niektórych, którzy twierdzą, że Tokin było w polsce tylko 14 sz. A nieprwda - było 20 szt. 14 szt. miał Migomex a pozostałe szt. Impra i inni. Ja zrezygnowałem z testowania tego obiektywu, gdyż nie mam czasu na czekanie. Nie, nie przestraszyłem się Waszych opinii - ale niestety na dzień dzisiejszy nie mam do testowania. Szkoda.

Strona 36 z 44 PierwszyPierwszy ... 263435363738 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów